Πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας να δοκιμάσει νέες τροφές
Τα περισσότερα μικρά παιδιά δεν θέλουν να δοκιμάζουν νέες τροφές, οπότε μην προσβάλλεστε εάν το νήπιό σας σουφρώνει τη μύτη του και φτύνει το φαγητό, που του ετοιμάσατε με τόση φροντίδα. Η αρχική του απόρριψη ως τελική κρίση για το εν λόγω πιάτο.
Ο παλιός τρόπος είναι ο καλύτερος.
Η έρευνα δείχνει ότι όταν του δίνετε νέες τροφές πολλές φορές, με απόσταση μίας ή δύο ημερών, τότε πιθανόν να τα καταφέρετε. Ένα παλιό απόφθεγμα των παιδιάτρων λέει ότι η έβδομη φορά είναι η επιτυχημένη όταν θέλετε να εγκρίνει το μωρό σας μία νέα τροφή.
Πώς να το καταφέρετε.
Την πρώτη φορά που θα δώσετε στο μικρό σας νέα τροφή, να του προσφέρετε μία ή δύο κουταλιές ή να το αφήσετε να δοκιμάσει μια μικρή ποσότητα μόνο του. Εάν η ανταπόκριση είναι αρνητική, αφήστε το. Περιμένετε λίγο και βάλτε και πάλι το φαγητό στο μενού, μία ή δύο ημέρες μετά. Το αναγκαστικό τάισμα θα έχει ως αποτέλεσμα να αντιστέκεται στο φαγητό αυτό αλλά και σε πολλά άλλα. Η “δοκιμή” αρκεί προς το παρόν. Η όλη προσπάθεια αξίζει.
Η έρευνα δείχνει ότι η θέληση να δοκιμάζει νέες τροφές και η διατροφή με ποικιλία οδηγεί σε διά βίου υγιεινές διατροφικές συνήθειες.
Βοηθητικό στοιχείο: Τα παιδιά είναι πιο πρόθυμα να δοκιμάσουν νέες τροφές εάν δουν τους ενήλικες που εμπιστεύονται και άλλα οικεία μεγαλύτερα παιδιά να τα τρώνε. Επομένως, εάν σουφρώσετε τη μύτη σας μπροστά σε ένα πιάτο σπανάκι, μην περιμένετε να το φάει το μικρό σας. Οι καλές διατροφικές συνήθειες είναι οικογενειακή υπόθεση, οπότε αγοράστε πολλά λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής άλεσης.
Ελάτε στην παρέα μας και βρείτε: