Διαλογισμός: Ώρα να περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Μεταξύ της φροντίδας του νεογέννητου και του νοικοκυριού, είναι δύσκολο για τις μητέρες να έχουν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους. Ο καθημερινός, ολιγόλεπτος διαλογισμός, μπορεί να ανανεώσει το μυαλό και το πνεύμα για ώρες. Σταματήστε. Αναπνεύστε. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι στρέφονται στο διαλογισμό για να ηρεμήσουν το μυαλό τους και να αποκτήσουν εσωτερική γαλήνη και ηρεμία.

Τα οφέλη.

Ο διαλογισμός βοηθάει να πέσουν τα επίπεδα του άγχους ενώ ταυτόχρονα μπορεί να βελτιώσει την αυτοσυγκέντρωσή σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα και να χαλαρώνετε καθώς θηλάζετε.

Εξάσκηση, υπομονή, επιμονή.

Ο διαλογισμός μπορεί να μη σας φαίνεται εύκολος στην αρχή. Μπορεί μάλιστα και να σας εκνευρίσει. Το να έχετε το μυαλό σας ήσυχο και συγκεντρωμένο είναι σχεδόν αδύνατο. Πολλοί έμπειροι διαλογιστές λένε ότι το μυαλό αντιστέκεται όταν αρχίζετε να διαλογίζεστε και αυτό το γεγονός είναι που καθιστά το διαλογισμό ακόμα δυσκολότερο.

Τα καλά νέα είναι ότι όπως όλα τα άλλα, έτσι και ο διαλογισμός γίνεται ευκολότερος όσο περισσότερο τον εξασκείτε. Ακόμα κι αν κατακτήσετε την τεχνική, μπορεί να σας πάρει καιρό για να δείτε τα αποτελέσματα. Κάντε το οικογενειακή υπόθεση. Μαθαίνοντας στα παιδιά σας να χαλαρώνουν αλλά και να έχουν υπομονή από μικρή ηλικία, μπορεί να είναι ένα απ’ τα πιο πολύτιμα δώρα που μπορείτε να τους δώσετε. Κάντε το σαν παιχνίδι.

Για παράδειγμα, δείτε ποιος μπορεί να κάτσει ακίνητος και αμίλητος την περισσότερη ώρα. Προσπαθήστε να καθίσετε γύρω από ένα κερί (σε μια απόσταση ασφαλείας από τη φλόγα) και δείτε αν μπορείτε να καθίσετε τόσο ακίνητοι ώστε να μην κουνηθεί η φλόγα. Πάντα όμως να ξέρετε ότι για θέματα υπομονής, συγκέντρωσης και πειθαρχίας στα παιδιά χρειάζεται μακροχρόνια εκπαίδευση.

Ξεκινώντας το διαλογισμό.

Μερικές οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε το διαλογισμό:

1. Αποφασίστε την ώρα που θα κάνετε διαλογισμό.

2. Βρείτε ένα ήσυχο μέρος στο σπίτι.

3. Πάρτε μαζί μερικά πράγματα (μαξιλάρια, αρωματικά ξυλάκια, μια φωτογραφία) που θα σας βοηθήσουν να μπείτε σε διαδικασία χαλάρωσης.

4. Βολευτείτε. Αν καθίσετε οκλαδόν ή ξαπλώσετε, θα βοηθήσει περισσότερο. Κρατήστε τη σπονδυλική σας στήλη ευθεία ώστε να αναπνέετε βαθιά και εύκολα.

5. Κάντε θετικές σκέψεις. Όταν το μυαλό σας αρχίζει να περιπλανιέται, φέρτε το πίσω απαλά, χωρίς καμία αρνητική σκέψη.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η γωνία της μαμάς

Συγκατάθεση στη χρήση cookies