Έξοδος για φαγητό με τα παιδιά​

Σας έχει περάσει από το μυαλό να ξαναβγείτε για φαγητό όταν το παιδί σας γίνει… 10 ετών; Κι όμως, μπορείτε να το ξανασκεφτείτε, γιατί τελικά το να πάτε σε ένα εστιατόριο ή ταβέρνα με το μικρό σας μαζί, είναι εφικτό και μάλιστα, ευχάριστο! Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μικρή προετοιμασία, να πάρετε τα απαραίτητα για έξοδο και θα είστε έτοιμοι να απολαύσετε το γεύμα σας οικογενειακώς!

Κάντε την έρευνά σας​

Ίσως θέλετε να αποφύγετε να πάτε για φαγητό με το μικρό σας σε κάποιο ακριβό εστιατόριο, με πιο επίσημη ατμόσφαιρα. Επιλέξτε λοιπόν ένα μέρος κοντά σας που να είναι πιο casual, χωρίς πολύ θόρυβο και με άνεση να φιλοξενεί μωράκια στο χώρο του.

Υγιεινή στο κάθισμα φαγητού

Έχετε μαζί σας αρκετά μωρομάντηλα ώστε να μην ανησυχείτε κάθε στιγμή για τα μικρόβια που μπορεί να κολλήσει το μικρό σας!

 Γυναίκα κοιτάζει μωρό που κάθεται σε καρεκλάκι φαγητού και μαζί χαμογελούν.​

Πακετάρετε σνακς για ώρα ανάγκης

Αν έχει φάει νωρίτερα, το λίγων μηνών μωράκι σας μπορεί να αποκοιμηθεί όσο εσείς τρώτε! Αν είναι μεγαλύτερο παιδάκι, μπορείτε να έχετε μαζί σας κάποιο σνακ για να «ξεχαστεί» όσο περιμένετε το φαγητό να έρθει.

Μικρά παιχνίδια

Ένα βιβλιαράκι, ένα μαλακό κουκλάκι ή άλλο βρεφικό παιχνίδι είναι ιδανικό για να το κρατάει και να παίζει πάνω στο τραπέζι, χωρίς να κάνει πολύ θόρυβο.

Τι να κάνετε με τη σαλιάρα και τα σκεύη φαγητού​

Οι σαλιάρες μίας χρήσης είναι πολύ βολικές για μια έξοδο για φαγητό. Αν η σαλιάρα επαναχρησιμοποιείται, τοποθετήστε την σε ένα πλαστικό σακουλάκι, μετά το γεύμα. Σκεφτείτε επίσης να έχετε μαζί σας το μπολ με το κουταλάκι του, ώστε να μη χρειάζεται να έχει στα χεράκια του το (εύθραυστο) πιάτο του εστιατορίου!​

 Μωρό κάθεται σε καρεκλάκι φαγητού και χαμογελάει.​

Να είστε προετοιμασμένοι για όλα​

Μπορεί να έχετε ό,τι χρειάζεται μαζί σας αλλά σίγουρα δεν μπορείτε να προβλέψετε πότε το μικρό σας θα ξεσπάσει σε κλάμα ή θα γκρινιάξει, εκεί που τρώτε! Μπορεί να χρειαστεί να βγείτε λίγο εκτός χώρου μαζί του ή να πρέπει να ζητήσετε τον λογαριασμό νωρίτερα αν το μωράκι σας δεν δείχνει τελικά τόσο πρόθυμο να φάει εκτός σπιτιού!​

Γενικά, το να οργανώσετε ένα γεύμα έξω ως οικογένεια, δεν χρειάζεται να είναι ταλαιπωρία. Όλα είναι θέμα εμπειρίας. Όσο περισσότερο το δοκιμάζετε, τόσο πιο έτοιμοι θα είστε να αντιμετωπίσετε τις ανάγκες του εκτός σπιτιού.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies