Θηλασμός και εργασία: η επιστροφή στην εργασία ενώ ακόμα θηλάζετε

Πώς να ""εκφράζεστε"" στη δουλειά – μια φράση που μπορεί να πάρει μια εντελώς διαφορετική σημασία μετά τη γέννα!

Πολλές εργαζόμενες μητέρες αγωνιούν πώς θα συνεχίσουν να θηλάζουν αφού επιστρέψουν στη δουλειά. Αποτελεί μεν δέσμευση, αλλά μπορεί να γίνει. Βεβαιωθείτε ότι στη δουλειά σας υπάρχει ένας καθαρός, ιδιωτικός και χαλαρωτικός χώρος ώστε να μπορείτε να αντλείτε το μητρικό γάλα σας. Θα κάνει μεγάλη διαφορά για να αισθανθείτε άνετα και να αντλήσετε με επιτυχία το γάλα. Εάν δεν υπάρχει τέτοιος χώρος διαθέσιμος, μιλήστε. Πολλοί εργοδότες έχουν τη θέληση να σας βοηθήσουν εάν τους ενημερώσετε για ό,τι χρειάζεστε τόσο εσείς όσο και οι άλλες θηλάζουσες στο χώρο εργασίας σας.

Εάν ο εργοδότης σας δεν θέλει να βοηθήσει, τονίστε του τα οφέλη που θα επιφέρει η στήριξή του. Πολλές μελέτες έχουν δείξει τα ακόλουθα οφέλη: οι εργαζόμενοι γονείς λείπουν λιγότερο από τη δουλειά τους (καθώς περνούν λιγότερες ημέρες στο σπίτι με άρρωστα παιδιά) και οι εργαζόμενοι νιώθουν πιο ικανοποιημένοι, αλλά αποκτούν και μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Πρακτικές συμβουλές:

Μπορείτε να αφήσετε γάλα που έχετε αντλήσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 6 με 8 ώρες ή στο ψυγείο για 3 έως 5 ημέρες, εάν χρειάζεται, καθώς περιέχει φυσικά συντηρητικά. Μπορείτε επίσης να καταψύχετε γάλα για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα. Ξεπαγώστε το γάλα αφήνοντάς το σε θερμοκρασία δωματίου ή τοποθετώντας το κάτω από τρεχούμενο ζεστό νερό. Όταν αποψυχθεί, μην το καταψύξετε ξανά. Το αποθηκευμένο γάλα θα πρέπει να ανακινηθεί ελαφρά, καθώς το λίπος θα έχει διαχωριστεί και θα βρίσκεται στην επιφάνεια.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντλήσετε γάλα: με το χέρι, με αντλία χειρός ή με ηλεκτρική μηχανική αντλία. Η ενοικίαση μια ηλεκτρικής αντλίας για μερικούς μήνες μπορεί να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. O συχνός θηλασμός αργά το απόγευμα και τη νύχτα θα διατηρήσει την ποσότητα γάλακτος που έχετε και μπορεί να σας προσφέρει την ιδιαίτερη εγγύτητα προς το μωρό σας που μπορεί να χάσατε όσο ήσασταν στη δουλειά. Ο νυχτερινός θηλασμός είναι ακόμα πιο αποτελεσματικός από το θηλασμό την ημέρα, οπότε μπορεί να θέλετε να θηλάζετε περισσότερο τη νύχτα, ακόμα και παραπάνω από όσο χρειάζεται το μωρό σας, ώστε να διατηρήσετε την ποσότητα γάλακτος επαρκή.

Αν και μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, οι μαμάδες που επιτυγχάνουν να αντλούν γάλα στη δουλειά τους, δηλώνουν ότι τις βοηθάει να νιώθουν κοντά στο μωρό τους ακόμα και όταν πρέπει να βρίσκονται μακριά.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies