Το πρώτο τάισμα του νεογέννητού σας

Από την πρώτη ώρα που θα κρατήσετε το μωρό σας στην αγκαλιά σας, θα είναι έτοιμο για το πρώτο του τάισμα. Είτε επιλέξετε να θηλάσετε είτε όχι, θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε πολύ χρόνο ταΐζοντας το μωρό σας κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων και μηνών. Ο μητρικός θηλασμός ίσως είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο, σίγουρα όμως θα χρειαστείτε βοήθεια και συμπαράσταση μέχρι να συνηθίσετε και εσείς και το μωρό σας. Άλλωστε να θυμάστε ότι είναι η πρώτη φορά και για τους δυο σας. Το πρώτο σας μητρικό γάλα είναι μια ιδιαίτερη ουσία που ονομάζεται πρωτόγαλα. Είναι ένα κιτρινωπό υγρό γεμάτο πρωτεΐνες και αντισώματα που τονώνουν σε μεγάλο βαθμό την ανοσία του μωρού. Για να πάρετε βοήθεια, μιλήστε με το γιατρό σας ή έναν σύμβουλο θηλασμού. Εάν ο θηλασμός δεν είναι για σας, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις σε γάλα “φόρμουλα” που θα σας συστήσει ο παιδίατρός σας. Το σημαντικό είναι το μωρό σας να λαμβάνει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

“Ο θηλασμός είναι μια εμπειρία διαφορετική για κάθε μητέρα και το μωρό της. Ήταν πιο δύσκολο από ότι νόμιζα, αλλά επέμεινα, άκουσα συμβουλές από άλλες μαμάδες και μαίες, και τελικά βρήκα έναν τρόπο που ταιριάζει και στους δυο μας”. Κατερίνα, μητέρα του Κωνσταντίνου, 2 μηνών.

Συμβουλές για μητέρες.

Είναι σημαντικό να εφαρμόζει το στόμα στη θηλή. Περιμένετε μέχρι το στόμα του μωρού σας να είναι ανοικτό και μετά βοηθήστε το να βάλει τη θηλή στο στόμα. Η θηλαία άλως (ο κύκλος γύρω από τη θηλή) θα πρέπει να βρίσκεται στο στόμα του μωρού. Η πίεση που ασκείται στη θηλαία άλω είναι αυτό που απελευθερώνει το γάλα. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα, χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να διακόψετε την αναρρόφηση και δοκιμάστε ξανά.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies