4 έξυπνες συμβουλές περιποίησης μαλλιών για νέες μαμάδες

Πράγματα όπως το styling των μαλλιών σας είναι χαμηλά στη λίστα προτεραιοτήτων σας με ένα μωρό τριγύρω.

Μπορεί να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε ένα διαρκές τρέξιμο, όμως χάρη στα παρακάτω τέσσερα κολπάκια, μπορείτε να μην βγαίνετε από το σπίτι αναμαλλιασμένη. Εάν τα μαλλιά σας μοιάζουν σαν μια μάζα από αχτένιστες τούφες, απλά χτενίστε τα με μια χοντρή βούρτσα για να τα ξεμπερδέψετε. Μόλις γίνουν λεία, πιάστε μία τούφα 2,5-3,5 εκατοστών από τον κρόταφο, στρίψτε την ανάμεσα στα δάχτυλά σας και στερεώστε την με ένα ή δύο τσιμπιδάκια πίσω από τα αυτιά σας ή εναλλακτικά στην κορυφή του κεφαλιού σας.

Μπορείτε να φτιάξετε τέτοιες τουφίτσες είτε στη μία είτε και στις δύο πλευρές του κεφαλιού σας, και στη στιγμή θα αποκτήσετε μία boho-chic εμφάνιση.

Ψηλός κότσος.

Σκύψτε μπροστά και πιάστε όλα σας τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού. Στρίψτε τα σε κουλούρα στην κορυφή του κεφαλιού και συγκρατήστε τα με ένα λαστιχάκι μαλλιών στη βάση του κότσου. Η αλήθεια είναι ότι οι καλύτεροι κότσοι γίνονται με άλουστα μαλλιά. Εάν όμως θέλετε να φτιάξετε κότσο και τα μαλλιά σας είναι φρεσκολουσμένα, ψεκάστε τα με λίγη λακ ή ξηρό σαμπουάν στις ρίζες. Αυτό θα τους δώσει άλλη υφή και θα τα κάνει ευκολότερα στο χειρισμό τους.

Ξηρό σαμπουάν.

Εάν δεν έχετε καθόλου χρόνο για λούσιμο, εφαρμόστε στις λιπαρές περιοχές των μαλλιών σας ένα ξηρό σαμπουάν και μετά από λίγα λεπτά χτενίστε τα είτε με τα δάχτυλά σας είτε με μία βούρτσα. Όλη η λιπαρότητα θα εξαφανιστεί ως διά μαγείας και εσείς μπορείτε να βγείτε έξω ξέγνοιαστη. Επίσης, το ξηρό σαμπουάν δουλεύει και στα λεπτά και άτονα μαλλιά. Εφαρμόστε το στις ρίζες των άλουστων ή των φρεσκολουσμένων μαλλιών, κάντε μασάζ και ανακατέψτε με τα δάχτυλα για να δώσετε περισσότερο όγκο. Στριφτή αλογοουρά. Μαζέψτε τα μαλλιά σας χαμηλά στο ύψος του λαιμού με ένα λαστιχάκι, αφήνοντας χώρο ώστε να την στρίψετε εσωτερικά.

Έτσι θα έχετε μια πανέμορφη, ιδιαίτερη, επιμελώς ατημέλητη αλογοουρά που όμως θα είναι απολύτως chic.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η γωνία της μαμάς

Συγκατάθεση στη χρήση cookies