Μητρότητα: τρεις συμβουλές που κάθε νέα μαμά πρέπει να γνωρίζει

Διαβάσατε πολλά βιβλία για συμβουλές προς γονείς, ψάξατε στο Internet για περισσότερες πληροφορίες και ρωτήσατε επανειλημμένως το γιατρό σας.

Είναι συναρπαστικό να γίνεται μια γυναίκα μητέρα, αλλά είναι επίσης και τρομακτικό. Η μητρότητα σίγουρα θα σας εκπλήξει, αλλά εδώ σας δίνουμε τρεις ακόμα συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε για τον ερχομό του μωρού σας.

Τα μωρά δεν κοιμούνται πάντα όταν είναι κουρασμένα. Δε συμβαδίζει με τη λογική, αλλά ένα κουρασμένο μωρό δεν ισούται πάντα με ένα νυσταγμένο μωρό. Μάλιστα, ένα πολύ κουρασμένο μωρό έχει την τάση να είναι ευέξαπτο και δε συμβιβάζεται εύκολα.

Το κόλπο είναι να παρατηρήσετε τα σημάδια για να καταλάβετε ότι το μωρό σας είναι κουρασμένο και να το βάλετε για ύπνο στην κούνια του, πριν νυστάξει πάρα πολύ. Παρατηρήστε σφιγμένες γροθιές, χασμουρητά, σπασμωδικές κινήσεις, παρατηρήστε το όταν τρίβει τα μάτια του ή τραβάει το αυτί του. Όταν το νεογέννητό σας μεγαλώσει λίγους μήνες, πιθανόν να αρχίσει να μαθαίνει πώς να ηρεμεί τον εαυτό του, κάτι που θα το διευκολύνει να πάει για ύπνο από μόνο του.

Προσοχή στα μικρόβια.

Ενώ η περιορισμένη έκθεση στα μικρόβια μπορεί να ενδυναμώσει στην αρχή το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού σας, δε θέλετε να διακινδυνεύσετε να αρρωστήσει.

Να επιμένετε ότι όποιος παίρνει αγκαλιά το νεογέννητό σας, θα πρέπει πρώτα να πλένει τα χέρια του.

Επίσης κρατήστε μακριά άρρωστους φίλους και συγγενείς και απολυμάνετε το σπίτι σας σε τακτική βάση.

Πάντως, μερικά μικρόβια δεν αποφεύγονται κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορείτε να το ελέγξετε.

Μάθετε μερικές τεχνικές πώς να ηρεμείτε το μωρό σας. Όλα τα μωρά είναι διαφορετικά και τους αρέσουν διαφορετικά πράγματα, αλλά ένα απαλό μασάζ μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ηρεμήσετε το μωρό σας και να το καθησυχάσετε, όταν είναι αναστατωμένο.

Δοκιμάστε να ζεστάνετε λίγη λοσιόν στα χέρια σας και ξεκινήστε από το μέτωπό του, προχωρήστε στη μύτη, στα μάγουλα και στο πηγούνι του και τελειώστε στο λαιμό του.

Άλλος ένας τρόπος να ηρεμήσετε το μωρό σας, είναι να το κρατάτε στην αγκαλιά σας, με έναν μάρσιπο, όσο κάνετε τις δουλειές σας μέσα στο σπίτι. Ως νέα μαμά, είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχετε ανησυχίες.

Απλά θυμηθείτε ότι το ένστικτό σας, μπορεί να εξελιχθεί στο καλύτερό σας όπλο. Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε κάτι καινούργιο, η εμπειρία θα σας βοηθήσει να γίνετε μια μητέρα με περισσότερη σιγουριά.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies