Μπάνιο με σφουγγάρι: πώς να κάνετε μπάνιο με το νεογέννητό σας

Ο πιο εύκολος τρόπος να διατηρείτε το νέο σας μωρό καθαρό; Κάντε το μπάνιο με ένα σφουγγάρι.

Αποτελεί μια πολύ απαλή και πολύ ευχάριστη εμπειρία καθαριότητας για το μικρό σας.

Οι προτάσεις των ειδικών.

Όσοι γνωρίζουν, υποστηρίζουν ότι δεν είναι απαραίτητο το καθημερινό μπάνιο, καθώς μπορεί να αφυδατώσει το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού. Τρεις φορές την εβδομάδα αρκούν, μέχρι να γίνει το μωρό σας ενός έτους.

Πέντε απλά βήματα προς την επιτυχία.

Επιλογή ώρας. Μερικές μαμάδες προτιμούν τα τις πρωινές ώρες, όταν τα μωρά είναι συνήθως σε εγρήγορση. Άλλες μαμάδες επιλέγουν το βράδυ ως μέρος μιας καθησυχαστικής ιεροτελεστίας που οδηγεί στο κρεβάτι.

Συγκεντρώστε ό,τι χρειάζεστε μπροστά σας πριν ξεκινήσετε. Πάρτε μια αλλαξιά, μια καθαρή πάνα, μερικές πετσετούλες, μια μεγάλη πετσέτα, ένα απαλό σαπούνι για μωρά και ένα μπολ ή φλιτζάνι με ζεστό (όχι καυτό) νερό. Ελέγξτε το νερό με το εσωτερικό μέρος του καρπού σας.

Φροντίστε το μικρό σας να νιώθει άνετα. Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο είναι ζεστό πριν γδύσετε το μωρό σας. Ρίξτε ένα ζεστό, υγρό πετσετάκι στα μέρη του μωρού σας που δεν καθαρίζετε εκείνη τη στιγμή, έτσι ώστε να παραμένει ζεστό και άνετο. Ξεκινήστε από την κορυφή. Ξεκινήστε με το πρόσωπο και το κεφάλι, χρησιμοποιώντας ένα πετσετάκι χωρίς σαπούνι για να μην μπουν φούσκες στα μάτια ή το στόμα του.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο λαιμό και την περιοχή κάτω από το πηγούνι. Οι περιοχές μεταξύ των δαχτύλων των χεριών και των ποδιών, πίσω από τα αυτιά και οι μασχάλες, είναι σημεία που θα πρέπει να καθαρίσετε καλά. Σκουπίστε με προσοχή γύρω από τον αφαλό και βεβαιωθείτε ότι παραμένει στεγνός. Εάν κατά λάθος τον βρέξετε, στεγνώστε τον με προσοχή, χρησιμοποιώντας μια απαλή πετσέτα. Καθαρίστε την περιοχή της πάνας τελευταία και πάντα να στηρίζετε το κεφάλι και τον αυχένα του μωρού σας! Τυλίξτε το.

Τελειώστε σκουπίζοντας το μωρό σας με μια πετσέτα με σκουφάκι. Βάλτε του μια καινούρια πάνα και δώστε ένα φιλάκι στην καθαρή και απαλή κοιλίτσα του. Είναι καθαρό και έτοιμο!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies