Τα βασικά είδη που χρειάζεται ένα μωρό

Εξοπλισμός για το νέο σας μωρό: Βρεφικό κρεβατάκι. Καθώς το μωράκι σας μεγαλώνει, θα χρειαστεί ένα βρεφικό κρεβατάκι. Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε τη σωστή επιλογή:

Βεβαιωθείτε πως τα κάγκελα του κρεβατιού έχουν κενό λιγότερο από 6 εκ. και ότι δε λείπει ή έχει σπάσει κάποιο.

Βεβαιωθείτε πως το στρωματάκι είναι σκληρό και εφαρμόζει καλά (δεν πρέπει να χωρούν περισσότερα από 2 δάχτυλα ανάμεσα στο στρώμα και τα κάγκελα).

Σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Αυτά ποικίλλουν σε τιμή και τύπο. Πολλές μαμάδες επιλέγουν ενδοεπικοινωνία με κάμερα για να μπορούν να ρίξουν μια ματιά στο μωράκι τους που κοιμάται.

Καθισματάκι για το αυτοκίνητο. Μπορείτε να προμηθευτείτε ένα καθισματάκι ειδικά σχεδιασμένο για νεογέννητα και μικρά μωρά ή ένα μοντέλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για νήπια και μετά να μετατραπεί για να χρησιμοποιηθεί από μεγαλύτερα μωρά.

Αλλαξιέρα. Τοποθετήστε τη μακριά από παράθυρα ή καλοριφέρ. Χρησιμοποιήστε τους ιμάντες ασφαλείας και βεβαιωθείτε ότι όλα όσα χρειάζεστε για την αλλαγή του μωρού, όπως αρκετές πάνες και μωρομάντηλα, είναι εύκολα προσβάσιμα.

Τσάντα-αλλαξιέρα. Το να πηγαίνετε βόλτες με το μωρό σας χρειάζεται λίγη πρακτική εξάσκηση. Το να έχετε μια τσάντα πακεταρισμένη με τα απαραίτητα θα σας βοηθήσει να ξεκινάτε πιο γρήγορα.

Μάρσιπος. Κρατά το μωράκι σας κοντά στο στήθος σας και σάς επιτρέπει να κάνετε διάφορες δραστηριότητες όσο το κρατάτε κοντά σας. Βεβαιωθείτε ότι παρέχει καλή στήριξη για το κεφαλάκι του.

Καροτσάκι. Αγοράστε ένα καροτσάκι που μετατρέπεται από επίπεδο μοντέλο για βρέφη σε όρθιο, κατάλληλο για πιο μεγάλα μωρά. Μια μεγάλη βάση, ένας δυνατός μηχανισμός κλειδώματος/ξεκλειδώματος των τροχών και ζώνες ασφαλείας για να δένετε το μωρό σας, είναι μερικά από τα απαραίτητα χαρακτηριστικά του καροτσιού.

Μπιμπερό και θηλές. Είτε επιλέξετε το θηλασμό είτε το έτοιμο γάλα (γάλα “φόρμουλα”), το να έχετε μερικά μπιμπερό θα σας βοηθήσει σε περίπτωση που χρειαστεί να ταΐσει ο μπαμπάς το μωρό. Για τα νεογέννητα συνήθως επαρκεί το μπιμπερό των 120 ml, ενώ τα μεγαλύτερα μωρά χρειάζονται το μπιμπερό των 240 ml.

Σημείωση:

Βρεφικό καθισματάκι ή ριλάξ. Είναι σημαντικό να υπάρχει κάποιο ασφαλές μέρος για να καθίσει το μωρό σας, ενώ εσείς ασχολείστε με κάτι άλλο. Θυμηθείτε, όμως, να μην το τοποθετείτε ποτέ σε ψηλούς πάγκους με το μωρό να κάθεται πάνω.

Κούνια. Αρκετοί γονείς πιστεύουν πως η κούνια ηρεμεί το μωρό όσο τίποτε άλλο. Βεβαιωθείτε ότι θα προμηθευτείτε μια ασφαλή και γνωστή μάρκα, ακολουθήστε επακριβώς τις οδηγίες εγκατάστασης και χρησιμοποιείτε πάντα τις ζώνες ασφαλείας.

Είδη για το μπάνιο. Μπορείτε να κάνετε μπάνιο στο μωρό σας μόλις πέσει ο ομφάλιος λώρος. Θα χρειαστείτε ένα μικρό πλαστικό μπανάκι ή μία λεκάνη και ένα ασφαλές μέρος για να ακουμπήσετε τα απαραίτητα.

Θερμόμετρο. Τα ψηφιακά θερμόμετρα διαβάζονται πιο εύκολα, αλλά είναι πιο ακριβά. Αποφύγετε θερμόμετρο αυτιού τους πρώτους 3 μήνες.

Αν κάνετε λίστα δώρου με τα πράγματα που χρειάζεστε όταν γεννηθεί το μωράκι σας, είναι καλή ιδέα να συμπεριλάβετε και αυτά τα αντικείμενα. Κάντε πρώτα μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, πριν πάρετε τις τελικές σας αποφάσεις. Να θυμάστε πως κάθε γονιός και κάθε μωρό είναι διαφορετικό, οπότε μη βιαστείτε να βρείτε τι είναι καλύτερο για εσάς.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies