Μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Καλύτερες πάνες με λιγότερα υλικά. Η μεγαλύτερη ευκαιρία να μειωθούν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον είναι να επικεντρωθούμε στη μείωση των υλικών. Αυτό βασίζεται σε μελέτες φορέων της Κυβέρνησης (όπως το Υπουργείο περιβάλλοντος, τροφίμων και αγροτικών υποθέσεων (DEFRA) στη Μεγάλη Βρετανία) και της Pampers. Οι πάνες της Pampers σήμερα χρησιμοποιούν σε σημαντικό βαθμό λιγότερα υλικά από πριν. Για παράδειγμα, τα τελευταία 30 χρόνια, μέσα από καινοτομίες και τη χρήση πιο αποτελεσματικών υλικών, μειώσαμε το βάρος των πανών μας κατά 50%, δηλαδή καταφέραμε να μειώσουμε σημαντικά το σύνολο των υλικών που χρησιμοποιούνται ανά πάνα. Η Pampers περιορίζει, επίσης, τη χρήση χαρτόκουτων, προωθώντας τις σακούλες (έχει ήδη αρχίσει σε διάφορα μέρη της Ευρώπης). Οι γονείς μάς ενημερώνουν ότι προτιμούν τις σακούλες επειδή είναι πιο εύκολο να τις κουβαλούν και κάτι τέτοιο θα εξοικονομήσει περισσότερο από 80% σε υλικά συσκευασίας και σχεδόν 10% σε πλαστικό. Η αλλαγή από κουτιά σε σακούλες θα έχει, επίσης, ως αποτέλεσμα λιγότερα φορτηγά στο δρόμο, εξοικονομώντας έως και 162 τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Έξυπνη παραγωγή σημαίνει να χρησιμοποιούμε λιγότερους απαιτούμενους πόρους για τη δημιουργία των πανών μας.:

Μεταξύ του 2009 και του 2014 έχουμε μειώσει

Τα απόβλητα παραγωγής κατά 78%.

Τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 9%.

Την κατανάλωση ενέργειας κατά 8%.

Την κατανάλωση νερού κατά 4% (ανά μονάδα παραγωγής).

Σήμερα, 10 από τα εργοστάσιά μας λειτουργούν με μηδενικά απόβλητα σε χωματερές, που σημαίνει ότι δεν απορρίπτεται τίποτα από αυτά που μπαίνουν σε αυτά τα εργοστάσια. Στόχος μας είναι στο τέλος να κάνουν το ίδιο όλα τα εργοστάσια της Pampers. Για να το καταφέρουμε αυτό, βρίσκουμε συνεχώς καινοτόμους τρόπους να ξαναχρησιμοποιήσουμε τα υλικά για διαφορετικό σκοπό, να ανακυκλώσουμε ή να ξαναχρησιμοποιήσουμε τα απόβλητά μας. Για παράδειγμα:

Στη Σαουδική Αραβία, τα υπολείμματα από τα απορροφητικά υλικά που κρατούν το μωρό σας στεγνό χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση του νερού στην έρημο. Στη Γερμανία, τα πλαστικά αποκόμματα χρησιμοποιούνται ξανά σε γλάστρες!

Ανανεώσιμη ενέργεια, βιώσιμη προμήθεια.

Το 2014, ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσιά μας στην Ταργκόβεκ στην Πολωνία, έγινε το πρώτο εργοστάσιο της Pampers που χρησιμοποίησε 100% ηλεκτρικό ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές, όπως τον ήλιο, τον αέρα και το νερό. Δε θα σταματήσουμε εκεί όμως και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να κάνουμε το ίδιο σε περισσότερα εργοστάσιά μας. Έχουμε δεσμευτεί να χρησιμοποιούμε βιώσιμα υλικά από τους προμηθευτές μας, διατηρώντας παράλληλα την ανώτερη απόδοση και τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας για τα μωρά. Κάνουμε πρόοδο, αλλά γνωρίζουμε ότι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τρόπους να βελτιωθούμε.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η γωνία της μαμάς

Συγκατάθεση στη χρήση cookies