Ταξιδεύοντας με τα παιδιά: συμβουλές για ένα ταξίδι με μωρά

Για να απολαύσετε το οικογενειακό σας ταξίδι, αφήστε το μωρό σας να καθορίσει το πρόγραμμα και το ρυθμό. Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Ταΐζοντας το μωρό σας.

Αν θηλάζετε, το μωρό σας είναι έτοιμο.

Πάρτε μαζί νερό για εσάς, αφού το ταξίδι και ο θηλασμός θα σας κάνουν να διψάσετε.

Αν ταΐζετε το μωρό σας με σκόνη γάλακτος, χρησιμοποιήστε εμφιαλωμένο νερό για να αναμείξετε το γάλα ή ακόμα καλύτερα, πληρώστε λίγο παραπάνω για την ευκολία της έτοιμης σκόνης γάλακτος.

Διατηρήστε την καθαριότητα και την υγιεινή.

Τα μωρομάντηλα είναι απαραίτητα στα ταξίδια.

Είναι σημαντικά όχι μόνο για τις αλλαγές της πάνας, αλλά και για να καθαρίσουν όλοι τα χέρια τους, κάτι που μειώνει τον κίνδυνο να μεταδοθούν μολύνσεις.

Πριν και μετά την αλλαγή της πάνας σε δημόσιο χώρο, σιγουρευτείτε ότι θα σκουπίσετε την περιοχή όπου αλλάζετε το μωρό.

Απολαύστε όλα τα θετικά σχόλια και το θαυμασμό που εμπνέει το μωρό σας, αλλά κάντε ό,τι μπορείτε για να το απομακρύνετε από ανθρώπους με συνάχι ή άλλες μολύνσεις, όπως επίσης και εκείνους που καπνίζουν.

**

Ξεκούραση και ύπνος. **

Βάλτε το μωρό σας να κοιμηθεί στο φορητό καθισματάκι του για μερικά βράδια (ή μερικές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας) πριν φύγετε, ώστε να το συνηθίσει πριν πάτε ταξίδι.

Προγραμματίστε πολλά διαλείμματα και περιόδους ξεκούρασης για εσάς και το μωρό σας.

Πηγαίνετε ταξίδι με πλοίο; Αν σχεδιάζετε ταξίδι με πλοίο με ένα μεγαλύτερο παιδί, πάρτε μαζί σας ένα σωσίβιο που ξέρετε ότι του κάνει. Μην περιμένετε να βρείτε το σωστό μέγεθος όταν φτάσετε στον προορισμό σας.

Το ταξίδι με το μωρό μπορεί να είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε.

Ετοιμαστείτε από πριν, να είστε ανοιχτόμυαλοι και να σέβεστε τις ανάγκες του μωρού σας. Αφήστε το μωρό σας να καθορίσει το ρυθμό!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies