Πώς να καθησυχάσετε το μωρό σας

Μπορεί να έχετε ακούσει διάφορες συμβουλές από φίλους και από την οικογένειά σας, για το πώς να ηρεμήσετε το μωρό σας όταν κλαίει.

Μερικές φορές όμως, είναι καλύτερα να βρίσκετε τη δική σας μέθοδο για να το καθησυχάσετε.

Δοκιμάστε τις ακόλουθες τεχνικές.

Σιγουρευτείτε ότι το μωρό σας είναι ταϊσμένο και στεγνό.

Είναι φυσικό για ένα βρεγμένο, πεινασμένο μωρό να κλάψει! Μόλις το αλλάξετε και το ταΐσετε, είναι ευκολότερο να το ηρεμήσετε.

Κρατήστε αγκαλιά το μωρό σας.

Μερικές φορές ένα μωρό που κλαίει, θέλει απλά αγκαλιά. Όπως αγαπάτε εσείς το μωρό σας, έτσι σας αγαπάει κι αυτό και θέλει να νιώσει το άγγιγμά σας. Νανουρίστε το. Η κίνηση μπρος-πίσω είναι ανακουφιστική για το μωρό σας. Ίσως είναι η κατευναστική κίνηση που χρειάζεται

Περπατήστε μέσα στο σπίτι. Μια μικρή βόλτα στο σπίτι, μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική, καθώς μια αλλαγή σκηνικού, είναι μερικές φορές, αυτό που χρειάζεται.

Βάλτε λίγη μουσική.

Η απαλή μουσική μπορεί να βοηθήσει να σταματήσουν τα δάκρυά του. Οι απαλοί ήχοι συχνά αποσπούν την προσοχή του μωρού σας και γαληνεύουν το κλάμα του. Αν του τραγουδήσετε, μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Τρίψτε ή χαϊδέψτε την πλάτη του μωρού σας.

Καθώς κρατάτε το μωρό σας αγκαλιά, δοκιμάστε να τρίψετε την πλάτη του πάνω-κάτω, κυκλικά.Μπορείτε επίσης να το χτυπήσετε πολύ ελαφρά στην πλάτη. Ο ρυθμός αυτός μπορεί να μιμηθεί τους παλμούς της καρδιάς σας και είναι ένας ήχος που το μωρό σας έχει συνηθίσει από τον καιρό που ήταν στη μήτρα.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies