Αεροπορικό ταξίδι με ένα μωρό

Με μια μικρή προετοιμασία, ένα αεροπορικό ταξίδι με το μωρό σας μπορεί να είναι μια ευχάριστη εμπειρία για όλη την οικογένεια. Αυτές οι συμβουλές για ένα ταξίδι με το μωρό θα εξασφαλίσουν ότι οι πρώτες εκδρομές σας θα είναι όσο περισσότερο ομαλές γίνεται.

1. Ζητήστε βοήθεια. Αν ταξιδεύετε μόνες σας, ζητήστε οπωσδήποτε κάποια βοήθεια. Δεχτείτε την προσφορά του προσωπικού ή των συνταξιδιωτών σας να σας βοηθήσουν με το φόρτωμα του καροτσιού και των αποσκευών σας στο ντουλάπι πάνω από τα καθίσματα.

2. Παραμείνετε ήρεμη και κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε. Έχετε πολλά να χειριστείτε – από το να περάσετε από το check-in και τον έλεγχο ασφαλείας μέχρι το να ηρεμήσετε το μωρό σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Όσο παραμένετε ψύχραιμη, τόσο θα παραμένει και το μωρό σας.

3. Κάντε ό,τι πρέπει να κάνετε. Μπορεί να πρέπει να αλλάξετε κάποια πράγματα για να μπορέσει το μωρό σας να ανταπεξέλθει σε αυτή την ταξιδιωτική εμπειρία. Προσπαθήστε να του τραγουδήσετε ένα καινούργιο τραγούδι ή βγάλτε ένα παιχνίδι με το οποίο έχει να παίξει πολύ καιρό.

4. Πακετάρετε προσεκτικά. Δεν είναι ποτέ λάθος το να πάρετε μαζί σας επιπλέον πάνες. Άλλα σημαντικά πράγματα περιλαμβάνουν ένα κάλυμμα-αλλαξιέρα για την αλλαγή της πάνας, μια κουβέρτα, αγαπημένα παιχνίδια, επιπλέον γάλα “φόρμουλα” ή μητρικό γάλα, πιπίλες, επιπλέον ρούχα, πλαστικές σακούλες για τις βρώμικες πάνες και μωρομάντηλα. Έχετε κατά νου πως ό,τι συγκεντρώσετε στις αποσκευές σας, θα το κουβαλάτε κιόλας.

5. Θηλάστε στο αεροπλάνο. Ενώ είναι πολύπλοκο να θηλάσετε σε τόσο στενό χώρο, το μωρό σας θα θέλει να φάει. Ο θηλασμός θα το βοηθήσει, επίσης, να ηρεμήσει σε περίπτωση που γκρινιάζει ή πονάνε τα αυτάκια του από την πίεση της καμπίνας.

6. Αλλάξτε πάνα πριν από την επιβίβαση. Η τουαλέτα των αεροπλάνων είναι πολύ μικρή. Μπορεί να είναι άβολο να αλλάξετε το μωρό σας ακόμη και σε πτυσσόμενο τραπέζι αλλαγής πάνας. Από την απογείωση ως την προσγείωση, το να κουμαντάρετε το μωρό σας στο αεροπλάνο δεν είναι τόσο τρομερό, αν υπάρχει σωστός σχεδιασμός και προετοιμασία. Καλό σας ταξίδι!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies