Ρουχισμός μωρού: τι πραγματικά χρειάζεστε

Η επίσκεψή σας σε ένα κατάστημα γεμάτο με προϊόντα για μωρά μπορεί να είναι συγκλονιστική. Πώς μπορείτε όμως να γνωρίζετε τι πραγματικά χρειάζεστε;

Ακολουθεί μια λίστα με τα βασικά μωρουδιακά αντικείμενα για τις πρώτες ημέρες του μωρού σας. Μερικές από τις ποσότητες μπορεί να φαίνονται μεγάλες, αλλά όσα περισσότερα έχετε, τόσο λιγότερο συχνά θα πλένετε.

2 ή 3 μαλακές βρεφικές πετσέτες για το μπάνιο του μωρού και 6 με 10 πετσετάκια καθαρίσματος του μωρού.

6 με 8 βρεφικές κουβερτούλες.

6 φορμάκια που να κουμπώνουν μπροστά, νυχτικάκια για νεογέννητα ή κορμάκια.

6-10 βαμβακερά φανελάκια που να κουμπώνουν μπροστά.

1 ή 2 ζακετάκια.

2 με 3 πυτζαμάκια.

3 ή 4 σεντονάκια για την κούνια ή το λίκνο (σιγουρευτείτε ότι εφαρμόζουν καλά στο στρώμα).

2 με 3 λεπτές κουβέρτες ή παπλώματα (με τα φουσκωτά παπλώματα συντρέχει ο κίνδυνος του Συνδρόμου Αιφνίδιου Θανάτου Βρεφών) που θα πρέπει να μπορούν να τεντωθούν απόλυτα στο στρώμα.

4 με 6 ζευγάρια καλτσάκια ή μποτάκια.

Πάνες σε μέγεθος για νεογέννητα. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε πάνες μιας χρήσης, προμηθευτείτε εκείνες που περιλαμβάνουν μια ειδική καμπύλη στο μπροστινό μέρος για να προστατεύσετε τον ομφάλιο λώρο του μωρού. Οι υφασμάτινες πάνες μπορούν να διπλωθούν στο συγκεκριμένο σημείο.

Τουλάχιστον ένα καπελάκι με μεγάλο γείσο για να προστατεύεται το κεφάλι και το πρόσωπο του μωρού σας από τον ήλιο στις εξόδους σας.

Υπνόσακο ή φόρμα για τα χιόνια, αν ζείτε σε ψυχρά κλίματα.

Γαντάκια, αν ζείτε σε ψυχρά κλίματα. Μην μπείτε στον κόπο να αγοράσετε τα λεπτά γαντάκια που πωλούνται σε πολλά καταστήματα, καθώς τα βρέφη θέλουν να έχουν τα χέρια τους ελεύθερα για να εξερευνούν.

Συμβουλές Ασφάλειας Ρούχων.

Έχετε αυτές τις οδηγίες κατά νου, όταν ψωνίζετε ρούχα για όλα τα παιδιά.

Προτιμάτε τα βαμβακερά, καθώς είναι μαλακά και πλένονται εύκολα.

Μη ντύνετε το μωρό σας με ρούχα που περιέχουν κορδόνια (όπως μπλουζάκια με κουκούλα και κορδόνια που σφίγγουν). Αυτά μπορούν να συστραφούν γύρω από μικρά χεράκια, δαχτυλάκια χεριού ή ποδιού, ακόμη και το λαιμό.

Αγοράζετε μπλουζάκια με μεγάλη τρύπα για το κεφάλι έτσι ώστε η διαδικασία ντυσίματος του μωρού σας να είναι εύκολη για εσάς και άνετη γι’ αυτό.

Ελέγχετε συχνά για χαλαρά κουμπιά τα οποία μπορεί να αποτελούν τον κίνδυνο πνιγμού. Αποφύγετε να ντύνετε το μωρό σας με ρούχα που περιλαμβάνουν διακοσμητικά στοιχεία, όπως χάντρες ή κορδέλες, τα οποία αποτελούν πρόκληση για τα μικρά χεράκια. Αν χαλαρώσουν, αποτελούν κίνδυνο πνιγμού. Για πληροφορίες σχετικά με τη διαμόρφωση του δωματίου του μωρού σας, ανατρέξτε στο Πράγματα για Παιδιά. Για να βρείτε ποιον τύπο καθίσματος αυτοκινήτου χρειάζεστε για την πρώτη βόλτα του μωρού σας (στο σπίτι από το μαιευτήριο!), ανατρέξτε στον Οδηγό Αγοράς Καθίσματος Αυτοκινήτου.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies