Μασάζ μωρού: ανακουφίστε το μωρό σας με το άγγιγμα και το μασάζ

Όπως κι εμείς, έτσι και το μωρό λατρεύει το ανθρώπινο άγγιγμα και μελέτες έχουν δείξει ότι η επαφή δέρμα με δέρμα μπορεί να έχει ευεργετικά οφέλη στο δεσμό μεταξύ παιδιού και γονέα.

Τα οφέλη του ανθρώπινου αγγίγματος.

Το μωρό σας έκανε τη μετάβαση από ένα ζεστό, κλειστό περιβάλλον σε ένα κρύο, ανοιχτό.

Το στενό άγγιγμα μιμείται την ασφάλεια της μήτρας και κάνει τη μετάβαση του μωρού σας στον εξωτερικό κόσμο λιγότερο τραυματική και περισσότερο υποφερτή. Κάνει το μωρό σας να νιώθει φροντισμένο, προστατευμένο και ασφαλές.

Βελτιώνει την ανάπτυξη και την εξέλιξη του μωρού σας.

Το κάνει πιο εύκολο για τους γονείς να φέρουν το νεότερο μέλος της οικογένειας μέσα στη “φωλιά” τους.

Έξι βήματα για να κάνετε στο μωρό σας ένα ήρεμο, χαλαρωτικό μασάζ:

Σιγουρευτείτε ότι το δωμάτιο είναι ζεστό. Διαλέξτε μια ασφαλή περιοχή όπου δεν υπάρχει πιθανότητα να πέσει το μωρό σας.

Πολλοί, βάζουν απλά μια μαλακή κουβέρτα στο πάτωμα. Γδύστε το μωρό σας (αφήστε του μόνο το μπλουζάκι και την πάνα του).

Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε λάδι, αλλά αν το επιλέξετε, βάλτε μια μικρή ποσότητα οποιουδήποτε λαδιού χωρίς άρωμα (ακόμα και το φυτικό λάδι κάνει) στην παλάμη του ενός χεριού, και μετά τρίψτε μεταξύ τους τα χέρια σας για να ζεστάνετε το λάδι πριν το απλώσετε στο δερματάκι του μωρού σας. Θυμηθείτε, μπορεί το μωρό να γλιστράει πολύ και θα είναι δύσκολο να το χειριστείτε όταν είναι λαδωμένο!

Ξεκινώντας από τις πατούσες και τα πόδια του, κινηθείτε απαλά με τα χέρια σας προς τον θώρακα και τα μπράτσα του μωρού σας, χρησιμοποιώντας σταθερά χάδια.

Όταν φτάσετε στο επάνω μέρος του σώματός του, καλύψτε τα πόδια και τις πατούσες του με μια κουβέρτα και μετά βγάλτε τη μπλούζα του. Συνεχίστε μόνο όσο το μωρό σας φαίνεται να απολαμβάνει το μασάζ και διασκεδάστε το!

Όσο πιο κοντινή επαφή έχετε με το μωρό σας, τόσο καλύτερο δεσμό θα δημιουργήσετε οι δυο σας.

Όποτε αγγίζετε ή κάνετε μασάζ στο μωρό σας, θα νιώθει φροντισμένο, προστατευμένο και ασφαλές. Επίσης, κάνοντας μασάζ στο μωρό σας είναι και για σας ευχάριστο!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies