Η ώρα του μπάνιου: διασκέδαση για σας και το μωρό σας

Ενώ τα περισσότερα παιδιά θα μάθουν γρήγορα να αγαπούν το μπάνιο, να μην εκπλαγείτε εάν το δικό σας χτυπιέται ή κλαίει στην αρχή.

Χρειάζεται να συνηθίσει πρώτα όλο αυτό το νερό!

Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές για να γίνει η ώρα του μπάνιου ασφαλής και ευχάριστη και για τους δυο σας.

Η συχνότητα του μπάνιου. Τα νεογέννητα μωρά δεν λερώνονται και τόσο πολύ, έτσι εφόσον καθαρίζετε το ποπουδάκι του σε κάθε αλλαγή πάνας, μπορείτε να το κάνετε μπάνιο μία φορά καθημερινά.

Ομοίως, τα μαλλάκια του (αν έχει) δεν χρειάζονται λούσιμο σε κάθε μπάνιο. Κάντε το απλώς όποτε το θεωρείτε απαραίτητο.

Ο ομφάλιος λώρος και η καθαριότητα. Όσο καιρό το παιδί σας έχει ακόμη τον ομφάλιο λώρο, γρήγορα μπανάκια με σφουγγάρι (ενώ το παιδί σας είναι ξαπλωμένο σε μια απαλή επιφάνεια) θα σας επιτρέψουν να αποφύγετε το βύθισμα του στελέχους του λώρου, το οποίο χρειάζεται να μείνει στεγνό. Όταν πέσει ο ομφάλιος λώρος του παιδιού σας, θα είναι έτοιμο για ένα κανονικό μπάνιο. Χρησιμοποιείστε ένα παιδικό μπανάκι, το νιπτήρα ή μια πλαστική σκάφη καλυμμένη εσωτερικά με μια πετσέτα που να περιέχει περίπου πέντε εκατοστά νερό.

Πώς να κάνετε μπάνιο το μωρό σας.

Πάντα να μπανιάρετε το μωρό σας σε ένα ζεστό δωμάτιο μακριά από ρεύματα.

Να έχετε μια στεγνή πετσέτα πρόχειρη ώστε να το τυλίξετε αμέσως μετά το μπάνιο του.

Αν τοποθετήσετε ένα ζεστό και υγρό πανάκι μπάνιου πάνω στην κοιλίτσα του μπορεί να το βοηθήσει να μην κρυώνει.

Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανάκι μπάνιου ή σφουγγάρι για να το καθαρίσετε.

Ξεβγάλτε κάθε σημείο του σώματος του μωρού σας ξεχωριστά, καθαρίζοντας απαλά κάθε ορατή νιφάδα δέρματος.

Σιγουρευτείτε πως έχετε ελέγξει πίσω από τα αυτιά, ανάμεσα στα δάχτυλα χεριών και ποδιών, στις μασχάλες και στις δίπλες του λαιμού και των μηρών, όπου τα μωρά λερώνονται περισσότερο.

Το μπάνιο πρέπει να διαρκεί τόσο όσο χρειάζεται για να καθαριστεί το μωρό και να απομακρυνθεί το ξεφλουδισμένο του δερματάκι.

Να κρατάτε το ένα χέρι του παιδιού σας συνεχώς.

Θα μπορούσε να γλιστρήσει μέσα στο νερό ανά πάσα στιγμή∙ και μην αφήνετε ποτέ το μωρό μόνο του στο μπάνιο, ούτε για ένα δευτερόλεπτο!

Εάν είναι απαραίτητο να φύγετε από το δωμάτιο, πάρτε το μαζί σας.

Μετά το μπάνιο του μωρού σας, στεγνώστε το καλά πιέζοντας μαλακά την πετσέτα στο κορμάκι του μέχρι να στεγνώσει.

Μπορείτε αν θέλετε να ενυδατώσετε το δέρμα του ώστε να το βοηθήσετε να διατηρήσει τη φυσική του σφριγηλότητα και απαλότητα

Μόλις εξοικειωθείτε με τη ρουτίνα του μπάνιου θα αρχίσετε να την απολαμβάνετε και να περιμένετε ανυπόμονα αυτή την ώρα, που σας φέρνει όλο και πιο κοντά με το παιδί σας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες σχετικές πληροφορίες στο http://www.pampers.com/diapers/baby-bath-tips-for-bathing-your-baby"">**bathing basics** from Dr. Anthony Mancini.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies