Δραστηριότητες για νεογέννητα: παιχνίδια, τραγούδια και πολλά άλλα

Το μωρό σας αλληλεπιδρά μαζί σας όλη την ώρα κάνοντας ήχους, γουργουρίζοντας και χαμογελώντας, όταν βλέπει το πρόσωπό σας και ακούει τη φωνής σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνετε την ώρα που παίζετε μαζί ακόμα πιο διασκεδαστική:

Πέστε στο πάτωμα. Για να κάνετε αυτή τη δραστηριότητα πιο ενδιαφέρουσα, ακουμπήστε ένα χρωματιστό παιχνίδι μπροστά του. Δε θα μπορεί να το πιάσει ακόμα, αλλά έχει πλάκα να κοιτάς όλα αυτά τα έντονα και φανταχτερά χρώματα. Τα παιχνίδια με μουσική και φώτα είναι εξίσου διασκεδαστικά, αλλά να προσέχετε να μην υπερφορτώνετε την προσοχή του μωρού σας με πολλά ερεθίσματα. Είναι ακόμα πολύ μικρό, οπότε παρουσιάζετέ του αντικείμενα αργά, παρακολουθώντας την αντίδρασή του.

Μπείτε μπροστά στο πρόσωπό του. Σε αυτό το στάδιο, στο μωρό σας μπορεί να αρχίσουν να του κάνουν εντύπωση οι καθρέφτες. Τοποθετήστε έναν καθρέφτη που δεν σπάει στην κούνια του μωρού σας, ώστε να μπορεί να βλέπει το πρόσωπό του. Όπως κοιτάτε μαζί μέσα στον καθρέφτη, μιλήστε του και δείξτε του τα μάτια, τα αυτιά, τη μύτη και το στόμα του.

Τραγουδήστε και κινηθείτε. Κάντε παλαμάκια απαλά με τα χεράκια του και πείτε ένα παιδικό τραγούδι. Η φωνή σας είναι ο πιο σημαντικός ήχος για το μωρό σας και λατρεύει να του τραγουδάτε.

Ανάγνωση. Προτιμάτε τα βιβλία που έχουν έντονα χρώματα και θέματα, καθώς είναι πιο εύκολο να τα δει.

Παρακολούθα το παιχνίδι. Βοηθήστε το μωρό σας να εστιάσει τα μάτια του, ξαπλώνοντάς το στο πάτωμα και κρατώντας ένα παιχνίδι 25 περίπου εκατοστά πάνω από το κεφάλι του. Κινήστε το αργά από δεξιά προς τα αριστερά και αφήστε το μωρό να το παρακολουθήσει.

Καθώς εσείς και το μωρό σας απολαμβάνετε τη διασκέδαση και τα παιχνίδια, το μωρό αναπτύσσεται διαρκώς και φτάνει συνέχεια σε νέα σημεία-ορόσημα στην ανάπτυξή του. Μπράβο μωράκι!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies