Τρεις χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες που θα λατρέψετε με το μωρό σου

Όπως κάθε μαμά, έτσι και εσύ, θέλεις ο χρόνος που περνάς με το μικρό σου να είναι ποιοτικός και διασκεδαστικός. Ακόμη και αν το πρόγραμμά σου είναι απαιτητικό, φροντίζεις να ξεκλέβεις μερικές ώρες μέσα στην εβδομάδα, ώστε να απολαμβάνετε ωφέλιμες δραστηριότητες, οι οποίες διευρύνουν τους ορίζοντες του παιδιού σου. Αυτός είναι ο λόγος, άλλωστε, που έχεις αρχίσει ήδη να αναζητάς τους τρόπους με τους οποίους θα αξιοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο που θα έχεις τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Άλλωστε, η επαφή του παιδιού σου με πρωτότυπες δραστηριότητες, θα του δώσουν την ευκαιρία να εξασκήσει τη φαντασία του, να ανακαλύψει διαφορετικές μορφές έκφρασης, αλλά και να καλλιεργήσει τα αισθητικά του κριτήρια μέσα από τα πρωτόγνωρα ερεθίσματα που θα δεχθεί. Παράλληλα, θα το εξοπλίσει με ενθουσιασμό και ανυπομονησία για τις γιορτινές ημέρες που θα ακολουθήσουν.

Αν αναρωτιέσαι, λοιπόν, πώς ακριβώς θα περάσετε τις πιο γιορτινές ημέρες του χρόνου, παρέα με το μικρό σου, συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις όλες τις εμπειρίες που αξίζουν τον χρόνο σας!

Μία θεατρική παράσταση ειδικά σχεδιασμένη για τους μικρούς μας φίλους

Αποφασίζοντας να ζήσεις με το μικρό σου μία συναρπαστική θεατρική εμπειρία, είναι σημαντικό να σιγουρευτείς πως η παράσταση που θα παρακολουθήσετε παρέα, θα απευθύνεται σε παιδιά της ηλικίας του. Υπάρχουν θεατρικές ομάδες που έχουν συνθέσει και παρουσιάζουν θεατρικές παραστάσεις, οι οποίες απευθύνονται σε μωρά έως δύο ετών, ενώ κάποιες από αυτές είναι διαδραστικές, δηλαδή δίνουν στο μωρό σου τη δυνατότητα να συμμετέχει με δημιουργικό τρόπο στην παράσταση. Σε κάθε περίπτωση, για να είσαι σίγουρη πως το παιδί σου θα απολαύσει αυτήν την πρωτόγνωρη εμπειρία, καλό είναι να μεριμνήσεις εκ των προτέρων για την άνεσή του, δηλαδή να του φορέσεις τις κατάλληλες πάνες για τις βόλτες εκτός σπιτιού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι πάνες-βρακάκι όπως οι Pamper Pants, είναι ιδανικές, διότι προσφέρουν στο μωρό έως και 12 ώρες απόλυτης προστασίας από τις διαρροές, καθώς διαθέτουν διπλά προστατευτικά, την καινοτομία Stop & Protect Pocket™, αλλά και έναν πανίσχυρο πυρήνα. Στα πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνεται η περιμετρική, ελαστική ζώνη, χάρη στην οποία μπορείς να φορέσεις την πάνα-βρακάκι στο μωράκι σου με ένα μόνο τράβηγμα, ακόμη και αν εκείνο στριφογυρίζει ή αντιστέκεται, ενώ μπορείς την αφαιρέσεις, σκίζοντας απλώς τα πλαϊνά.

θεατρική παράσταση

Παραμυθένιες βόλτες στα πιο ονειρεμένα χριστουγεννιάτικα πάρκα της πόλης

Όταν οι γιορτινές ημέρες πλησιάζουν, η πόλη γεμίζει φωτεινά λαμπιόνια, στολισμένους δρόμους και γιορτινή διάθεση. Σε αυτό φυσικά, συμβάλλουν τα χριστουγεννιάτικα πάρκα της πόλης, που δίνουν την ευκαιρία σε εσένα και το μικρό σου να κάνετε ονειρεμένες οικογενειακές βόλτες. Ειδικά αν είστε από αυτούς που στολίζουν νωρίς το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους, για να χαρούν όσο γίνεται περισσότερο το κλίμα των ημερών, ένα είναι το σίγουρο: Δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε στον Άγιο Βασίλη και τους καλικάντζαρους, σε νόστιμα γλυκά και χριστουγεννιάτικα δώρα, παιχνίδια, παγοδρόμια και δραστηριότητες, που θα σας κάνουν να ξεχάσετε για λίγο τους γρήγορους και πιεστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Παραμυθένιες βόλτες στα πιο ονειρεμένα χριστουγεννιάτικα πάρκα της πόλης

Η χριστουγεννιάτικη παραδοσιακή συνταγή που θα διασκεδάσει τα παιδιά μας

Θαλπωρή, ζεστασιά, γιορτινή ατμόσφαιρα και παραδόσεις. Τα Χριστούγεννα το σπίτι σας, μετατρέπεται στο πιο γιορτινό μέρος, για να ζήσετε στιγμές μαζί με τα μικρότερα μέλη του σπιτιού, βιώνοντας από πρώτο χέρι τη μαγεία των γιορτών. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να εξελίξετε ακόμη περισσότερο της μαγειρικές σας ικανότητες, φέρνοντας την παράδοση στην κουζίνα σας; Άλλωστε, η γαστρονομία είναι βαθιά ριζωμένη στις ελληνικές παραδόσεις, αφού δεν υπάρχει γιορτή στο ελληνικό ημερολόγιο που να μην είναι συνδεδεμένη με κάποιο συγκεκριμένο πιάτο. Ειδικά αν στο μενού συμπεριλαμβάνονται και τα μικρά σας ως sous chef, τότε η παρασκευή του ελληνικού παραδοσιακού Χριστόψωμου, γίνεται ακόμη πιο διασκεδαστική, αποτελώντας ένα από τα έθιμα που χρειάζεται να εντάξετε στο γιορτινό σας τραπέζι. Συνεπώς, τώρα που έχεις τη δυνατότητα να αναπληρώσεις τον χαμένο χρόνο με το παιδί σου και να περάσεις ολόκληρες ώρες μαζί του, τι καλύτερο έχεις να κάνεις, από το να μαγειρέψετε παρέα, χριστουγεννιάτικες συνταγές, οι οποίες θα σας δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα τα έθιμα και τις παραδόσεις της πιο γιορτινής περιόδου του χρόνου;

Η χριστουγεννιάτικη παραδοσιακή συνταγή που θα διασκεδάσει τα παιδιά μας

Αν θέλεις να προσφέρεις στο μικρό σου μία διαφορετική εμπειρία ψυχαγωγίας, που θα διευρύνει τους ορίζοντές του, μπορείς να του συστήσεις μία από τις τρεις δραστηριότητες που σου προτείνουμε για τα φετινά Χριστούγεννα. Η διάδραση μίας θεατρικής παράστασης, μία χριστουγεννιάτικη βόλτα στα πιο ονειρεμένα πάρκα της πόλης και μερικές ώρες μαγειρικής στην κουζίνα του σπιτιού σας θα γίνουν οι αφορμές για να απολαύσεις περισσότερο τις γιορτές με το μικρό σου.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies