Ξεκινώντας τις στερεές τροφές: ένα βήμα τη φορά

Παρόλο που το μητρικό γάλα ή το έτοιμο γάλα θα συνεχίσουν να αποτελούν το πιο σημαντικό μέρος της διατροφής του μωρού σας για τουλάχιστον τους επόμενους μήνες, έχει έρθει ο καιρός να εισάγετε τη στερεά τροφή στη διατροφή του. Ξεκινήστε σιγά σιγά. Οι ενήλικες εκτιμούν την ποικιλία στα γεύματα, όμως ένα μωρό πρέπει να μαθαίνει σιγά σιγά τις νέες γεύσεις.

Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές:

Ξεκινήστε με δημητριακά.

Τα ενισχυμένα ζεστά δημητριακά είναι μια καλή πηγή σιδήρου και βιταμίνης Β, καθώς και των θερμίδων που χρειάζεται το μωρό σας. Τρώγοντας μικρές ποσότητες απλών δημητριακών (ρύζι ή κριθάρι αναμειγμένο με μητρικό γάλα ή έτοιμο) με το κουτάλι δύο φορές τη μέρα βοηθάει το μωρό σας να μάθει πώς να τρώει τη στερεά τροφή.

Προχωρήστε στα λαχανικά και μετά στα φρούτα.

Τα μωρά έχουν την τάση να αγαπούν τη γεύση των λαχανικών, όταν δεν τους δίνετε γλυκές τροφές. Ξεκινήστε δίνοντάς τους πολτοποιημένα λαχανικά, όπως φρέσκα φασολάκια ή αρακά για μεσημεριανό. Στη συνέχεια, προσθέστε πολτοποιημένα φρούτα (μπανάνα, μήλο) για πρωινό.

Παρακολουθείτε για δείγματα αλλεργίας.

Περιμένετε πέντε με επτά ημέρες πριν εισάγετε κάποια νέα τροφή, ώστε να είστε σίγουρη ότι το παιδί σας δεν έχει κάποια ευαισθησία σε αυτά που έχει δοκιμάσει Κατά τη διάρκεια των γευμάτων, κρατάτε το μωρό σας όρθιο στην αγκαλιά σας ή βάλτε το στο καθισματάκι του.

**Χρησιμοποιείτε μικρό κουτάλι

**

Αν βγάλει έξω τη γλώσσα του όταν πάτε να το ταΐσετε, κάντε άλλες λίγες προσπάθειες και μετά περιμένετε για καμιά-δυο βδομάδες. Καθώς ωριμάζει, θα σταματήσει σιγά σιγά να πετάει τη γλώσσα έξω.

Αποφύγετε να ταΐζετε το μωρό σας δημητριακά με το μπιμπερό.

Το μωρό πρέπει να μάθει πώς να χρησιμοποιεί το στόμα του με τη στερεά τροφή. Να έχετε υπομονή και να είστε σίγουρες ότι το μωρό σας στο τέλος θα μάθει να τρώει. Όλοι δεν το κάνουμε, άλλωστε;

Συγκατάθεση στη χρήση cookies