Ο ύπνος του μωρού: σημαντικές συμβουλές

Όπως γνωρίζει κάθε νέος γονιός, μπορεί να είναι δύσκολο να κοιμίσετε το μωρό σας, πόσο μάλλον να έχει ένα καλό ύπνο όλη τη νύχτα. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να μπορέσετε να κρατήσετε ασφαλές το μωρό σας όταν κοιμάται.

Επιλέξτε ένα σταθερό αντί για ένα μαλακό στρώμα.

Βάλτε το παιδί σας να κοιμηθεί σε ένα σταθερό στρώμα. Θα πρέπει επίσης να βγάλετε από την κούνια του μωρού σας μαξιλάρια και λούτρινα ζωάκια που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο ασφυξίας. Αν το μωρό σας αποκοιμηθεί σε ένα μάρσιπο ή σε ένα καρότσι, μετακινήστε το σε μια σταθερή επιφάνεια το συντομότερο δυνατό.

Κρατήστε το μωρό σας δροσερό.

Πριν την ώρα του ύπνου, ντύστε το με όχι παραπάνω από μια στρώση ρούχων από ό,τι θα φορούσατε εσείς, δεδομένης της θερμοκρασίας δωματίου. Ιδρώτας, υγρά μαλλιά, κοκκινισμένα μάγουλα, γρήγορη αναπνοή και ζεστό στήθος είναι όλα σημάδια ότι ζεσταίνεται.

Βάλτε το ανάσκελα.

Τα μωρά πρέπει πάντα να κοιμούνται ανάσκελα τον πρώτο χρόνο της ζωής τους. Αν το υγιές μωρό σας είναι ήδη ικανό να γυρίσει από μπρούμυτα ανάσκελα μόνο του, τότε είναι εντάξει να το κάνει και στον ύπνο του. Ο ύπνος του πρέπει να έχει γλυκά όνειρα. Με αυτές τις συμβουλές ασφαλείας κατά νου, εσείς και το μωρό σας είστε έτοιμοι για τον ξεκούραστο ύπνο που τόσο σας αξίζει.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies