Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Πώς θα γιορτάσεις και εσύ μαζί με το μωράκι σου

Μητρικός θηλασμός. Ένα θαύμα, ένα δώρο ζωής της μητέρας προς το μωράκι της, που κάθε χρόνο αυτήν την εποχή, έχει την «τιμητική» του, με την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού να γιορτάζεται στη χώρα μας στις αρχές Νοεμβρίου.

Και μπορεί η αξία του μητρικού γάλακτος να είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι το αν, το πόσο και το πώς θα θηλάσει μία μητέρα το μωράκι της, είναι καθαρά προσωπική της υπόθεση.

Άλλες μπορούν να θηλάσουν για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ αρκετές προτιμούν να χρησιμοποιούν θήλαστρα και να αποθηκεύουν το γάλα τους για να το προσφέρουν στο μωράκι τους με μπιμπερό. Το πώς και το αν θα θηλάσεις εξαρτάται από εσένα. Όμως, αυτό που αξίζει να αναδείξουμε με αφορμή τη φετινή Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, είναι το δικαίωμα κάθε γυναίκας στον θηλασμό και στο να προσφέρει το πολύτιμο μητρικό γάλα στο μωράκι της, με τον δικό της τρόπο.

Στη περίπτωση, λοιπόν, που αυτήν την περίοδο θηλάζεις το νεογέννητο μωράκι σου και θέλεις να «τιμήσεις» και να γιορτάσεις την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού ή να την αξιοποιήσεις ως πηγή έμπνευσης για να κάνεις αυτήν τη διαδικασία ακόμη πιο άνετη και όμορφη, σου έχουμε μερικές προτάσεις που αξίζουν μία δοκιμή!

Χάρισε στον εαυτό σου ένα δώρο που θα κάνει πιο άνετο τον θηλασμό

Ο θηλασμός δεν είναι εύκολη υπόθεση για πολλές μανούλες. Υπάρχουν όμως, επιλογές που μπορούν να κάνουν πιο ομαλή αυτήν τη διαδικασία. Αν δεν σου έχουν κάνει ήδη αντίστοιχα δώρα, αξίζει να σου προσφέρεις ένα άνετο και απαλό μαξιλάρι θηλασμού ή να επενδύσεις στην περιποίησή σου, χαρίζοντάς σου προϊόντα για τη φροντίδα του στήθους σου. Από προστατευτικά και επιθέματα στήθους, μέχρι ειδικές ενυδατικές κρέμες και έλαια από βότανα, που περιορίζουν την ξηρότητα και τη φαγούρα που παρατηρούνται συχνά γύρω από την περιοχή των θηλών, ενισχύοντας παράλληλα την ελαστικότητα της επιδερμίδας στη συγκεκριμένη περιοχή. Πριν την αγορά σου, βέβαια, καλό είναι να συμβουλευτείς έναν φαρμακοποιό ή τον γιατρό σου, για να του εξηγήσεις τις ανάγκες σου και να σε καθοδηγήσει καταλλήλως.

Πες «ναι» σε ένα μάθημα ή σε ένα online σεμινάριο για τον θηλασμό

Η αλήθεια είναι πως πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να θηλάσουν, μιας και στην αρχή δεν είναι σίγουρες για το πώς να κρατούν και να στηρίζουν το μωρό τους. Ακόμη και αν αυτό δεν συμβαίνει στη δική σου περίπτωση, πιθανότατα υπάρχει κάποια νέα συμβουλή που μπορείς να μάθεις, για να κάνεις πιο άνετη και εύκολη αυτήν τη διαδικασία. Γιόρτασε, λοιπόν, τη φετινή Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, χαρίζοντάς σου μία συνδρομή σε ένα online σεμινάριο για τον θηλασμό ή τη συμμετοχή σου σε ένα μάθημα που γίνεται με την καθοδήγηση μιας μαίας ή μιας συμβούλου θηλασμού. Να ξέρεις πως πολλά νοσοκομεία και μαιευτήρια προσφέρουν ανάλογα μαθήματα.

Μαμά θηλάζει το μωρό  της

Συνδύασε έναν περίπατο στη φύση ή μία βόλτα στην πόλη με τον θηλασμό

Γνωρίζεις καλά πως ο θηλασμός δεν πρέπει να αποτελεί πια «ταμπού». Γιόρτασε, την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, απολαμβάνοντας μία σύντομη βόλτα με το μικρό σου σε ένα πάρκο ή σε ένα μέρος που σου αρέσει και σε περίπτωση που πεινάσει, θήλασέ το χωρίς να σκεφτείς το πώς θα νιώσουν οι γύρω σου με αυτήν την απολύτως όμορφη και φυσιολογική κίνηση. Φρόντισε απλώς να είσαι καλά προετοιμασμένη για τα αναμενόμενα… κακάκια του μωρού μετά το τάισμα, δηλαδή μην φύγεις από το σπίτι χωρίς να έχεις στην τσάντα σου μία πάνα για να αλλάξεις το μωρό.

Extra tip: Επειδή όταν βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο με το μωρό, θέλεις να είσαι σίγουρη πως θα αποφύγεις κάθε διαρροή, προτίμησε πάνες όπως τις πολύ απαλές Pampers Premium Care. Στις προτείνουμε διότι διαθέτουν πανίσχυρο πυρήνα (που απορροφά τα υγρά αμέσως και διατηρεί το μωρό στεγνό και προστατευμένο για έως και 12 ώρες), κάλυμμα DermaComfort με απορροφητικούς πόρους που απομακρύνει την υγρασία και τα κακάκια από το δέρμα και τα «κλειδώνει» στην πάνα, αλλά και διπλά προστατευτικά που προσαρμόζονται απαλά στα ποδαράκια του μωρού. Σίγουρα θα εκτιμήσεις και τον δείκτη προστασίας που έχουν και ο οποίος σε ενημερώνει για το πότε χρειάζεται αλλαγή η πάνα!

Βγάλε μία brelfie για να θυμάσαι αυτήν την ξεχωριστή περίοδο της ζωής σου

Στην εποχή της ψηφιακής εικόνας δεν υπάρχουν μόνοι οι selfies, αλλά και οι brelfies. Με λίγα λόγια να τραβήξεις μία προσωπική φωτογραφία με το μικρό σου, που θα σου θυμίζει στο μέλλον αυτό το τρυφερό στάδιο, τόσο της δικής του, όσο και της δικής σου ζωής!

Μαμά θηλάζει το μωρό της

Το σίγουρο είναι πως αν υπάρχουν δύο σημαντικά μηνύματα που αξίζει να πάρουμε και να μοιράσουμε από την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, είναι τα εξής: Το πρώτο είναι πως το μητρικό γάλα δεν αποκαλείται τυχαία «υγρός χρυσός», αφού περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών και αντισωμάτων. Το δεύτερο όμως είναι το ότι ο θηλασμός είναι προσωπική επιλογή και υπόθεση της κάθε γυναίκας. Διότι υπάρχουν γυναίκες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν για τους δικούς τους λόγους να θηλάσουν. Υπάρχουν όμως και γυναίκες που θέλουν να θηλάζουν όπου και όποτε χρειάζεται, χωρίς να αισθάνονται άβολα. Και είναι δικαίωμά τους.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies