Σκέφτεστε το έτοιμο γάλα; Ενημερωθείτε και αποφασίστε.

Οι στιγμές που ταΐζετε με το μπιμπερό το μωρό σας είναι μοναδικές, καθώς μπορείτε να νιώσετε κοντά στο μωρό σας και να γνωριστείτε καλύτερα. Με αυτό τον τρόπο, ο μπαμπάς του μωρού και άλλα μέλη της οικογένειας μπορούν να βοηθούν από την αρχή στο τάισμα.

Ο παιδίατρος θα σας συμβουλέψει να επιλέξετε το σωστό έτοιμο γάλα. Τα βρεφικά γάλατα έχουν δημιουργηθεί για να καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες του μωρού σας. Τα περισσότερα γάλατα είναι τροποποιημένο αγελαδινό γάλα και όλες οι μεγάλες μάρκες είναι παρόμοιες. Τα βρεφικά γάλατα χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες. Έτοιμο για τάισμα (το πιο ακριβό), συμπυκνωμένο υγρό (λιγότερο ακριβό) και σκόνη (το πιο οικονομικό). Ο παιδίατρος θα σας δώσει τις οδηγίες που χρειάζονται.

Το μωρό σας θα σας καθοδηγήσει. Να θυμάστε, το κάθε μωρό είναι διαφορετικό και οι ποσότητες που πίνει μπορεί να διαφέρουν από το ένα τάισμα στο άλλο και από τη μία μέρα στην άλλη. Μην το πιέζετε ποτέ να πιει περισσότερο γάλα απ’ όσο θέλει και μην το αφήνετε να πεινάει και να κουνάει τα χείλη του σαν να θηλάζει. Ένα μωρό που φτύνει το γάλα του συχνά, ίσως να πρέπει να τρώει μικρότερα γεύματα, αλλά πιο συχνά.

Κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

Το πλύσιμο του εξοπλισμού ταΐσματος. Αν πλένετε και ξεβγάζετε προσεκτικά τα μπιμπερό και τις θηλές με καυτό, καθαρό νερό, το βράσιμο ή η αποστείρωσή τους δεν είναι αναγκαία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει όλο το γάλα που μπορεί να έχει μείνει μέσα στο μπιμπερό, γιατί μπορεί να χαλάσει πολύ γρήγορα και να προκαλέσει αναστάτωση στο στομάχι του μωρού σας.

Πετάξτε το χρησιμοποιημένο έτοιμο γάλα. Το ετοιμασμένο γάλα μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για 48 ώρες, εάν το μωρό δεν έχει αγγίξει τη θηλή. Αν την έχει αγγίξει, πετάξτε όσο γάλα κι αν έχει περισσέψει μετά το τάισμα.

Το ζέσταμα του γάλακτος. Ποτέ μη ζεσταίνετε το γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων. Οι φούρνοι μικροκυμάτων ζεσταίνουν το γάλα ανομοιόμορφα και κάποια σημεία του γάλακτος μπορεί να κάψουν το μωρό σας. Κρατήστε το μπιμπερό κάτω από καυτό νερό για λίγα λεπτά μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Η αλλαγή του γάλακτος. Κάποιες φορές ή αλλαγή του γάλακτος με κάποιο άλλο γάλα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση μικρών πεπτικών προβλημάτων. Το γάλα από σόγια μπορεί να βοηθήσει με τις αλλεργίες, αλλά ρωτήστε πρώτα τον παιδίατρο για το αν χρειάζεται κάποια αλλαγή στο γάλα.

Διαφορές στην πέψη. Το έτοιμο γάλα κινείται πιο αργά στη διαδρομή του μέσα στο σώμα του μωρού σας, οπότε να περιμένετε τα ταΐσματα να έχουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους (τρεις με τέσσερις ώρες) και τα κόπρανά του να είναι πιο μεγάλα και πιο ξερά απ’ ότι των μωρών που θηλάζουν.

Πράγματα που πρέπει να ξέρετε.

Κρατάτε το μωρό σας κατά τη διάρκεια του ταΐσματος.

Το να ανασηκώνετε το μωρό, ενώ τρώει με το μπιμπερό, μπορεί να του προκαλέσει πνιγμό.

Βεβαιωθείτε ότι η τρύπα στη θηλή είναι στο σωστό μέγεθος.

Αν είναι πολύ μεγάλη, το μωρό σας θα πνιγεί και θα είναι ανήσυχο από τη μεγάλη ροή του γάλακτος.

Αν δυσκολεύεται να ρουφήξει, τότε μπορεί η τρύπα να είναι πολύ μικρή ή η θηλή πολύ σκληρή

Συγκατάθεση στη χρήση cookies