Πίνακας ανάπτυξης μωρού: παρακολουθήστε την ανάπτυξη του μωρού σας

Το πιο βασικό σημείο αναφοράς της υγιούς εξέλιξης του μωρού σας, είναι ο πίνακας καταγραφής της ανάπτυξής του.

Τα παιδιά που μεγαλώνουν εντός των φυσιολογικών ορίων και των οποίων το ύψος, το μήκος και το βάρος έχουν ομοιόμορφη αντιστοιχία, είναι γενικά υγιή.

Ο παιδίατρός σας θα μετράει το ύψος και το βάρος του μωρού σας με ένα διάγραμμα όπως τα παρακάτω. Με τον καιρό, ο παιδίατρος θα μπορεί να δει αν το μωρό σας μεγαλώνει εντός των φυσιολογικών ορίων. Αυτό το διάγραμμα θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την ανάπτυξη του παιδιού σας, σύμφωνα με τον παιδίατρο. Όπως θα σας πει ο παιδίατρος, υπάρχει μια πληθώρα μεγεθών υγιών παιδιών ενώ και ο όρος «φυσιολογική ανάπτυξη» καλύπτει ένα ευρύ φάσμα.

Πολλά παιδιά, για παράδειγμα, αλλάζουν θέση στον πίνακα ανάπτυξης στους 6 κιόλας μήνες, καθώς η σωματική τους διάπλαση είναι αποτέλεσμα κληρονομικότητας από την οικογένειά τους.

Νωρίτερα, η ανάπτυξή τους, ήταν αποτέλεσμα του πώς μεγάλωναν πριν τη γέννησή τους και της τροφής που λάμβαναν κατά τους πρώτους μήνες. Τα μωρά που θηλάζουν είναι πιο παχιά τους πρώτους μήνες και λεπταίνουν αργότερα κατά τον πρώτο χρόνο, σε σύγκριση με τα παιδιά που πίνουν αποκλειστικά γάλα-σκόνη.

Μερικές οικογένειες έχουν παιδιά που μεγαλώνουν γρήγορα, ενώ άλλες έχουν παιδιά με αργή και σταθερή ανάπτυξη. Γι’ αυτό να έχετε πάντοτε υπόψη αυτές τις διαφορές, καθώς παρακολουθείτε την ανάπτυξη του παιδιού σας.

Τα διαγράμματα παρακάτω, απεικονίζουν το μέσο όρο ανάπτυξης αγοριών και κοριτσιών.

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα των φυσιολογικών ορίων. Χρησιμοποιήστε τα διαγράμματα για να βλέπετε την ανάπτυξη του δικού σας μωρού και απευθυνθείτε για ερωτήσεις και ανησυχίες στον παιδίατρό σας. Κάντε παρακάτω κλικ για να διαλέξετε έναν πίνακα ανάπτυξης για το δικό σας μωρό. Αγόρια-Από τη Γέννηση μέχρι τους 24 μήνες-Εκατοστημόρια Βάρους/Μήκους. Περίμετρος Κεφαλιού. Αγόρια-Από τη Γέννηση μέχρι τους 24 μήνες-Μήκος και Βάρος. Κορίτσια-Από τη Γέννηση μέχρι τους 24 μήνες-Εκατοστημόρια Βάρους/Μήκους. Περίμετρος Κεφαλιού. Κορίτσια-Από τη Γέννηση μέχρι τους 24 μήνες-Μήκος και Βάρος.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies