Το μωρό σας δεν κοιμάται; Έχουμε τις κατάλληλες συμβουλές!

Νομίζετε ότι είστε οι μόνοι που το μωρό σας δεν κοιμάται; Λίγα παιδιά πάνε για ύπνο αμέσως και χωρίς δυσκολίες. Σπάνια ένα παιδί κοιμάται στο κρεβάτι του μόνο του, χωρίς ιδιαίτερη παρότρυνση και χωρίς να χρειάζεται να μάθει να τηρεί τους κανόνες.

Μην αγχώνεστε! Υπάρχουν μερικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα ύπνου του παιδιού σας. Το 1ο βήμα είναι να διατηρείτε μια σύντομη ρουτίνα! Μια ρουτίνα κάτω από 30 λεπτά είναι ιδανική, διότι ενθαρρύνει το μωρό σας να πάει για ύπνο και να κοιμηθεί εύκολα. Αν η ρουτίνα διαρκεί περισσότερο ή γίνει πολύπλοκη, τα μωρά ξεσηκώνονται αντί να ηρεμούν.

Πώς να αντιμετωπίσετε το τίναγμα του κεφαλιού και το κούνημα του σώματος.

Τα μωρά χρησιμοποιούν ρυθμικές, επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές για να ηρεμήσουν τον εαυτό τους, ώστε να νυστάξουν και να κοιμηθούν ή κατά τη διάρκεια της νύχτας για να ξανακοιμηθούν. Αυτό είναι κάτι πολύ συνηθισμένο, ειδικά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους.

Πώς να δημιουργήσετε ένα πιο ήσυχο και άνετο περιβάλλον

Παιδάκι που κοιμάται
  • Απομακρύνετε την κούνια από τον τοίχο.

  • Τοποθετήστε προστατευτικά από καουτσούκ κάτω από τα πόδια της κούνιας, για να περιορίσετε τις κινήσεις και τους θορύβους.

  • Βάλτε ένα παχύ χαλί κάτω από την κούνια.

  • Τοποθετήστε ειδική επένδυση στο κρεβατάκι του. Εξασφαλίστε ότι η επένδυση δε θα γλιστρήσει και θα παγιδεύσει το μικρό σας από κάτω ή θα χρησιμοποιηθεί σαν σκαμνάκι για να βγει έξω από την κούνια. Σιγουρευτείτε ότι τα κορδόνια είναι λιγότερο από 15 εκατοστά.

  • Προσπαθήστε να μην μπαίνετε συνεχώς στο δωμάτιο, για να ελέγξετε αν είναι καλά. Η παρουσία σας μπορεί να ενισχύσει αυτή τη συμπεριφορά και θα τραβήξει περισσότερο την προσοχή, αντί να το ηρεμεί.

  • Αντιμετωπίστε τους εφιάλτες. Τα παιδιά έχουν την ικανότητα να ονειρεύονται αμέσως μόλις μαθαίνουν να μιλάνε. Τα μικρά παιδιά συνήθως δεν μπορούν να θυμηθούν τα όνειρά τους, ούτε καν αυτά που τα ξυπνάνε. Αν προσέξετε ότι το μωρό σας έχει συνεχείς εφιάλτες, ζητήστε από έναν επαγγελματία υγείας να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε την πηγή του άγχους.

  • Μειώστε το άγχος του αποχωρισμού. Για ένα παιδί που αγχώνεται με τον αποχωρισμό ή κοιμάται με τους γονείς του για πολύ καιρό, μια καλή λύση είναι να βάλετε ένα στρώμα στο πάτωμα του δωματίου σας και ανταμείψτε το κάθε φορά που θα πηγαίνει όλο και πιο κοντά στο δικό του δωμάτιο.

  • Για να αποφύγετε τις διαρροές που μπορούν να ξυπνήσουν το μωράκι σας κατά τη διάρκεια της νύχτας, εμπιστευτείτε τις πάνες-βρακάκι Pampers Pants που προσφέρουν έως και 12 ώρες απόλυτη προστασία από διαρροές, ενώ η τεχνολογία Stop & Protect Pocket™ προλαμβάνει τις διαρροές στο πίσω μέρος.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies