Τρώγοντας έξω με τα παιδιά

Μπαίνετε στον πειρασμό να αποφεύγετε να τρώτε έξω μέχρι το παιδί σας να γίνει 10 ετών;

Τελικά, το να πηγαίνετε σε εστιατόριο με το μικρό σας είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε και να το απολαύσετε.

Αυτό που χρειάζεστε μόνο είναι λίγη προετοιμασία και κάποια απαραίτητα πράγματα για να έχετε ένα ευχάριστο οικογενειακό δείπνο. Κάντε την έρευνά σας. Πιθανόν να μην θέλετε να δειπνήσετε με το μικρό σας σε κάποιο επίσημο, μεγαλοπρεπές εστιατόριο. Ψάξτε για κάποιο κοντινό μέρος, απλό και ζωντανό (όχι όμως πολύ θορυβώδες) το οποίο φιλοξενεί συχνά και μωρά. Ζητήματα υγιεινής.

Για να μην αγχώνεστε κατά το γεύμα σας για τα μικρόβια που θα μπορούσε να κολλήσει το μωρό σας, να έχετε μαζί σας πολλά μωρομάντηλα. Να πάρετε επιπλέον φαγητό. Εάν το ταΐσετε πριν την ώρα του, ένα μικρό μωρό μπορεί και να κοιμηθεί σε όλη τη διάρκεια του γεύματος! Εάν το μωρό σας είναι μεγαλύτερο, να έχετε εύκαιρα σνακ, όπως κρακεράκια, για να το καθησυχάσετε ενώ περιμένει να φτάσει το φαγητό. Μικρά παιχνίδια.

Ένα βιβλίο για μωρά, ένα μαλακό ζωάκι ή ζουληχτό παιχνιδάκι, είναι τέλεια για να τα χτυπάει στο τραπέζι χωρίς να κάνουν πολύ θόρυβο. Σαλιάρες και σερβίτσια για μωρά. Οι σαλιάρες μιας χρήσης ή οι σαλιάρες που σκουπίζονται είναι πολύ βολικές για μια τέτοια περίσταση. Εάν η σαλιάρα επαναχρησιμοποιείται, να την τοποθετήσετε μετά το γεύμα σε μια πλαστική σακούλα. Επίσης θα σας βολέψει να έχετε μαζί σας ένα κουταλάκι για μωρά και ένα μπολ, σε περίπτωση που το μικρό σας θα θέλει να πετάξει ή να ρίξει το εύθραυστο πιάτο του εστιατορίου. Να περιμένετε το απροσδόκητο.

Η προετοιμασία θα σας αποζημιώσει, αλλά δεν μπορείτε πάντα να αποφύγετε ένα δημόσιο ξέσπασμα σε κλάμα.

Να είστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να πρέπει να βγείτε για λίγο από το εστιατόριο ή ότι θα πρέπει να ζητήσετε νωρίτερα το λογαριασμό εάν το μωρό σας αποφασίσει ότι θα προτιμούσε να φάει σπίτι. Το οικογενειακό δείπνο σε εστιατόριο δεν χρειάζεται να είναι μαρτύριο. Όσο περισσότερο πηγαίνετε σε εστιατόρια με το μωρό σας, τόσο καλύτερα θα μαθαίνετε τις ανάγκες του όταν τρώτε εκτός σπιτιού.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies