Καθησυχασμός: τεχνικές για να καθησυχάσετε το μωρό σας

Αναρωτιέστε γιατί το παιδί σας πιπιλάει τον αντίχειρά του; Ανησυχείτε μήπως προκαλέσει μεγαλύτερο κακό απ’ ό,τι καλό; Παρακάτω θα βρείτε τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με αυτό, καθώς και μερικές άλλες τεχνικές για να ηρεμήσετε το μωρό σας.

Πιπίλισμα αντίχειρα.

Το πιπίλισμα είναι μια ενστικτώδης συμπεριφορά για τα νεογέννητα. Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να αποθαρρύνετε το πιπίλισμα του αντίχειρα για να αποτρέψετε να στραβώσουν τα δόντια του μωρού σας, αλλά προς το παρόν είναι καλύτερο να του επιτρέψετε να απολαύσει αυτή τη συνήθεια. Η ικανότητα να καθησυχάζει μόνο του τον εαυτό του θα βοηθήσει το μωρό σας να αποκοιμηθεί γρηγορότερα, καθώς και να πέσει ξανά για ύπνο σε περίπτωση που ξυπνήσει μέσα στη νύχτα.

Άλλες αποτελεσματικές τεχνικές για να ηρεμήσετε το μωρό σας.

Τα περισσότερα μωρά περνούν κρίσεις κλάματος, συχνά αργά το απόγευμα. Μην ανησυχείτε πάρα πολύ, αν δεν μπορείτε να βρείτε την αιτία. Το κλάμα είναι φυσιολογικό κομμάτι της ωρίμανσης του νευρικού του συστήματος. Λικνίστε το απαλά ή τυλίξτε το με μια κουβέρτα, τραγουδώντας του χαμηλόφωνα, ή βηματίστε με το μωρό σε μάρσιπο. Κάποιες από αυτές τις τεχνικές μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές από άλλες, γι’ αυτό συνεχίστε να παρατηρείτε τι παρηγορεί το μωρό σας.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies