Τοκετός: η υποστήριξη στον τοκετού και ο ρόλος των μαιών

Όπως και οι περισσότερες έγκυες γυναίκες, ίσως να φαντάζεστε τι σας περιμένει κατά τη διάρκεια του τοκετού και της γέννας. Αν και δεν υπάρχει τέλειος τοκετός, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει μια θετική εμπειρία είναι να έχετε μαζί σας ανθρώπους που θα ανταποκριθούν στις σωματικές, τις συναισθηματικές και τις ανάγκες πληροφόρησής σας. Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να είναι ο σύντροφός σας, η μητέρα σας, ή ο καλύτερός σας φίλος.

Θα μπορούσατε επίσης να μισθώσετε μια μαία για να είναι μαζί με εσάς και την οικογένειά σας. Η μαία έχει εκπαιδευτεί για να βοηθά γυναίκες στη διάρκεια του τοκετού. Είναι και αυτή μέρος της ομάδας της γέννας σας, μαζί με εσάς, τον σύντροφό σας, τα μέλη της οικογένειας σας, το γιατρό και τη νοσοκόμα. Τι κάνουν οι μαίες; Μια καλή μαία υποστηρίζει τις επιθυμίες σας για τον τοκετό και τη γέννα σας. Κατανοεί όλες τις σωματικές και συναισθηματικές πτυχές του τοκετού και μπορεί να σας δώσει τις αναγκαίες πληροφορίες καθώς ο τοκετός προχωρά. Η δουλειά της είναι να περιποιείται, να παρηγορεί, και είναι πολύ έμπειρη σε τεχνικές που μπορεί να βοηθήσουν να ανακουφιστεί ο πόνος και η ταλαιπωρία του τοκετού. Για παράδειγμα, μπορεί να σας προτείνει μια άλλη θέση, να σας κάνει μασάζ ή να εφαρμόσει μια ειδική τεχνική χαλάρωσης, όπως ένας συγκεκριμένος τρόπος αναπνοής.

Μάθετε τα δεδομένα για τις μαίες.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι μια μαία δεν είναι εκπαιδευμένη ιατρική λειτουργός, δεν είναι αρμόδια να σας προτείνει κάποια φαρμακευτική αγωγή, ούτε λαμβάνει ιατρικές αποφάσεις. Ωστόσο, είναι μέρος της ομάδας της γέννας και μπορεί να σας προσφέρει την προσωπική φροντίδα και την υποστήριξη που χρειάζεστε σε όλη τη διάρκεια του τοκετού και της γέννας σας. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει με τον θηλασμό μετά τη γέννηση του μωρού και μπορεί να σας επισκέπτεται στο σπίτι μετά την έξοδό σας από το μαιευτήριο για να δει πώς είστε εσείς και το μωρό σας.

Βρείτε την κατάλληλη μαία.

Ξεκινήστε την αναζήτησή σας στην αρχή του τρίτου τριμήνου ώστε να έχετε αρκετό χρόνο. Όταν ψάχνετε για μια μαία, να ρωτάτε τα παρακάτω για να προσδιορίσετε εάν ένα συγκεκριμένο άτομο είναι κατάλληλο για εσάς: Ποια είναι η εκπαίδευση και η εμπειρία της στη γέννα; Ποια είναι η φιλοσοφία της για την υποστήριξη των μητέρων και των πατεράδων κατά τη διάρκεια του τοκετού; Τι είδους πράγματα θα κάνει για εσάς στον τοκετό; Έχει καλή εργασιακή σχέση με το μαιευτήριο όπου σκοπεύετε να γεννήσετε; Θα είναι διαθέσιμη κατά το χρόνο που προβλέπεται ότι θα γεννήσετε; Έχει αντικαταστάτρια, αν η ίδια δεν θα μπορεί να είναι στη γέννα σας; Ποια είναι η αμοιβή της;

Συγκατάθεση στη χρήση cookies