Διαμορφώνουμε μία απολαυστική ρουτίνα ύπνου για τα μωράκια μας

Εκτός από τις ώρες που περνάτε παρέα, ο ύπνος είναι ένα σημαντικό κομμάτι στην καθημερινότητα του μωρού σου, αλλά και στη δική σου, ως νέα μαμά. Για αυτό κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου, ώστε να δημιουργήσεις μία «ιεροτελεστία» ύπνου, η οποία θα χαρίζει στο μικρό σου τις ώρες ξεκούρασης που χρειάζεται στα τρυφερά στάδια της ανάπτυξης.

Μπορεί να μην είναι εύκολο να διαμορφώσεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου για το μωρό σου όμως, ξέρεις πόσο σημαντικό είναι για την ανάπτυξή του, αλλά και για εσένα την ίδια. Διότι ο άστατος ύπνος του μωρού, δεν σε αφήνει να απολαύσεις όσο θα ήθελες την καθημερινότητα μαζί του, ως νέα μαμά.

Αν θέλεις να μάθεις, λοιπόν, πώς θα χαρίζεις καθημερινά έναν ήρεμο ύπνο στο μωράκι σου, παρακάτω θα βρεις συγκεντρωμένα τα tips που υπόσχονται να του χαρίσουν… όνειρα γλυκά!

Αντιμετωπίζοντας το ενοχλητικό σύμπτωμα των συχνών κολικών

Ένα ζήτημα που σε απασχολεί συχνά, είναι οι ανεπιθύμητοι κολικοί που ταλαιπωρούν το μωράκι σου. Παρότι είναι «αθώοι» πόνοι στην κοιλιά, οι οποίοι εκδηλώνονται σε όλα τα μωράκια μετά τη δεύτερη εβδομάδα ζωής τους, δεν αφήνουν το μικρό σου να απολαύσει έναν ανενόχλητο ύπνο. Για να τους αντιμετωπίσεις και να ανακουφίσεις το μωράκι σου όταν εκείνο κλαίει και ταλαιπωρείται, μπορείς να το κρατήσεις όρθιο στην αγκαλιά σου, να του κάνεις απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ στην κοιλιά ή να τοποθετήσεις πάνω της ζεστά επιθέματα. Επίσης, ένα ζεστό μπανάκι, ίσως βοηθήσει το μωρό σου να χαλαρώσει και να κοιμηθεί πιο εύκολα.

Μωρό με την μαμά του

Προλαμβάνοντας τις διαρροές που διαταράσσουν τον ύπνο του μωρού

Να θυμάσαι πως η πάνα-βρακάκι είναι ο «σύμμαχος» που παρέχει στο μωρό σου απόλυτη προστασία από τις διαρροές, που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της νύχτας και να διαταράξουν τον ύπνο του. Σε αυτό θα σε βοηθήσουν τα Pampers Night Pants, δηλαδή το «μυστικό» για να χαρίσεις στο μωράκι σου μία απολαυστική ρουτίνα ύπνου. Γιατί; Διότι είναι σχεδιασμένες, ώστε να προσφέρουν σταθερή, άψογη εφαρμογή και προστασία από τις διαρροές και μάλιστα, όλη τη νύχτα. Ουσιαστικά, οι συγκεκριμένες πάνες-βρακάκια είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται το μωρό σου, αφού προσφέρουν σε εκείνο απολυτή απορροφητικότητα και στεγνότητα για έως και 12 ώρες, ενώ διαθέτουν και διπλά προστατευτικά που «αγκαλιάζουν» τα ποδαράκια του.

Ανακουφίζοντας το μωρό σου από τα «σημάδια» της οδοντοφυΐας

Η περίοδος που βγαίνουν τα πρώτα δοντάκια του μωρού σου, είναι δύσκολη τόσο για εκείνο, όσο και για εσένα που δεν μπορείς να το βλέπεις να ταλαιπωρείται. Αυτό συμβαίνει διότι όταν βγαίνουν τα πρώτα δοντάκια του μωρού, εκείνο συνήθως κλαίει πολύ και σε πολλές περιπτώσεις, έχει κόκκινα ούλα και κοκκινίλες στο πρόσωπο. Πώς θα ανακουφίσεις έστω και προσωρινά το μωράκι σου από τις ενοχλήσεις της οδοντοφυΐας; Μπορείς να του δώσεις ένα ελαφρύ μασητικό παιχνίδι ή εναλλακτικά, να δοκιμάσεις άλλους φυσικούς τρόπους ανακούφισης, όπως ένα απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σου στην περιοχή των ούλων -αφού πρώτα βεβαιωθείς πως τα χέρια σου είναι απολύτως καθαρά!

Μωρό

Δεν υπάρχει μαμά που να γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να κάνει κάθε φορά, για να βοηθά το μωράκι της να κοιμάται καλύτερα. Και αυτό διότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να κρατούν το μωρό της ξύπνιο ή να το κάνουν να κλαίει, μέσα στη νύχτα. Εντάσσοντας όμως, στην καθημερινότητα του μωρού σου μία απολαυστική ρουτίνα ύπνου, η οποία θα περιλαμβάνει τις πάνες-βρακάκια Pampers Night Pants και θα το προετοιμάζει για τη στιγμή που θα ξαπλώσει στην κούνια του, θα δημιουργήσεις τις ιδανικές συνθήκες για μία ξεκούραστη βραδιά. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάσαι πως υπάρχουν πάντα και τα διαχρονικά tips που υπόσχονται έναν ξεκούραστο ύπνο και αξίζει να δοκιμάσεις, όπως ο χαμηλός νανουριστικός φωτισμός ή ένα παιχνίδι-προβολέας, το οποίο σε συνδυασμό με «λευκούς» ήχους χαμηλής έντασης, θα βοηθούν το μωρό σου να χαλαρώνει.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies