Τα πρώτα του πλατσουρίσματα: Πώς η κατάλληλή πάνα-μαγιό θα κάνει τη διαφορά

Για τις περισσότερες μανούλες, οι πρώτες εξορμήσεις με το μωρό στη θάλασσα ή την πισίνα, αποτελούν ξεχωριστές εμπειρίες που μετατρέπονται σε βάθος χρόνου στις πιο όμορφες και τρυφερές αναμνήσεις.

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι προτού εξοπλίσουμε την τσάντα θαλάσσης για τη βόλτα με το μωρό στην πλαζ, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας ορισμένες παραμέτρους, ξεκινώντας από την πάνα-μαγιό που θα επιλέξουμε για το μωρό μας και συνεχίζοντας με την ώρα που θα πραγματοποιήσουμε την επίσκεψή μας στην παραλία ή την πισίνα και φυσικά, με τα παιχνίδια που θα απολαύσουμε δίπλα στο νερό, μαζί με το μικρό μας.

Ιδού, λοιπόν, μερικά στοιχεία-«κλειδιά» που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε ό,τι αφορά στα πλατσουρίσματα με τα μικρά σας φέτος το καλοκαίρι.

Τι αξίζει να προσέξετε πριν επιλέξετε μια πάνα-μαγιό

Εξορμήσεις στη θάλασσα ή την πισίνα και πάνες-μαγιό, πηγαίνουν μαζί. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά εκείνα που αξίζει να προσέξετε στην πάνα-μαγιό που θα πάρετε για το μωράκι σας; Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι η άνεση. Έχει σημασία, λοιπόν, να προμηθευτείτε με πάνες-μαγιό που έχουν άνετη εφαρμογή, φοριούνται και βγαίνουν πολύ εύκολα -ακόμη και όταν το δερματάκι του μωρού είναι βρεγμένο- και είναι σχεδιασμένες για το παιχνίδι στην πισίνα, την παραλία και γιατί όχι, τις νεροτσουλήθρες. Εξίσου σημαντικό είναι το να είστε σίγουρες πως οι πάνες-μαγιό που θα εμπιστευτείτε για το μωρό σας, δεν φουσκώνουν στο νερό, προσφέρουν απόλυτη προστασία μέσα σε αυτό και εφαρμόζουν τέλεια γύρω από τα ποδαράκια του, εμποδίζοντας τις διαρροές.

Με λίγα λόγια, έχετε κάθε λόγο να εξοπλίσετε την τσάντα θαλάσσης για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις με το μωρό με τα Pampers Splashers. Διότι σε αντίθεση με τις κανονικές πάνες, αυτές οι πάνες-μαγιό είναι ειδικά σχεδιασμένες για να αντέχουν στην επαφή με το νερό, διαθέτουν ελαστική ενιαία ζώνη 360°, ώστε να προσφέρουν απόλυτη άνεση στο μικρό σας, έχουν διπλά προστατευτικά πλαϊνά -τα οποία παρεμπιπτόντως σκίζονται εύκολα για γρήγορη αφαίρεση, όταν χρειάζεται- ενώ χάρη στα Splashers Dual Leak-Guard Barriers® εφαρμόζουν τέλεια, εμποδίζοντας τις διαρροές. Όλα αυτά ενώ ταυτόχρονα φροντίζουν για την ασφάλεια του μωρού, μιας και τα Pampers Splashers είναι δερματολογικά ελεγμένα, υποαλλεργικά και πραγματικά απαλά με τη βρεφική επιδερμίδα.

Μωρό παραλία

Μεριμνώντας για την προστασία του μωρού από τον ήλιο

Αφού προμηθευτείτε με τις κατάλληλες πάνες-μαγιό για το μωρό σας, θα χρειαστεί να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία του κάτω από τον ήλιο. Το γεγονός ότι η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να είναι ιδιαίτερα βλαβερή για την ανθρώπινη επιδερμίδα καθώς και ότι το δερματάκι του μωρού είναι ευαίσθητο, ειδικότερα τους πρώτους μήνες της ζωή του, εξηγούν το γιατί πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικές με την αντηλιακή προστασία του μικρού σας, κατά τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις.

Στην περίπτωση που το μωρό σας δεν είναι πάνω από έξι μηνών, λοιπόν, καλό είναι να βρίσκεται συνεχώς υπό σκιά. Αν είναι μεγαλύτερο, τότε φροντίστε να μην το πηγαίνετε στη θάλασσα ή την πισίνα τις ώρες που ο ήλιος καίει, δηλαδή από τις 11.00 μέχρι τις 15.00. Όσο για το αντηλιακό του, επιλέξτε κάποιο προϊόν που είναι ειδικά σχεδιασμένο για μωρά από 3 έως 12 μηνών και φροντίστε να το ανανεώνετε ανά δύο ώρες.

Τα ρούχα της παραλίας που θα κάνουν τη διαφορά στις εξορμήσεις σας

Εκτός από μία άνετη πάνα-μαγιό που θα του προσφέρει την απαραίτητη προστασία στο νερό, καλό είναι επίσης να εστιάσετε την προσοχή σας στα ρουχαλάκια που θα φορέσετε στο μωρό σας στην παραλία. Επειδή ακριβώς το δερματάκι του είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο τον πρώτο χρόνο της ζωής του, είναι σημαντικό να έχετε καλυμμένο το σώμα του, όση ώρα εκτίθεται στον ήλιο. Επιλέξτε δροσερά, λευκά ρούχα που αντανακλούν και δεν απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία και ακόμη καλύτερα, ρούχα που παρέχουν αντηλιακή προστασία, μέσα από τα ειδικά υφάσματα με τα UV φίλτρα που διαθέτουν.

μωρό παραλία

Τι να βάλετε στην τσάντα παραλίας για το μωρό

Αφού εστιάσετε την προσοχή σας στα αντηλιακά ρούχα και τις πάνες-μαγιό που θα πάρετε μαζί σας στην εξόρμηση με το μωρό στη θάλασσα ή την πισίνα, σειρά έχει να μεριμνήσετε για τα υπόλοιπα αντικείμενα που αξίζει να έχετε στην τσάντα που θα πάρετε μαζί σας. Σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό της τσάντας για τα πλατσουρίσματα με το μωρό, λοιπόν, καλό είναι να έχετε μαζί σας τουλάχιστον τρεις πετσέτες, ένα κουτί πρώτων βοηθειών, μωρομάντηλα, θερμός με δροσερό νερό και σνακ για το μικρό σας, μερικές αλλαξιές ρούχων και φυσικά, κουβαδάκια και κάποιο νεροπίστολο, για να παίξετε με το μωράκι σας, ειδικά στην περίπτωση που πλησιάζει τον έναν χρόνο ζωής και μπορεί να έχει καλύτερο έλεγχο των κινήσεών του.

Όπως και να έχει, αν πρόκειται για την πρώτη επαφή του μωρού με το νερό, καλό είναι να το βοηθήσετε να κάνει τα πρώτα του πλατσουρίσματα ομαλά και όσο πιο άνετα γίνεται. Θα βρέξετε, λοιπόν, αρχικά τα χεράκια και τα ποδαράκια του και θα το πάρετε στην αγκαλιά σας για να μπείτε μαζί του στο νερό. Αν αρχίσει να κλαίει, μην επιμείνετε. Βγείτε με ηρεμία από την πισίνα ή τη θάλασσα, παίξτε λίγο μαζί του για να εξοικειωθεί με το νερό και δοκιμάστε να βουτήξετε αγκαλιά, λίγο αργότερα.

Σε κάθε περίπτωση, να σημειώσουμε ότι για τους περισσότερους παιδιάτρους, το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα καλό είναι να γίνεται από την ηλικία των τριών μηνών και άνω. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό όμως να φροντίζετε κάθε στιγμή για την ασφάλεια, την προστασία της επιδερμίδας του από την ηλιακή ακτινοβολία και φυσικά, την άνεση του μωρού. Και για να κάνετε τις καλοκαιρινές του εξορμήσεις όσο πιο άνετες γίνεται, είναι πρώτα σημαντικό να προμηθευτείτε με τις κατάλληλες πάνες-μαγιό.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies