Πρώτες διακοπές με το μωρό: Πώς θα επιλέξουμε τον κατάλληλο προορισμό

Αυτές οι καλοκαιρινές διακοπές θα είναι ξεχωριστές, καθώς θα είναι οι πρώτες που θα περάσουμε μαζί με το μωράκι μας! Πώς θα αντιμετωπίσει άραγε το μικρό μας το νερό της θάλασσας; Πώς θα το επηρεάσει η αλλαγή περιβάλλοντος; Θα του αρέσει η καλοκαιρινή ζέστη και όλα τα καινούρια πράγματα που θα δει; Τα ερωτήματα που γεννιούνται στο μυαλό κάθε νέας μαμάς ενόψει των πρώτων διακοπών με το παιδάκι της, είναι αμέτρητα.

Από τα ερωτήματα αυτά, μάλιστα, εξαρτάται και το πώς θα επιλέξουμε τον καταλληλότερο προορισμό για τις διακοπές μας, αφού πλέον δεν είναι οι δικές μας ανάγκες σε προτεραιότητα, αλλά εκείνου του μικροσκοπικού πλάσματος που μας έχει κλέψει την καρδιά -χωρίς φυσικά, αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνδυάσουμε και τα δύο. Ας δούμε παρακάτω μερικά πράγματα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας.

Γονείς με μωρό στην πισίνα

1. Το κατάλληλο δωμάτιο: Καθώς τα μωράκια μας εξακολουθούν να έχουν τις ίδιες ακριβώς ανάγκες στην καθημερινότητά τους, ένα από τα βασικά κριτήρια που πρέπει να πληροί ο προορισμός μας είναι τα δωμάτια με τις κατάλληλες υποδομές. Να μπορούμε δηλαδή το ίδιο εύκολα να φροντίζουμε το φαγητό του, να κάνουμε το μπάνιο του και να αλλάζουμε την πάνα του. Ελέγχουμε όλα τα παραπάνω, λοιπόν, και στη συνέχεια κάνουμε την κράτησή μας.

2. Η ιατρική περίθαλψη: Το ενδεχόμενο να χρειαστεί το μωράκι μας ιατρική βοήθεια κατά τη διάρκεια των διακοπών δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς ακόμα και μία απλή ασθένεια για έναν ενήλικα ή για ένα μεγαλύτερο παιδί, μπορεί να ταλαιπωρήσει περισσότερο ένα μωράκι που δεν έχει γίνει ενός έτους ακόμη. Επομένως, είναι καλό να γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποιες δυνατότητες υπάρχουν στον τομέα αυτόν στον προορισμό που θέλουμε να επισκεφθούμε.

3. Ο ήλιος και η θάλασσα: Ένα πολύ μικρό μωράκι, κάτω από την ηλικία των έξι μηνών, είναι καλό να μην εκτίθεται στον ήλιο και το θαλασσινό νερό, όπως συστήνουν πολλοί παιδίατροι. Αυτός είναι ένας παράγοντας που μπορεί να καθορίσει την επιλογή του προορισμού μας: Για παράδειγμα, μια φημισμένη παραλία, εξωτικής ομορφιάς, που είναι όμως σχετικά δυσπρόσιτη και για να την ευχαριστηθούμε χρειάζεται να περάσουμε όλη την ημέρα μας εκεί, πιθανώς να μην είναι ιδανική για νέους γονείς. Αν το μωράκι μας είναι πιο μεγάλο όμως, ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, ένα καπέλο, γυαλιά ηλίου, μερικά ρουχαλάκια αντηλιακής προστασίας και φυσικά, τα Pampers Splashers, δηλαδή οι πάνες-μαγιό μίας χρήσης που φοριούνται εύκολα -ακόμα και όταν το δερματάκι του μωρού είναι βρεγμένο- και εμποδίζουν τις διαρροές, αρκούν για να περάσουμε καλά σε κάθε παραλία. Αρκεί, βέβαια, και εμείς οι μεγάλοι να έχουμε μαζί μας τα απαραίτητα, δηλαδή μία ομπρέλα και πετσέτες!

Μωρό φοράει γυαλιά ηλίου με καρδούλες

4. H κατάλληλη τοποθεσία: Συνήθως οι νέοι γονείς αναζητούν συνθήκες χαλάρωσης για τις διακοπές τους, κάτι που σημαίνει από τη μία πλευρά «όχι» σε πολυσύχναστες πολύβουες παραλίες και από την άλλη, αμμουδιές με βασικές υποδομές, ώστε να μπορέσουν πράγματι να απολαύσουν στιγμές ξεκούρασης. Ωστόσο, οι καλοκαιρινές διακοπές είναι για πολλούς συνυφασμένες και με αποδράσεις στο βουνό, με μπάνιο στην πισίνα με θέα την ελληνική φύση και με περισσότερο φυσιολατρικές εμπειρίες. Η Ελλάδα προσφέρει, ευτυχώς, πολλές επιλογές, όπως για παράδειγμα την περιοχή του Πηλίου, που συνδυάζει το βουνό και τη θάλασσα σε ένα ταξίδι.

5. Η κατάλληλη πάνα: Για να απολαύσουμε τις διακοπές με το μωρό στο έπακρο, είναι φυσικά σημαντικό να προετοιμαστούμε εγκαίρως και καταλλήλως. Αυτό σημαίνει ότι θα «εξοπλίσουμε» εκ των προτέρων τις τσάντες μας με τις απαραίτητες πάνες για το μωράκι μας. Το θέμα είναι, βέβαια, ότι η αλλαγή της πάνας του μωρού μας, μπορεί να χρειαστεί να λάβει χώρα κάθε στιγμή και σε… κάθε πιθανό σημείο! Για αυτό ακριβώς, ανεξάρτητα από τον προορισμό που θα επιλέξουμε να επισκεφτούμε και τις ανέσεις ή τις διευκολύνσεις που θα μας παρέχει, καλό είναι να προτιμήσουμε για τις διακοπές μας πάνες που διατηρούν το μωρό στεγνό και προστατευμένο για αρκετό διάστημα και δη, έως και 12 ώρες, απορροφώντας τα υγρά αμέσως, όπως τις πάνες Pampers Premium Care. Στις προτείνουμε για τις διακοπές με το μωρό, διότι πέρα από τον ισχυρό απορροφητικό πυρήνα που διαθέτουν, έχουν επίσης το κάλυμμα DermaComfort με τους απορροφητικούς πόρους, που απομακρύνει την υγρασία και τα κακάκια από το δέρμα και τα κλειδώνει μέσα στην πάνα, ενώ ξεχωρίζουν και για τα μαλακά και ελαστικά πλαϊνά τους, που κάνουν εύκολη την αφαίρεση και την τοποθέτησή τους, «αγκαλιάζοντας» παράλληλα το μωράκι με ένα απαλό κάλυμμα που αναπνέει. Όλα αυτά ενώ ο δείκτης υγρασίας που διαθέτουν, ενημερώνει για το πότε χρειάζεται αλλαγή η πάνα του!

Μαμά με μωρό

Κατά πάσα πιθανότητα, το μόνο ερώτημα που είχαμε να απαντήσουμε έως τώρα αναφορικά με τις καλοκαιρινές μας διακοπές δεν ήταν άλλο από το… κλασικό «βουνό ή θάλασσα». Αυτό, πλέον, είναι το τελευταίο που μας απασχολεί, καθώς ένα είναι βέβαιο: Όπου κι αν πάμε, με το μωράκι μας θα περάσουμε τις καλύτερες διακοπές της ζωής μας -μέχρι τις επόμενες!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies