Διέγερση μωρού: Δραστηριότητες για το 4 μηνών μωρό σας

Ποιος θα είχε σκεφτεί ότι μέσα σε αυτούς τους λίγους μήνες θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα μικρό άνθρωπο; Γίνεται όλο και πιο κοινωνικό κάθε μέρα και η ώρα του παιχνιδιού εξελίσσεται διαρκώς. Σας παραθέτουμε τρόπους ώστε να αποκομίσετε όσα περισσότερα μπορείτε από την ώρα του παιχνιδιού με το μωρό σας που είναι τεσσάρων μηνών.

Δώστε του ένα παιχνίδι.

Δώστε του ένα παιχνίδι που κροταλίζει ή βγάζει ήχους σαν τριξίματα και δείτε την αντίδρασή του όταν το πάρει στα χέρια του. Τα παιχνίδια που βοηθούν τα μωρά να μάθουν τις διαφορετικές αισθήσεις είναι εκπαιδευτικά αλλά και μαγικά για ένα μωρό. Το διαρκές πάρε-δώσε ενός παιχνιδιού είναι πολύ διασκεδαστικό. Θυμάστε όταν χαμογέλασε πρώτη φορά πριν ένα ή δύο μήνες; Τώρα θα αρχίσει να χαχανίζει – που είναι πολύ καλύτερο! Παίξτε μαζί του.

Οι φούσκες συναρπάζουν τα μωρά. Φυσήξτε φούσκες γύρω από το μωρό σας και δεν θα σταματά να διασκεδάζει. Ενώ το ντύνετε, παίξτε το ""Πάει ο λαγός να πιει νερό..."". Εκτός ότι θα ξετρελαθεί με το γαργαλητό, είναι ένας πολύ καλός αντιπερισπασμός όταν προσπαθείτε να το ντύσετε!

Κανονίστε συναντήσεις παιχνιδιού.

Γιατί να μην καλέσετε μία ή δύο μαμάδες φίλες στο σπίτι σας, με παιδάκια στην ίδια ηλικία; Βάλτε τα μωρά σας στο πάτωμα όπου θα τα αφήσετε μαζί με μερικά παιχνίδια και δείτε τι θα γίνει. Θα ξετρελαθείτε να βλέπετε το μωρό σας να κάνει παρέα με καινούριους φίλους και θα μπορούσατε να κάνετε κι εσείς μερικούς φίλους επίσης. Το παιχνίδι με το παιδί σας και η δημιουργία ενός χαρούμενου και δραστήριου περιβάλλοντος είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη στην πρώιμη παιδική ηλικία. Αν παραμένει δραστήριο, θα μεγαλώσετε ένα χαρούμενο, υγιές και ευπροσάρμοστο μωρό.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies