Φροντίδα νεογέννητου: Τα σημεία «κλειδιά» που πρέπει να γνωρίζει κάθε νέα μαμά

Η αλήθεια είναι πως το «ταξίδι» της μητρότητας για μία μαμά, ξεκινάει από την πρώτη ημέρα που μαθαίνει τα ευχάριστα νέα για τη νέα ζωή που ανοίγεται μπροστά της. Όσο χρόνο και αν θεωρεί ότι έχει για να μάθει ό,τι χρειάζεται για τις πρώτες ημέρες με το νεογέννητο, μέχρι να ολοκληρωθεί η περίοδος της εγκυμοσύνης, τίποτα δεν συγκρίνεται με τις πρώτες ημέρες που θα κρατήσει στην αγκαλιά της το μικρό αυτό πλασματάκι.

Μπορεί το αίσθημα της μητρότητας να είναι συναρπαστικό όμως, είναι σημαντικό να έχεις κατά νου ότι θα έρθεις αντιμέτωπη και με αρκετές στιγμές ανασφάλειας. Πώς θα τις αντιμετωπίσεις; Φυσικά, ακολουθώντας τις συμβουλές του παιδιάτρου, «εξοπλίζοντας» το σπίτι σου με τα κατάλληλα βρεφικά προϊόντα, αλλά και ρίχνοντας μία ματιά στη λίστα με τις συμβουλές που ετοιμάσαμε για εσένα, ώστε να γίνει η καθημερινότητά σου με το νεογέννητο πιο εύκολη και άνετη.

Ένας μάρσιπος αγκαλιάς που χαρίζει ελευθερία κινήσεων

Λένε πως ένας μάρσιπος είναι κατάλληλος για να σου «λύσει τα χέρια», ειδικά για εσένα που η μητρότητα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Ο λόγος είναι πως σου δίνει ελευθερία κινήσεων, μιας και έχεις τη δυνατότητα να έχεις ελεύθερα και τα δύο χέρια σου, ενώ κάνεις δουλειές στο σπίτι ή μιλάς στο τηλέφωνο. Φυσικά, τα οφέλη ενός μάρσιπου δεν αφορούν μόνο σε εσένα, αλλά και στο μωρό σου, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να σε αισθάνεται και να είναι κοντά στο σώμα σου κάθε στιγμή.

Φροντίδα νεογέννητου 1

Μία τσάντα που τα χωράει όλα

Το να είσαι μαμά, όπως γνωρίζεις άλλωστε, βάζει σε προτεραιότητα τις ανάγκες του μικρού σου. Τι σημαίνει αυτό; Πως πλέον χρειάζεσαι μία τσάντα άνετη και με μεγάλη χωρητικότητα, η οποία θα σε συνοδεύει σε κάθε σας έξοδο με το μωρό σου και θα περιλαμβάνει όσα έχετε ανάγκη. Για ακόμη μεγαλύτερη πρακτικότητα, επίλεξε μία ευρύχωρη τσάντα με θήκες που είναι εύκολο να τις φτάνεις και η οποία να μπορεί να δένει στο καρότσι.

Οι πάνες είναι ο «σύμμαχος» του μωρού σου

Ναι, μπορεί να μην είναι όλες οι στιγμές με το μωρό σου ευχάριστες, ωστόσο, μπορείς να τις κάνεις να είναι. Φρόντισε απλώς να είσαι καλά προετοιμασμένη για τα αναμενόμενα… μετά το τάισμα, δηλαδή μην φύγεις από το σπίτι χωρίς να έχεις στην τσάντα σου μία πάνα για να αλλάξεις το μικρό σου. Και επειδή, όταν βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο με το μωρό, θέλεις να είσαι σίγουρη πως θα αποφύγεις κάθε διαρροή, προτίμησε πάνες όπως τις πολύ απαλές Pampers Premium Care. Στις προτείνουμε διότι διαθέτουν πανίσχυρο πυρήνα (που απορροφά τα υγρά αμέσως και διατηρεί το μωρό στεγνό και προστατευμένο για έως και 12 ώρες), κάλυμμα DermaComfort με απορροφητικούς πόρους που απομακρύνει την υγρασία και τα κακάκια από το δέρμα και τα «κλειδώνει» στην πάνα, αλλά και διπλά προστατευτικά που προσαρμόζονται απαλά στα ποδαράκια του μωρού. Σίγουρα θα εκτιμήσεις και τον δείκτη προστασίας που έχουν και ο οποίος σε ενημερώνει για το πότε χρειάζεται αλλαγή η πάνα!

Φροντίδα νεογέννητου 2

Η φροντίδα του νεογέννητου δεν είναι εύκολη υπόθεση και ειδικότερα αν γίνεσαι μητέρα για πρώτη φορά, μπορεί να βρίσκεσαι κάθε μέρα αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις. Ωστόσο, είναι μία περίοδος της ζωής σου την οποία θα αναπολείς με νοσταλγία. Οπότε, έχεις κάθε λόγο να την απολαύσεις όσο γίνεται και να είσαι προετοιμασμένη καταλλήλως για κάθε απρόοπτο και κάθε νέα μέρα με το μωρό σου.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies