Προβλήματα ύπνου στα νεογέννητα: βάζοντας το μωρό σας για ύπνο

Παρότι τα νεογέννητα τον περισσότερο καιρό κοιμούνται, μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα στη προσπάθειά σας να τα βάλετε σε ένα τακτικό πρόγραμμα ύπνου.

Μείνετε πιστή στο πρόγραμμα.

Η τακτική ώρα ύπνου και η στάνταρ διαδικασία που ακολουθείται όταν βάζετε το παιδί σας για ύπνο το βράδυ, είναι το κλειδί για τη δημιουργία και εφαρμογή ενός προγράμματος ύπνου. Εάν ο χρόνος, ο χώρος ή το πρόγραμμα αλλάζουν, μπορεί να προκληθεί άγχος και σύγχυση. Παρότι ορισμένα παιδιά επιθυμούν την κανονικότητα περισσότερα από άλλα, εντούτοις όλα ωφελούνται από ένα πρόγραμμα ύπνου.

Ένα καλό πρόγραμμα ύπνου μπορεί να περιλαμβάνει ένα μπανάκι, μια αγκαλίτσα, μια ιστορία ή ένα τραγουδάκι. Το να βάζετε το νεογέννητο μωράκι σας σε ένα πρόγραμμα ύπνου θέτει τις βάσεις για μια υγιή συμπεριφορά στα θέματα του ύπνου καθώς μεγαλώνει.

Θέματα αποχωρισμού.

Όταν βάζετε το παιδί για ύπνο το βράδυ, γίνεται στην ουσία μια αναπαράσταση αποχωρισμού, ιδιαίτερα εάν έχετε περάσει όλη την ημέρα μαζί. Ως γονείς, θα πρέπει να αναγνωρίζουμε και να χειριζόμαστε πρώτα τη δική μας συμπεριφορά σε θέματα αποχωρισμού, και έπειτα να επιλύσουμε τις ανησυχίες των παιδιών μας.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies