Αντιμετωπίζοντας τη διάρροια: βοηθήστε το παιδί σας να ανακουφιστεί

Η διάρροια είναι η συχνή εκκένωση υγρών κοπράνων και συνήθως διαρκεί περίπου μία εβδομάδα. Μπορεί να προκληθεί από κάποια αρρώστια ή από κάτι που έφαγε το μωρό σας. Ακολουθούν συμβουλές για το πώς θα βοηθήσετε το μωρό σας να το ξεπεράσει. (Ανασταλτικά).

Το κύριο πρόβλημα που δημιουργείται από τη διάρροια είναι η απώλεια υγρών που μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση.

(Για να δημιουργήσετε στο μωρό σας πιο μαλακά κόπρανα πρέπει να δίνετε στο μωρό σας λίγο περισσότερο νερό, μητρικό γάλα ή έτοιμο γάλα). Αν το μωρό σας τρώει στερεά τροφή, δίνετέ του τρόφιμα που λειτουργούν ανασταλτικά, όπως ο χυμός μήλου, μπανάνες, ρύζι ή πατάτες. Αποφύγετε το χυμό φρούτων.

Ενισχύστε την πρόσληψη ηλεκτρολυτών.

Αν τα κόπρανα είναι πολύ υγρά, χρησιμοποιείτε συχνά κάποιο διάλυμα ηλεκτρολυτών (κάθε 15 με 30 λεπτά), σε μικρές ποσότητες (μία κουταλιά της σούπας έως και 30 γραμμάρια) για περίπου 24 ώρες. Αν θηλάζετε το μωρό σας, συνεχίστε κανονικά.

Κόκκινο και πράσινο.

Αν τα κόπρανα είναι πράσινα, υγρά και διάσπαρτα, σημαίνει ότι περάσανε από το λεπτό έντερο πολύ γρήγορα. Αυτού του είδους η διάρροια, είτε είναι ήπια ή σοβαρή,είτε είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα του παιδιού. Αν δείτε αίμα ή πύον στα κόπρανα, καλέστε αμέσως τον παιδίατρο (εκτός αν το αίμα είναι σε μικρή ποσότητα και ανοιχτό κόκκινο χρώμα που σημαίνει ότι προέρχεται από μία μικρή εγκοπή στο δέρμα μέσα στον πρωκτό).

Κρατήστε το παιδί σας στεγνό και καθαρό.

Είτε σοβαρή είτε ήπια, η διάρροια πιθανότατα θα προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα του μωρού σας στην περιοχή της πάνας. Μπορείτε να απαλύνετε τη δυσφορία, κρατώντας την περιοχή καθαρή και προστατευμένη με βαζελίνη. Χρησιμοποιήστε υψηλής ποιότητας απορροφητικές πάνες για να το κρατήσετε όσο πιο στεγνό μπορείτε και για να αποφύγετε τις διαρροές. Το να κρατάτε το μωρό σας ενυδατωμένο είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της διάρροιας.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies