Τι υπάρχει σε μια πάνα Pampers;

Ως γονείς, ξέρετε ότι το πιο σημαντικό πράγμα που σας προσφέρει μια πάνα είναι ότι συμβάλει στο να κρατάτε το μωράκι σας στεγνό και άνετο. Ίσως αναρωτιέστε πώς κατασκευάζονται οι πάνες και ποια υλικά χρησιμοποιούνται για να κάνουν αυτό το καθημερινό προϊόν τόσο αξιόπιστο.

Πώς λειτουργούν οι πάνες και τα συστατικά τους

Όπως οι περισσότερες σύγχρονες πάνες μίας χρήσης, έτσι και οι πάνες Pampers αποτελούνται από πολλά υλικά, με το καθένα από αυτά να έχει μια συγκεκριμένη λειτουργία και να λειτουργεί συνδυαστικά, με σκοπό να παρέχει καλή εφαρμογή και άνετη εμπειρία χρήσης στο μωρό, ενώ παράλληλα προστατεύει από τις διαρροές και βοηθά στο να διατηρείται το δερματάκι του στεγνό και προστατευμένο. Οι πάνες μας έχουν μια πολυεπίπεδη κατασκευή, η οποία επιτρέπει τη μεταφορά και τη διανομή του υγρού μακριά από το μωρό, σε έναν απορροφητικό πυρήνα της πάνας, όπου το υγρό κλειδώνεται γρήγορα μακριά από την επιδερμίδα, για να κρατήσει το μωράκι σας άνετο και στεγνό. Μάθετε περισσότερα για τα βασικά υλικά που έχουν οι πάνες μας, αλλά και πώς τα συστατικά τους έχουν αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την απόδοση τους.

Υπερ-απορροφητικός Πυρήνας Ο υπερ-απορροφητικός πυρήνας είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά που συναντάμε σε όλες τις πάνες Pampers. Το υπερ-απορροφητικό υλικό gel (επίσης γνωστό ως υπερ-απορροφητικά πολυμερή) είναι το κύριο συστατικό του πυρήνα της πάνας και χρησιμοποιείται ευρέως σε καταναλωτικά προϊόντα. Τα υπερ-απορροφητικά πολυμερή είναι ξηρά και σε μορφή μικρών κόκκων (μοιάζουν σαν μικρά μαργαριτάρια), αλλά σχηματίζουν ένα gel καθώς απορροφούν γρήγορα το υγρό. Στην πραγματικότητα, μπορούν να διατηρήσουν έως και 30 φορές το βάρος τους σε υγρό μέσα σε δευτερόλεπτα, κλειδώνοντάς το μακριά, προκειμένου να αποτρέψουν την επανεμφάνιση της υγρασίας στην επιφάνεια της πάνας και να κρατήσουν τα μωράκια πιο στεγνά.

Τι γίνεται αν το gel αγγίξει το δέρμα του μωρού μου; Πολύ σπάνια, μπορεί να δείτε μικρές χάντρες gel από την πάνα στο δέρμα ή στο κρεβάτι του μωρού σας, αλλά το gel δεν είναι επιβλαβές για το μωράκι σας. Το gel που εμφανίζεται στο δέρμα μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί, σκουπίζοντας απαλά το δερματάκι του μωρού σας.

Άνω στρώμα Το άνω στρώμα που βλέπετε όταν ανοίγετε μια πάνα είναι το άνω φύλλο, το οποίο παρέχει άνεση και απομακρύνει το υγρό από το δέρμα στον απορροφητικό πυρήνα, βοηθώντας το δέρμα να παραμείνει στεγνό. Σε όλο το χαρτοφυλάκιό μας διαθέτουμε διαφορετικούς τύπους άνω στρώματος, με βάση τις ανάγκες του μωρού και τα αναπτυξιακά στάδια, συμπεριλαμβανομένων των μωρών που έχουν διάρροια. Τα κύρια συστατικά του άνω στρώματος είναι το πολυπροπυλένιο και το πολυαιθυλένιο, τα οποία είναι μαλακά και αναπνεύσιμα υλικά. Ορισμένες από τις πάνες μας, όπως οι Pampers Baby Dry και οι Pampers Premium Care, είναι κατασκευασμένες με ελάχιστη ποσότητα προστατευτικού balm, για να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος. Ακριβώς κάτω από το άνω στρώμα, υπάρχει επίσης ένα στρώμα πρόσληψης. Αυτό το στρώμα έχει μοναδικό και σημαντικό ρόλο, αφού διοχετεύει και διανέμει γρήγορα την υγρασία στον απορροφητικό πυρήνα και αποτελείται από δύο ξεχωριστά στρώματα: ένα με πολυεστέρα και ένα άλλο με ειδική μορφή κυτταρίνης.

Μαλακό & Αναπνεύσιμο Εξωτερικό Στρώμα Τα εξωτερικά μας στρώματα είναι κατασκευασμένα από πολυπροπυλένιο και πολυαιθυλένιο, τα ίδια δηλαδή υλικά που χρησιμοποιούνται σε νοσοκομειακές ρόμπες καθώς και σε άλλα υφάσματα. Έχουμε συνδυάσει αυτά τα υλικά με μια τέλεια αναλογία, για να επιτρέπουν στο δέρμα του μωρού να αναπνέει, αλλά και για να προσφέρουν απαλότητα και άνεση.

Δείκτης υγρασίας Ορισμένες από τις πάνες μας διαθέτουν ένα δείκτη υγρασίας που είναι κατασκευασμένος από υλικό ευαίσθητο στο pH, που αλλάζει χρώμα ανάλογα με την έκθεση στην υγρασία, ενημερώνοντας τους φροντιστές πότε είναι ώρα για αλλαγή. Το ευαίσθητο στο pH υλικό που χρησιμοποιούμε ονομάζεται μπλε της βρωμοθυμόλης και χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορες βιομηχανίες – από το να είναι χρωστική τροφίμων μέχρι χρωστική υφασμάτων και καλλυντικών.

Τυπωμένα σχέδια στο πίσω μέρος της πάνας Ορισμένες πάνες Pampers έχουν χαρούμενα σχέδια που δίνουν στην πάνα μία εμφάνιση που παραπέμπει περισσότερο σε ρούχο. Στα Pampers χρησιμοποιούμε χρωστικές ουσίες για αυτά τα χρώματα και αυτές οι χρωστικές είναι μη διαλυτές στο νερό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα ξεπλυθούν και δεν θα έρθουν σε επαφή με το δέρμα. Είναι μη αλλεργιογόνες και ασφαλείς για το δέρμα, ενώ χρησιμοποιούνται συνήθως και σε άλλα καταναλωτικά προϊόντα, όπως σε φακούς επαφής και σε συσκευασίες τροφίμων.

Ραφές & Ενώσεις Οι ραφές και οι ενώσεις στις πάνες μας γίνονται με κόλλες. Αυτές οι κόλλες χρησιμοποιούνται σε πολλά βρεφικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων ρούχων και εσωρούχων. Οι κόλλες Pampers είναι πιστοποιημένες με Oeko-tex και αξιολογούνται για να διασφαλιστεί ότι είναι ασφαλείς, χωρίς διαλύτες και ότι δεν προκαλούν ευαισθητοποίηση, ενώ είναι έτσι τοποθετημένες ώστε να παραμένουν μακριά από το δέρμα του μωρού σας.

Προστατευτικά κατά των διαρροών Οι άνετες και ελαστικές μανσέτες των ποδιών είναι κατασκευασμένες από πολυπροπυλένιο, μία εξαιρετικά ανθεκτική ίνα, που προσφέρει άνεση όταν η πάνα έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Είναι κατασκευασμένες επίσης και από spandex (γνωστό και ως ελαστάνη, το οποίο δεν περιέχει φυσικό καουτσούκ) για να εξασφαλίζουν την ιδανική και σωστή εφαρμογή της πάνας, αλλά και για να βοηθούν στην πρόληψη των διαρροών, εκεί όπου συμβαίνουν οι διαρροές περισσότερο. Οι πάνες μας διαθέτουν επίσης ελαστική ζώνη για να εξασφαλίζουν τη σωστή εφαρμογή της πάνας και για να βοηθούν στην αποφυγή των διαρροών, εκεί όπου οι διαρροές συμβαίνουν περισσότερο. Ορισμένες από τις πάνες μας έχουν επίσης τον ειδικό σχεδιασμό Stop & Protect Pocket, που βοηθά στην πρόληψη των διαρροών στο πίσω μέρος της πάνας.

Σύστημα στερέωσης Το μαλακό πολυπροπυλένιο και το ελαστικό φιλμ εξασφαλίζουν ασφαλές κράτημα και εφαρμογή που προσαρμόζεται, ενώ παρέχουν άνεση στο μωρό σας.

Άλλα συστατικά

Άρωμα Διαθέτουμε προϊόντα τόσο με άρωμα όσο και χωρίς άρωμα. Ρωτήσαμε γονείς σε όλο τον κόσμο ποια προϊόντα προτιμούν για τα μωρά τους και πολλοί μας είπαν ότι προτιμούν πάνες με απαλό, άρωμα φρεσκάδας για μωρά. Το άρωμα στις πάνες Pampers, όταν υπάρχει, χρησιμοποιείται σε πολύ χαμηλό επίπεδο σε κάθε πάνα, δεν έρχεται σε επαφή με το δερματάκι του μωρού και έχει επιλεχθεί προσεκτικά και αξιολογηθεί ως μη αλλεργιογόνο και μη ερεθιστικό για το δέρμα. Οι πάνες μας δεν περιέχουν αλλεργιογόνα αρωμάτων της ΕΕ*.

* όπως ρυθμίζεται στον κανονισμό για τα καλλυντικά της ΕΕ (EC) αριθ. 1223/2009

Kόλλες Οι κόλλες χρησιμοποιούνται σε πολλά βρεφικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των ρούχων και των εσωρούχων. Στα Pampers αξιολογούμε όλες τις κόλλες για να διασφαλίσουμε ότι είναι ασφαλείς, χωρίς διαλύτες και ότι δεν προκαλούν ευαισθητοποίηση, ενώ φροντίζουμε επίσης να είναι έτσι τοποθετημένες ώστε να παραμένουν μακριά από το δέρμα του μωρού σας. Tι δεν υπάρχει στα προϊόντα Pampers Δισφαινόλη Α (BPA) Διοξίνες Διαλυτές χρωστικές Στοιχειακό Χλώριο Αιθανόλη / Αλκοόλη Λατέξ (φυσικό καουτσούκ) Μόλυβδος & Υδράργυρος στα μελάνια Οργανοκασσιτερικές ενώσεις Parabens Παρασιτοκτόνα Φαινόλη Πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC)

Μένοντας στην ουσία

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για εμάς από το μωράκι σας. Γι' αυτό δεσμευόμαστε για τη διαφάνεια των συστατικών και για τη δημιουργία ασφαλών προϊόντων υψηλής ποιότητας που θα σας βοηθήσουν να προστατεύετε και να φροντίζετε το μωράκι σας. Όπως πάντα, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, σχόλια ή ιδέες.

Πώς γράψαμε αυτό το άρθρο Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο βασίζονται στις συμβουλές ειδικών που βρέθηκαν σε δημοσιευμένες έρευνες, σε αξιόπιστες ιατρικές και κυβερνητικές πηγές, καθώς και στους ειδικούς των Pampers για την ασφάλεια και τα προϊόντα. Κατά περίπτωση, μπορείτε να βρείτε μια πλήρη λίστα πηγών που χρησιμοποιούνται για αυτό το άρθρο παρακάτω. Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας δεν πρέπει να αντικαθιστά επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές. Πάντα να συμβουλεύεστε γιατρούς για πλήρη διάγνωση και θεραπεία.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιατί Pampers

Συγκατάθεση στη χρήση cookies