Πρώιμα συμπτώματα τοκετού

Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη αλληλουχία, υπάρχουν κάποια κοινά σημάδια που μαρτυρούν ότι ο τοκετός θα ξεκινήσει σύντομα. Δεν θα τα νιώσουν όλες, αλλά εάν τα νιώσετε εσείς , είναι πολύ πιθανόν ότι έφτασε η ώρα για εσάς και το μωρό σας να συναντηθείτε για πρώτη φορά. “Τη νύχτα πριν γεννήσω ένιωσα μια απίστευτη ενέργεια και άρχισα να καθαρίζω μανιωδώς. Σε λιγότερο από 24 ώρες συνάντησα για πρώτη φορά τη μικρή μου Λόλα”, Σάντρα, μητέρα της Λόλα, 8 μηνών.

Εμπέδωση. Αυτό συμβαίνει όταν το μωρό σας εγκαθίσταται στη λεκάνη σας. Μπορεί να συμβεί και μερικές εβδομάδες ή ώρες πριν τον τοκετό. Λέγεται και “ξαλάφρωμα”, καθώς το μωρό δεν θα πιέζει πλέον το διάφραγμά σας και θα αναπνέετε πιο άνετα.

Μπορεί επίσης να νιώθετε ότι θέλετε να ουρείτε συχνότερα. Ροζ έκκριση. Μπορεί να παρατηρήσετε μια έκκριση ροζ ή με λίγο αίμα. Αυτό προέρχεται από το θύλακα που σφράγιζε τον τράχηλό σας κατά την εγκυμοσύνη. Μπορεί να συμβεί και δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει ο τοκετός.

Το σπάσιμο των νερών. Σε αντίθεση με αυτό που βλέπετε στις κινηματογραφικές ταινίες, οι περισσότερες γυναίκες δεν βιώνουν μια μεγάλη ροή νερών. Μπορεί να νιώσετε να πετάγεται λίγο υγρό ή μια μικρή ροή.

Σε κάθε περίπτωση, εάν υποψιαστείτε ότι έχουν σπάσει τα νερά, ειδοποιήστε το γιατρό ή τη μαία σας αμέσως. Συσπάσεις. Οι πρώιμες συσπάσεις μπορεί να μοιάζουν με κράμπες περιόδου και έρχονται κάθε 20 με 30 λεπτά. Σταδιακά γίνονται πιο συχνές. Όταν λαμβάνουν χώρα ανά 3 με 5 λεπτά, τότε ο πραγματικός τοκετός έχει ξεκινήσει. Για να χρονομετρήσετε τις συσπάσεις σας, καταγράψτε την ακριβή ώρα που ξεκινούν και πόσο διαρκούν.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies