Συμβουλές ασφάλειας ποδηλάτου για νήπια και ασφάλεια παιδικού καθίσματος ποδηλάτου

Για την ποδηλατάδα: Καθίσματα, ακτίνες και κράνη.

Έτοιμοι για ποδηλατάδα.

** Πού να κάνετε ποδήλατο.

**

Το ποδήλατο του μεγάλου παιδιού.

Για την ποδηλατάδα: Καθίσματα, ακτίνες και κράνη.

Πριν καταφέρει το παιδί σας να κάνει μόνο του ποδήλατο, μπορείτε να το παίρνετε ως συνεπιβάτη στο δικό σας ποδήλατο. Απλώς να περιμένετε μέχρι να γίνει τουλάχιστον 1 έτους. Μέχρι τότε θα μπορεί να κάθεται καλύτερα χωρίς στήριγμα και ο αυχένας του θα είναι αρκετά γερός για να αντέχει ένα ελαφρύ κράνος. Να θυμάστε ότι ακόμα και με το πιο γερό ποδήλατο και το καλύτερο κράνος, εάν χάσετε τον έλεγχο ή σας χτυπήσει κάποιο άλλο όχημα, ένα παιδί μπορεί να τραυματιστεί.

Το καλύτερο για το συνεπιβάτη σας περιλαμβάνει:

  1. Τη χρήση πρόσθετου καθίσματος στο πίσω μέρος που θα είναι ασφαλισμένο πάνω από την πίσω ρόδα. Θα πρέπει να έχετε τοποθετήσει προστατευτικά ακτινών ή ιμάντες για να μην πιαστούν τα χέρια και τα πόδια του παιδιού στη ρόδα. Το κάθισμα θα πρέπει να έχει ψηλή πλάτη και καλή στήριξη για τους ώμους ώστε να μπορεί να κρατά το βάρος του παιδιού σας ακόμα και στην περίπτωση που αποκοιμηθεί. Κάποιοι γονείς επιλέγουν να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε καλυμμένο, συχνά από μουσαμά ή ανθεκτικό πλαστικό, καροτσάκι. Αυτό το μεταλλικό καροτσάκι συνδέεται με την πίσω ρόδα του ποδήλατου του ενήλικα και είναι σταθερό και γερό. Οι ρόδες του καροτσιού έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να αναποδογυρίσει. Το παιδί σας μπορεί να προσδεθεί στο κάθισμα. Το μόνο μειονέκτημα είναι το κόστος, το οποίο μπορεί να υπερβαίνει περίπου τα 200 ευρώ.

  2. Τη χρήση ελαφριού κράνους για βρέφος ή νήπιο ως συνεπιβάτης για την αποτροπή ή την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας τραυματισμού στο κεφάλι σε περίπτωση ατυχήματος. Τα καταστήματα ποδηλάτων διαθέτουν περισσότερες επιλογές για σωστά κράνη σε σχέση με τα καταστήματα παιχνιδιών. Επομένως, απευθυνθείτε στα πρώτα. Το προσωπικό του καταστήματος ποδηλάτων θα πρέπει να μπορεί να σας συμβουλεύσει όσον αφορά τη σωστή εφαρμογή και προσαρμογή. Ως εκ τούτου, ζητήστε τη βοήθειά τους. Τα κράνη που διαθέτουν έγκριση ασφαλείας φέρουν την κατάλληλη σήμανση: Για την Ελλάδα “ΕΛΟΤ ΕΝ 1080”.

  3. Να δένετε το παιδί σας στο κάθισμα του ποδηλάτου και να ασφαλίζετε όλους τους ιμάντες κάθε φορά που κάνετε μαζί ποδήλατο.

Έτοιμοι για ποδήλατο.

Μέχρι να μπορέσει το παιδί σας να τρέχει, να σκαρφαλώνει, να πηδάει και να κλωτσάει μπάλες, θα καταφέρει να κάνει και τρίκυκλο, καθώς θα μπορεί να κάνει πετάλι. Τα περισσότερα παιδιά τα καταφέρνουν μεταξύ 2 και 4 ετών. Όταν φτάσουν σε αυτό το στάδιο, τα παιδιά κινούνται γρήγορα και ο κίνδυνος να πέσουν είναι αυξημένος. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας φοράει εγκεκριμένο κράνος, που εφαρμόζει με ασφάλεια και άνεση. Η σοφία του τρίκυκλου: Αγοράστε ένα χαμηλό τρίκυκλο με μεγάλες ρόδες. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι άλλα συνομήλικα παιδιά με το δικό σας χρησιμοποιούν μικρά ποδήλατα με βοηθητικές ρόδες. Εσείς όμως επιμείνετε στο τρίκυκλο. Είναι πιο σταθερό και οι πιθανότητες να αναποδογυρίσει είναι πολύ λιγότερες.

Πού να κάνετε ποδήλατο.

Επιτρέψτε στο παιδί σας να κάνει ποδήλατο μόνο σε ασφαλή μέρη, όπως ένα πεζοδρόμιο χωρίς πολλούς διερχόμενους στη γειτονιά σας. Να είστε πάντα κοντά ώστε να επιβλέπετε. Δεν είναι καλή ιδέα να επιτρέψετε σε ένα νήπιο να κάνει τρίκυκλο στο δρόμο. Ακόμα και υπό την επίβλεψή σας, δεν είναι καλό. Θα θεωρήσει ότι είναι ασφαλές επειδή είστε εκεί. Μπορεί να είναι προφανές, αλλά πρέπει να αναφέρουμε ότι το ποδήλατο κοντά σε πισίνα ή αυτοκίνητα δεν είναι ασφαλές. Ένα παιδί που κάνει τρίκυκλο βρίσκεται χαμηλά στο έδαφος και κάποιος οδηγός που βγαίνει, για παράδειγμα, από ένα πάρκινγκ μπορεί να μην το δει. Να επιμένετε να φοράει το παιδί σας κράνος κάθε φορά που κάνει ποδήλατο, ακόμα και αν απλώς βρίσκεται στην πιλοτή σας.

Το ποδήλατο του μεγάλου παιδιού.

Τα περισσότερα παιδιά μπορούν να αρχίσουν να κάνουν με ασφάλεια ποδήλατο με δύο ρόδες και βοηθητικές όταν φτάσουν τα 5 με 6 έτη. Γενικά, τα παιδιά δεν διαθέτουν ισορροπία ή το μυϊκό συντονισμό για να κάνουν ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες μέχρι να γίνουν 6 ή 7 χρονών ή και, μερικές φορές, μεγαλύτερα. Για να αντιληφθείτε ποιο είναι το σωστό μέγεθος ποδηλάτου για το παιδί σας, τοποθετήστε το στο κάθισμα με τα χέρια του στο τιμόνι. Τα πόδια του θα πρέπει να ακουμπούν στο έδαφος. Να είστε σωστό πρότυπο για το παιδί σας ακολουθώντας οι ίδιοι τις συμβουλές σας. Να φοράτε κράνος κάθε φορά που πάτε βόλτα, είτε μόνοι είτε με παρέα.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies