Συμβουλές για να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος πάνας για το μωρό σας

Η επιλογή της πάνας του μωρού είναι ένα θέμα στο οποίο κάθε μητέρα δίνει την προσοχή της. Όχι μόνο διότι η κατάλληλη πάνα θα κρατήσει το μωρό μακριά από τις ανεπιθύμητες διαρροές, αλλά και γιατί θα του προσφέρει την απαραίτητη άνεση, προστατεύοντάς το παράλληλα από ερεθισμούς και συγκάματα.

Πώς θα επιλέξετε, λοιπόν, την κατάλληλη πάνα για το μωράκι σας; Ένα ερώτημα που φαντάζει απλό, αλλά για να το απαντήσετε σωστά, θα χρειαστεί να λάβετε υπόψη σας ορισμένες παραμέτρους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, δηλαδή από τα βασικά στοιχεία που θα καθορίσουν το ποια πάνα θα επιλέξετε.

Φέρνοντας την άνεση και την προστασία σε πρώτο πλάνο

Ανεξάρτητα από την ηλικία στην οποία βρίσκεται το μωρό σας, η κατάλληλη πάνα πρέπει να είναι ιδιαίτερα απορροφητική. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να απομακρύνει την υγρασία και τα κακάκια από το δέρμα και να τα κλειδώνει στο εσωτερικό της, διατηρώντας το μωρό στεγνό και προστατευμένο για αρκετές ώρες.

Εξίσου σημαντικό, βέβαια, είναι το να προστατεύει την επιδερμίδα του μωρού από ερεθισμούς και εξανθήματα, προσφέροντάς του την απαραίτητη απαλότητα και άνεση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εφαρμόζει άνετα στο σωματάκι του μωρού και να έχει ένα σχήμα φιλικό προς τον αφαλό του, ώστε να μην ασκεί πίεση και να χαρίζει ελευθερία κινήσεων. Μάλιστα, σήμερα υπάρχουν και πάνες, όπως οι Pampers Premium Care, που διαθέτουν δείκτη υγρασίας. Και αξίζει να τις προτιμήσετε, διότι με μία ματιά σας ενημερώνουν για το πότε χρειάζονται αλλαγή.

Μωρό

Ο σωστός υπολογισμός για το κατάλληλο μέγεθος της πάνας

Από τα σημεία-«κλειδιά» που διαφοροποιούν μία οποιαδήποτε πάνα από μία καλή πάνα, περνάμε στα βασικά στοιχεία που θα σας οδηγήσουν στην επιλογή της ιδανικής πάνας για το μωρό σας.

Το βασικό στοιχείο, λοιπόν, που καθορίζει το μέγεθος της πάνας που θα προμηθευτείτε, είναι το βάρος του μωρού σας -και όχι τόσο η ηλικία του. Και στο pampers.gr θα βρείτε εύκολα το ιδανικό μέγεθος της πάνας για το μωρό σας, μέσα από το πολύτιμο εργαλείο «Υπολογιστής Μεγέθους Πάνας».

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε, είναι να επιλέξετε το βάρος του μωρού σας σε κιλά. Κάνοντας αυτήν την απλή επιλογή, θα μάθετε το ιδανικό μέγεθος πάνας για το μωρό σας, καθώς και άλλα σημαντικά στοιχεία, όπως τον μέσο όρο των πανών που θα χρειαστείτε για το μωρό ανά ημέρα (για το συγκεκριμένο μέγεθος) και τον συνολικό μέσο όρο των πανών που θα χρειαστείτε.

Για παράδειγμα, αν το μωρό σας είναι ήδη τρία κιλά, το μέγεθός της πάνας που είναι καλύτερο για εκείνο είναι το «1», ο μέσος όρος των πανών που θα αλλάζετε κάθε μέρα σε αυτό το μέγεθος είναι έξι με οκτώ πάνες, ενώ για ένα διάστημα περίπου δύο μηνών θα χρειαστείτε 360 με 540 πάνες στο μέγεθος «1».

Σωστή εφαρμογή πάνας

Η σημασία της σωστής εφαρμογής για σίγουρη άνεση

Φυσικά, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως οι παραπάνω αριθμοί διαφέρουν από μωρό σε μωρό. Αυτό σημαίνει ότι για να βρείτε την κατάλληλη πάνα για το μωρό σας, σε ορισμένες περιπτώσεις θα χρειαστεί να ελέγξετε και κάποια επιπλέον στοιχεία, που θα σας δείξουν ότι το μωρό σας είναι άνετο και προστατευμένο με την επιλογή που κάνατε.

Για να διαπιστώσετε, λοιπόν, ότι η πάνα που επιλέξατε χαρίζει άνεση και έχει τέλεια εφαρμογή στο μωρό σας, καλό είναι να σιγουρευτείτε για τα εξής:

  • Ότι η ελαστική ζώνη της πάνας «κάθεται» ακριβώς κάτω από τον αφαλό του μωρού.

  • Ότι δεν υπάρχουν κενά ανάμεσα στα ποδαράκια του μωρού και την πάνα.

  • Ότι η πάνα δεν είναι ούτε πολύ σφιχτή, αλλά ούτε και χαλαρή γύρω από τη μέση του μωρού. Για να βεβαιωθείτε, πρέπει να μπορείτε να χωρέσετε δύο δάχτυλά σας κάτω από τη ζώνη της πάνας.

  • Ότι δεν υπάρχουν κόκκινα σημάδια στην επιδερμίδα του μωρού, όταν αφαιρείτε την πάνα.

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, να είστε σίγουρες πως θα έχετε κάνει ό,τι καλύτερο μπορείτε, για να βρείτε το κατάλληλο μέγεθος πάνας, αλλά και το ιδανικό προϊόν για το μωράκι σας. Να θυμάστε απλώς ότι τρία είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να καθορίσουν την επιλογή σας: Η άνεση του μωρού, η αποφυγή των διαρροών και η προστασία της επιδερμίδας του.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies