Πώς να καθησυχάσετε ένα μωρό που κλαίει

Όλα τα μωρά κλαίνε. Όταν το μωρό σας σπαράζει, μπορεί να νιώθετε ότι κάνετε κάτι λάθος ή ότι μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε, για να σταματήσετε το κλάμα. Δυστυχώς, αυτό συνήθως δεν ισχύει. Καθώς το νευρικό τους σύστημα είναι ακόμα ανώριμο, τα μωρά δεν γνωρίζουν άλλο τρόπο για να χαλαρώσουν. Τα ευερέθιστα μωρά, σε σπίτια με θορυβώδες περιβάλλον, τείνουν να κλαίνε περισσότερο, αλλά όλα τα βρέφη περνούν περιόδους γκρίνιας.

Λικνίστε το μωρό σας

Τα μωρά που έχουν κολικούς και γκρινίαζουν, αναζητούν το λίκνισμα, το χάιδεμα, το χορό ή το περπάτημα. Εμπρός λοιπόν, δοκιμάστε οποιαδήποτε ή όλες αυτές τις τεχνικές όταν κλαίει το μωρό σας. Μην απελπίζεστε εάν κάτι δεν λειτουργήσει αμέσως. Δεν είναι δικό σας σφάλμα!

Συγκρατηθείτε

Το συνεχές κλάμα του μωρού σας μπορεί να σας εκνευρίσει πολύ. Όσο εκνευρισμένοι και αν νιώθετε, μην ταρακουνήσετε το μωρό σας! Εάν αρχίζετε να νιώθετε απογοήτευση ή θυμό ή ότι χάνετε τον έλεγχο, αφήστε κάτω το μωρό σας και κάντε ένα σύντομο διάλειμμα. Το ταρακούνημα στο μωρό μπορεί να του προκαλέσει εγκεφαλική αιμορραγία, η οποία να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη ή ακόμα και θάνατο. Αυτό είναι το λεγόμενο “σύνδρομο ανατάραξης μωρού” και είναι μια πολύ σοβαρή πάθηση. Επομένως, όταν αρχίζετε να χάνετε τον έλεγχο, βρείτε κάποιον άλλο να ασχοληθεί με το μωρό. Θα κάνει καλό και στους δυο σας.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies