Επισκέψεις στον παιδίατρο: οι επισκέψεις στον παιδίατρό σας και τι να περιμένετε

Αμέσως μόλις φέρετε το μωρό σας σπίτι από το μαιευτήριο, ο γιατρός σας θα θέλει να σας δει. Μάλιστα, θα βλέπετε συχνά αυτόν τον άνθρωπο. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), προτείνει σε όλους τους νέους γονείς να πάνε τα παιδιά τους στο γιατρό τουλάχιστον εννέα φορές τα πρώτα τρία χρόνια. Αυτές οι επισκέψεις είναι η κατάλληλη στιγμή για να θέσετε ερωτήματα και θέματα για το παιδί σας και την οικογένειά σας και για να πάρετε βοήθεια και πληροφορίες για το τι να περιμένετε.

Προσπαθήστε να μη χάνετε τα προγραμματισμένα ραντεβού σας για τον έλεγχο υγείας του μωρού. Οι περισσότεροι γιατροί θα σας ζητήσουν να τους επισκεφθείτε με το μωρό σας δύο ή τρεις φορές, τις πρώτες δύο βδομάδες, για να ελέγξετε το τάισμα και άλλα θέματα που αφορούν τα νεογέννητα.

Αυτές οι σύντομες επισκέψεις βοηθάνε να εξασφαλίσετε ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Πάντως, οι πιο τακτικές, εκτεταμένες επισκέψεις ξεκινούν σε ένα μήνα περίπου. Σε κάθε επίσκεψη για το μωρό, να αναμένετε ότι ο γιατρός θα διεξάγει μερικούς συνηθισμένους ελέγχους και θα προσφέρει πληροφορίες όπως: Θα ελέγξει το βάρος και το ύψος του μωρού για να σιγουρευτεί ότι μεγαλώνει σταθερά και παίρνει βάρος κανονικά. Θα μετρήσει την περίμετρο του κεφαλιού για να σιγουρευτεί ότι μεγαλώνει κανονικά. (Αυτό αντικατοπτρίζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου). Θα κάνει στο μωρό σας τα απαραίτητα εμβόλια. Θα μοιραστεί τις γνώσεις του για την ανάπτυξη του μωρού σας και θα σας ρωτήσει για τη συμπεριφορά και την ανάπτυξη. Θα συζητήσει τα θέματα του θηλασμού. Θα απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις που έχετε.

Κάντε κλικ στην ηλικία του μωρού σας για να δείτε τι να περιμένετε στις τακτικές επισκέψεις για τον έλεγχο της ανάπτυξης του μωρού σας. 1 μηνός. 2 μηνών. 4 μηνών. 6 μηνών. 9 μηνών. 12 μηνών. 18 μηνών. 2 ετών. 3 ετών.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies