Πώς θα παρηγορήσετε το μωρό σας: πιπίλισμα δαχτύλου και άλλα

Το πιπίλισμα του δαχτύλου είναι μια υγιής, «αυτo-παρηγορητική» συμπεριφορά για τα νεογέννητα.

Ένα μωρό τριών εβδομάδων θα καταφύγει στο πιπίλισμα των δαχτύλων του ή των δικών σας, για να ηρεμήσει, όταν θα είναι αναστατωμένο ή θα προσπαθεί να ησυχάσει.

Μπορείτε να βοηθήσετε το μωρό σας να κατακτήσει αυτή τη δεξιότητα, αφήνοντας τα χέρια του γυμνά (χωρίς γάντια ή σεντονάκι), τυλίγοντάς το με τα χέρια κοντά στο πρόσωπό του και βάζοντας μια τυλιγμένη πετσέτα χεριών ή μια κουβερτούλα πίσω απ’ τους ώμους του για να το βοηθήσει να έρθει μπροστά όταν είναι στο καθισματάκι.

Μάρσιποι και κούνιες θα σώσουν την κατάσταση!

Ένα πράγμα που έχουν κοινό όλα τα βρέφη σε αυτή την ηλικία, σε όλο τον κόσμο, είναι η τάση να κλαίνε ένα ολόκληρο απόγευμα ή βράδυ. Αυτό το κλάμα δεν σημαίνει ότι του λείπει κάτι ή ότι κάνετε κάτι λάθος. Είναι κάτι που προκαλείται από την ωρίμανση του νευρικού συστήματος.

Βέβαια, ακόμα κι αν το γνωρίζετε αυτό, μπορεί να μη βοηθήσει καθόλου τη στιγμή που το μωρό σας κλαίει ασταμάτητα. Προσπαθήστε να παραμείνετε ήρεμες. Κουνήστε το ρυθμικά και τραγουδήστε του. Κρατήστε το πάνω σας με το μάρσιπο, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό μπορεί να μειώσει τη διάρκεια του κλάματος αργότερα. Στη συνέχεια προσπαθήστε να το βάλετε σε μια κούνια.

Το κούνημα συχνά βοηθάει να ηρεμήσει ένα ανήσυχο μωρό. Σε αυτή την ηλικία, τα μωρά είναι απαιτητικά, οπότε μπορεί να είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για σας. Η έλλειψη ύπνου και οι μεγάλες αλλαγές στο συνηθισμένο ρυθμό μπορεί να δυσκολέψουν πολύ τους γονείς.

Κάντε υπομονή!

Προσπαθήστε να το δείτε σαν μια σύντομη επέκταση της εγκυμοσύνης σας. Να ξεκουράζεστε όταν κοιμάται το μωρό σας και σιγουρευτείτε ότι τρώτε τακτικά.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies