Συμβουλές για τον ύπνο: βοηθήστε το μωρό σας να κοιμηθεί

Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή ανάπτυξη του μωρού σας. Ακολουθούν κάποιες οδηγίες για τη δημιουργία του τέλειου περιβάλλοντος για ύπνο, που απαντούν στην ερώτηση για το πώς να βοηθάτε το μωρό σας να κοιμηθεί.

Αισθανθείτε την ατμόσφαιρα του δωματίου του.

Στόχος είναι μία θερμοκρασία που είναι ιδανική για έναν ελαφριά ντυμένο ενήλικα. Το μωρό σας θα αποκοιμηθεί εύκολα, όταν νοιώθει βολικά και άνετα.

Ντύστε το ελαφριά.

Τα πολλά ρούχα μπορούν να κάνουν το μωρό σας να ιδρώσει και να εκνευριστεί, κάτι που δε συμβάλλει στο να κοιμηθεί. Να θυμάστε ότι τα μωρά συνήθως χρειάζονται ένα μόνο ρούχο παραπάνω από τους ενήλικες, έτσι ένα φανελάκι με έναν βαμβακερό υπνόσακο είναι αρκετό για τα περισσότερα κλίματα.

Ντύστε το πάτωμα.

Ένα μαλακό χαλάκι ή μια μοκέτα θα βοηθήσουν στο να ζεσταθεί το δωμάτιο και να δημιουργηθεί ένας όμορφος χώρος για παιχνίδι στο πάτωμα. Τα μικρά ή τα μεγάλα χαλιά βοηθούν, επίσης, στον περιορισμό των ήχων, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πιο ήσυχου χώρου για ύπνο.

Διατηρείτε το δωμάτιο σκοτεινό.

Τα παντζούρια ή οι κουρτίνες θα προστατέψουν το δωμάτιο από το πρωινό φως. Το να εγκαταστήσετε ροοστάτες στο φωτισμό του δωματίου του μωρού σας είναι άλλος ένας τρόπος για να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Χαμηλώστε τα φώτα όταν ετοιμάζετε το μωρό σας για ύπνο, χαμηλώνοντάς τα όλο και περισσότερο όσο πλησιάζει η ώρα του ύπνου.

Ορισμένα μωρά κοιμούνται καλύτερα όταν ακούνε να λειτουργεί το πλυντήριο ή η ηλεκτρική σκούπα, έτσι μη διστάσετε να κάνετε τις δουλειές σας, ενώ το μωρό σας κοιμάται κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας. Ο τακτικός θόρυβος είναι ηρεμιστικός και βοηθάει ορισμένα μωρά να κοιμηθούν. Αλλα όμως, είναι ευερέθιστα και ξυπνούν με ελάχιστο θόρυβο.

Δε χρειάζεστε ακριβή διακόσμηση ή πολυτέλειες για να δημιουργήσετε ένα “ζεστό” καταφύγιο ύπνου στο δωμάτιο του μωρού σας. Ακολουθήστε τα μηνύματα που παίρνετε από το μωρό σας και πολύ σύντομα θα ονειρεύεται!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies