Βασικές συμβουλές για τη φροντίδα του μωρού σας

Αν και η οικογένεια και οι φίλοι σας έχουν τόσες καλοπροαίρετες συμβουλές, μπορεί αυτά που θα σας πουν να σας αποπροσανατολίσουν.

**

Σας παρουσιάζουμε τρεις αναχρονιστικές συμβουλές ανατροφής τις οποίες μπορείτε να αγνοήσετε ελεύθερα. **

Κακομαθαίνετε το μωρό σας εάν το παίρνεται αγκαλιά πολλές φορές. Τα νεογέννητα συνήθως κλαίνε επειδή χρειάζονται κάτι. Είτε είναι το άλλαγμα της πάνας, είτε το τάισμα, είτε μια αγκαλιά, η ανακούφιση που θα νιώσει το μωρό σας το βοηθάει να νιώθει ασφάλεια και αγάπη. Τα μωρά δεν κακομαθαίνουν. Είναι γεγονός ότι με όσο μεγαλύτερη συνέπεια ανταποκρίνεστε στις ανάγκες του, πριν τους έξι μήνες, τόσο λιγότερο απαιτητικό θα είναι το μωρό σας αργότερα στη ζωή του. Διατηρήστε ησυχία στο σπίτι, όσο κοιμάται το μωρό σας. Αν και όπως προκύπτει, τα μωρά στην πραγματικότητα είναι συνηθισμένα να ακούν ήχους στο βάθος από τον καιρό που βρίσκονταν μέσα στη μήτρα. Να βάλετε το μωρό σας σε αυστηρό πρόγραμμα ταΐσματος.

Κάποτε θεωρείτο ότι τα μώρα, αφού φύγουν από το μαιευτήριο, θα πρέπει να τρώνε κάθε 4 ώρες. Υπερίσχυε η αντίληψη ότι εάν το μωρό ταϊζόταν όποτε το ζητούσε θα κακομάθαινε και μάλιστα θα αύξανε τον κίνδυνο εντερικής μόλυνσης.

Σήμερα, ωστόσο, πολλοί γιατροί συστήνουν να ακούτε μόνο το παιδί σας, όσον αφορά την ικανοποίηση της πείνας του.

Οι συμβουλές για τη φροντίδα του μωρού έχουν σίγουρα εξελιχθεί με τα χρόνια, αλλά μία σταθερά για την ανατροφή του μωρού σας παραμένει η ίδια: η επιθυμία να έχετε ένα ευτυχισμένο και υγιές μωρό. Και να θυμάστε… εσείς γνωρίζετε το μωρό σας καλύτερα από όλους!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies