Ώρα για βόλτα: Πώς θα εξοπλιστείτε καταλλήλως πριν βγείτε από το σπίτι με το παιδί

Το νηπιάκι μας θέλει βόλτα για να εκτονώνει την αστείρευτη ενέργειά του κι εμείς, δεν θα του πούμε όχι. Άλλωστε, μια ευκαιρία για παιχνίδι εκτός σπιτιού είναι πάντα καλοδεχούμενη, χειμώνα ή καλοκαίρι. Είναι αλήθεια επίσης ότι η προετοιμασία για τη βόλτα με το νήπιο απαιτεί οργάνωση και μέθοδο από τη μαμά, η οποία πρέπει να έχει στην τσάντα της… πολλά και διάφορα, αναλόγως και με τον προορισμό.

Oι επιλογές εξόδου μας συνήθως αφορούν στο κοντινότερο πάρκο, παιδική χαρά ή και πλατεία. Εκεί το παιδάκι μας μπορεί να τρέξει, να παίξει, να περιεργαστεί τα πάντα και φυσικά να λερωθεί, ώστε να ευχαριστηθεί και αυτό πλήρως τη βόλτα του, που είναι και το ζητούμενο.

Το τρίπτυχο της… επιτυχημένης προετοιμασίας

Ακόμα και αν βγούμε από το σπίτι αμέσως μετά το φαγητό, το παιδάκι μας θα ζητήσει κάτι να φάει. Επίσης, είναι περισσότερο από βέβαιο πως θα χρειαστεί νερό. Και τέλος, είναι επίσης βέβαιο πως θα πιάσει το χώμα, τις πετρούλες, τα κλαδάκια που θα βρει στο πάρκο, ένα μυρμηγκάκι, οτιδήποτε του κινήσει την προσοχή. Επομένως, ένα σνακ, το παγούρι με το νερό και τα Pampers Kids Hygiene on-the-go, τα μωρομάντηλα που εμπιστευόμαστε, είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας της εξόρμησής μας με το μικρό μας.

Παιδί στην κούνια

Ιδέες για σνακ έχουμε πολλές, όλες οι μαμάδες: Ένα φρούτο, ένα κουλούρι, ένα τοστ, ένα μπισκότο μπορούν να ικανοποιήσουν τη λιγούρα του παιδιού, όπου κι αν βρίσκεται. Η χαρά του παιχνιδιού, μάλιστα, μπορεί να το βοηθήσει να φάει και κάτι που συνήθως αρνείται ή δυσκολεύεται -συνήθως φρούτα και λαχανικά- και αξίζει μια δοκιμή στον καθαρό αέρα, μήπως πεισθεί να δει τι… χάνει!

Για το παγουράκι με το νερό του δεν χρειάζονται συμβουλές. Μπορούμε να βρούμε αυτό που ταιριάζει καλύτερα για να πίνει ευκολότερα το νεράκι του και να μην γκρινιάζει λόγω δίψας από το παιχνίδι. Μικρότερα ή μεγαλύτερα, με στόμιο ή ενσωματωμένο καλαμάκι, πλαστικά ή ανοξείδωτα, η πληθώρα είναι μεγάλη και η επιλογή είναι δική μας -της μαμάς και του μικρού, δηλαδή.

Η απαραίτητη υγιεινή, όπου και αν βρισκόμαστε

Εκεί που δεν χωράει «διαπραγμάτευση» είναι στα μωρομάντηλα που χρησιμοποιούμε. Τα Pampers Kids Hygiene on-the-go πρέπει να είναι στην τσάντα μας τουλάχιστον από τη στιγμή που το μωράκι μας αρχίζει να στέκεται και να περιεργάζεται τον κόσμο γύρω του. Από την πρώτη στιγμή που τα χεράκια του «βουτούν» στα χώματα, αγγίζουν τα πεσμένα φύλλα, ψηλαφούν τη μάντρα του πάρκου, σκάβουν την άμμο στον κήπο και στην παραλία. Διότι εμείς οι μαμάδες γνωρίζουμε πολύ καλά πως όταν δεν μπορούμε να βρούμε άμεσα άφθονο νερό και σαπούνι για να πλύνουμε καλά-καλά τα χεράκια του μικρού μας, τότε τα μωρομάντηλα Pampers Kids Hygiene on-the-go πρέπει να βγουν από την τσάντα για να τα περιποιηθούν.

Παιδί στην παιδική χαρά

Τα Pampers Kids Hygiene on-the-go καθαρίζουν το ευαίσθητο δερματάκι του παιδιού μας φροντίζοντάς το, καθώς απομακρύνουν τη βρωμιά και τα βακτήρια, χάρη στους εξαιρετικά απαλούς καθαριστικούς παράγοντες που περιέχουν. Επιπλέον, το απαλό, ανθεκτικό ύφασμά τους βοηθάει στην καλύτερη χρήση τους όχι μόνο για τα παιδικά χεράκια, αλλά και το πρόσωπο, τα πόδια ή όποιο άλλο σημείο του σώματος χρειάζεται να καθαριστεί. Περιέχουν 0% αλκοόλ και χρωστικές, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλα για χρήση ακόμα και στο πιο ευαίσθητο δερματάκι -δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός πως είναι πιστοποιημένα από τους δερματολόγους της Skin Health Alliance και κατάλληλα ακόμα και για νεογέννητα.

Πολλές μαμάδες ανησυχούν όταν βλέπουν τα παιδιά τους να λερώνονται -και καμιά φορά λερώνονται υπερβολικά πολύ! Αν όμως έχουμε στην τσάντα μας τα κατάλληλα μωρομάντηλα, τα Pampers Kids Hygiene on-the-go, μπορούμε ανά πάσα στιγμή να καθαρίζουμε τα χεράκια τους, να καθαρίζουμε τα χαριτωμένα τους προσωπάκια και όποια άλλη περιοχή χρειάζεται, ώστε να απομακρύνουμε με ασφάλεια τη βρωμιά, χωρίς να ερεθίζουμε το δερματάκι τους. Με την εγγύηση των Pampers, τα παιδάκια μας μπορούν να ευχαριστιούνται τον χρόνο τους στη βόλτα, να μαθαίνουν τον κόσμο γύρω τους πιάνοντας τα πάντα και εμείς, να είμαστε ήσυχες πως μπορούμε να επέμβουμε όποτε χρειάζεται!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies