Ριλάξ: Εκεί που το μωρό σου απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης και παιχνιδιού

Λίγους μήνες προτού έρθει το μωρό σου στον κόσμο, εσύ είχες ήδη φροντίσει να προμηθευτείς τον απαραίτητο βρεφικό εξοπλισμό, που θα χρειαστείς για τον ερχομό του. Μπορεί να ξόδεψες αρκετές ώρες μέχρι να αποφασίσεις με ποια απόχρωση θα έβαφες το πρώτο του δωμάτιο, να έψαξες σε πολλά καταστήματα μέχρι να βρεις την ιδανική κούνια, τα πιο όμορφα κλινοσκεπάσματα, ένα βολικό καροτσάκι, ένα ευρύχωρο πορτ-μπεμπέ και μία συρταριέρα με μεγάλη χωρητικότητα, ωστόσο, πόσο σίγουρη είσαι ότι δεν ξέχασες κάτι;

Είναι αλήθεια πως ο ερχομός του μωρού στο σπίτι, είναι ένα γεγονός που απαιτεί προετοιμασία και οργάνωση. Παρόλα αυτά, υπάρχει μία συγκεκριμένη προσθήκη, η οποία δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα μιας νέας μανούλας, μία προσθήκη που αξίζει μία θέση στην καθημερινότητα κάθε μωρού. Ο λόγος, φυσικά, για το ριλάξ, το αναπαυτικό κάθισμα που θα προσφέρει στο μωρό σου ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης και παιχνιδιού. Αν αναρωτιέσαι, λοιπόν, για ποιον λόγο το ριλάξ δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινότητα του μωρού σου, παρακάτω θα βρεις τις απαντήσεις που θα λύσουν κάθε σου απορία.

Γιατί το ριλάξ θεωρείται ένα αναπόσπαστο κομμάτι του βρεφικού εξοπλισμού;

Αν μπορούσαμε να παρομοιάσουμε με κάτι το ριλάξ, θα λέγαμε πως είναι ο πιο άνετος «θρόνος» για το μικρό σου! Πρόκειται για ένα αναπαυτικό κάθισμα, το οποίο λικνίζεται ρυθμικά και κατά κάποιον τρόπο, μιμείται τις κινήσεις που κάνεις, όταν νανουρίζεις το μωρό στην αγκαλιά σου. Τα ριλάξ είναι ειδικά σχεδιασμένα, ώστε να χρησιμοποιούνται κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής ενός μωρού. Όπως και να έχει, όσο πιο νωρίς τοποθετήσεις το μωρό σου στο ριλάξ, τόσο πιο πιθανό είναι να το συνηθίσει και να το αγαπήσει. Σκοπός του ριλάξ είναι να σε ξεκουράζει και να σε διευκολύνει, όλες εκείνες τις φορές που δεν έχεις τη δυνατότητα να κρατήσεις αγκαλιά το μωρό σου, καθώς και να προσφέρει στο μικρό σου την άνεση και τη χαλάρωση που χρειάζεται, για να ανακουφίζεται από τους κολικούς, να ηρεμεί από το έντονο κλάμα ή να κοιμάται πιο εύκολα.

Μωρό στο ριλάξ

Πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο μοντέλο ριλάξ για το μωράκι σου;

Με μία αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορείς να ανακαλύψεις χιλιάδες διαφορετικά μοντέλα ριλάξ. Το ζήτημα είναι, βέβαια, ποιο είναι το ιδανικό μοντέλο για το μωράκι σου; Πριν επιλέξεις το ριλάξ που θα συντροφεύει καθημερινά το μωρό σου, είναι απαραίτητο να ελέγξεις ότι το μοντέλο που σκοπεύεις να αγοράσεις, πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές για να θεωρείται ασφαλές και πως ενδείκνυται για την ηλικία και τα κιλά του μωρού σου. Από εκεί και πέρα, μπορείς να επιλέξεις ένα απλό ή ένα ηλεκτρικό ριλάξ, το οποίο θα παράγει μελωδίες και ρυθμικές δονήσεις που θα χαλαρώνουν το μωρό, κάποιο μοντέλο που διαθέτει αποσπώμενο μομπιλέ με κρεμαστά παιχνίδια ή δίσκο φαγητού, μία κούνια ριλάξ με κουνουπιέρα ή σκίαστρο. Όπως και να έχει, για να είσαι σίγουρη πως το μωράκι σου θα απολαμβάνει τον χρόνο που περνάει στο ριλάξ του, μπορείς να του φορέσεις τις δερματολογικά ελεγμένες και υποαλλεργικές πάνες-βρακάκι Pampers® Pants™, οι οποίες διαθέτουν διπλά προστατευτικά, έξτρα απορροφητικό πυρήνα που απορροφά την υγρασία στη στιγμή, καθώς και περιμετρική εφαρμογή 360°, η οποία προσφέρει στο μωρό σου απόλυτη προστασία από τις διαρροές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μάλιστα, τα Pampers® Pants™ σου δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξεις εύκολα και γρήγορα το μωρό σου, αρκεί να σκίσεις τα πλαϊνά της πάνας.

Πόσες ώρες μπορείς να αφήσεις το μωράκι σου στο ριλάξ;

Όσο βολικό ή απολαυστικό και αν είναι το ριλάξ για το μωρό σου, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κούνια του, καθώς τον πρώτο καιρό είναι απαραίτητο το μικρό σου να κοιμάται σε μία επίπεδη επιφάνεια. Μάλιστα, όπως έχει επισημάνει και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), είναι επικίνδυνο να αφήνεις το μωρό να κοιμάται στο ριλάξ, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μετακινηθεί και να τραυματιστεί ενώ κοιμάται. Όσο για τις ώρες που μπορείς να αφήνεις το μωρό στο ριλάξ, μία ώρα την ημέρα χωρισμένη σε δύο μισάωρα, είναι ο ιδανικός χρόνος, για να μην περιοριστεί η κινητική ανάπτυξη του μωρού σου. Σε κάθε περίπτωση, το ριλάξ μπορεί να τοποθετηθεί μόνο στο πάτωμα και όχι πάνω σε κάποιο έπιπλο, πάντα υπό επίβλεψή, όσο θα χαλαρώνει εκεί το μωράκι σου.

Μωρό στο ριλάξ

Τι θα έλεγες, λοιπόν, να χάριζες στο μωρό σου ένα ριλάξ, για να απολαμβάνει ακόμη περισσότερο τις ώρες που δεν μπορείς να το έχεις στην αγκαλιά σου; Να είσαι σίγουρη πως επιλέγοντας ένα σύγχρονο μοντέλο ριλάξ, το οποίο θα διαθέτει μομπιλέ ή κάποιο άλλο βρεφικό παιχνίδι, το μωράκι σου δεν θα θέλει να εγκαταλείψει την άνεση που θα του προσφέρει!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies