Φροντίδα της επιδερμίδας του μωρού σας: αντιμετώπιση των ερεθισμών από την πάνα

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσετε είναι το πόσο απαλή είναι η επιδερμίδα του μωρού σας. Γι’ αυτό πρέπει να την φροντίζετε και να την προστατεύετε.

Αυτή η ευαίσθητη επιδερμίδα έχει να κάνει κάποιες δύσκολες “δουλειές”: δίνει στο μωρό τη δυνατότητα να αισθάνεται και να μαθαίνει για τον κόσμο γύρω του, σας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνείτε με το μωρό σας μέσω της αφής, καθώς επίσης προστατεύει το μωρό από το περιβάλλον. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα του μωρού σας και να το διατηρείτε υγιές.

Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι το σύγκαμα από την πάνα είναι κάτι το σύνηθες. Περισσότερα από τα μισά μωρά μεταξύ 4 και 15 μηνών θα παρουσιάσουν σύγκαμα από την πάνα τουλάχιστον μια φορά το δίμηνο. Αλλά μην ανησυχείτε, πρόκειται για συχνό φαινόμενο και οι ήπιες περιπτώσεις με σωστή φροντίδα θεραπεύονται μέσα σε 3-4 ημέρες.

Πρώτα η πρόληψη.

Για να αποφύγετε το σύγκαμα, αλλάζετε πάνες συχνά. Ακόμη και οι καλύτερες πάνες πρέπει να αλλάζονται για να προστατευτεί η επιδερμίδα του μωρού σας.

Αναζητήστε πάνες με δείκτη υγρασίας που μπορούν να απορροφούν τα ρευστά κακάκια, όπως οι πάνες Pampers New Baby. Είναι πολύ απαλές και βοηθούν στο να παραμένει η επιδερμίδα του μωρού σας προστατευμένη και στεγνή.

Φροντίδα του συγκάματος από την πάνα:

Αλλάζετε τις βρεγμένες ή λερωμένες πάνες συχνά για να περιοριστεί η υγρασία στο δέρμα.

Καθαρίζετε απαλά την περιοχή της πάνας με νερό και ένα μαλακό πετσετάκι ή χρησιμοποιώντας απαλά μωρομάντηλα, όπως τα μωρομάντηλα Pampers Sensitive.

Στεγνώστε την επιδερμίδα του μωρού σας, αγγίζοντάς την απαλά. Μην την τρίβετε. Αφήστε την περιοχή να αεριστεί και να στεγνώσει πλήρως πριν κλείσετε την πάνα.

Προστατεύστε την επιδερμίδα:

Απλώστε απαλά ένα λεπτό στρώμα προστατευτικής αλοιφής ή κρέμας που θα σας προτείνει ο παιδίατρός σας.

Διατηρήστε την επιδερμίδα στεγνή με μαλακές, απορροφητικές πάνες υψηλής ποιότητας που παγιδεύουν μακριά την υγρασία.

Βεβαιωθείτε ότι η πάνα δεν είναι πολύ σφικτή, ώστε να παραμένει η υγρασία μακριά από το δέρμα.

Μιλήστε με το γιατρό σας σε περίπτωση που:

Το σύγκαμα είναι σοβαρό, έντονα ερεθισμένο, έχει φουσκάλες ή αιμορραγεί.

Το σύγκαμα φαίνεται περίεργο.

Το σύγκαμα δεν καλυτερεύει ακόμη και μετά από τη σωστή φροντίδα.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies