Η ζωή με το νεογέννητο: Τι πρέπει να βρίσκεται στην τσάντα σας κάθε στιγμή

Καμία γυναίκα δεν μπορεί να φανταστεί το μέγεθος της αλλαγής που έρχεται στη ζωή της μαζί με το μωράκι της. Ένα πλασματάκι «τόσο δα» που κάνει τον κόσμο της ασύγκριτα πιο φωτεινό, λαμπερό και γεμάτο αγάπη, γεμάτο συναισθήματα που ίσως δεν περίμενε ποτέ να αισθανθεί. Όσο καλά κι αν προετοιμαστούν γι’ αυτή την αλλαγή μέσα τους οι μέλλουσες μαμάδες, χρειάζεται να το ζήσουν πρώτα και μετά να το κατανοήσουν, αφήνοντάς το να τις πλημμυρίσει.

Αυτό που μπορούν να κάνουν όμως εκ των προτέρων, προτού έρθει το μωράκι τους στον κόσμο, είναι να προετοιμαστούν όσο καλύτερα μπορούν για… την πρακτική πλευρά του ζητήματος. Διότι, κάθε μωράκι χρειάζεται πρωτίστως απεριόριστη αγάπη, χρειάζεται όμως κι άλλα πράγματα, ειδικά τους πρώτους μήνες της ζωής του, ως νεογέννητο.

Μέλλουσες μαμάδες και «φρέσκιες» μανούλες, στο κείμενο που ακολουθεί, βρίσκουμε χρήσιμες συμβουλές για όλα όσα χρειάζεται να έχουμε στην τσάντα του μωρού μας από εδώ και πέρα, ώστε κάθε έξοδος να είναι απολαυστική και χωρίς ταλαιπωρία.

Κάνουμε την τσάντα του μωρού μια… κινητή αλλαξιέρα

Το πιθανότερο που θα μας συμβεί βγαίνοντας με το μωρό από το σπίτι είναι να χρειαστεί να αλλάξουμε την πάνα του. Γνωρίζουμε βεβαίως πως ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό όταν είμαστε στο σπίτι μας, είναι να τοποθετήσουμε το μωρό στην αλλαξιέρα του. Εκεί, σε απόσταση που να μπορούμε να φτάσουμε χωρίς να μετακινηθούμε -καθότι το μωρό δεν μένει ποτέ μόνο του στην αλλαξιέρα- πρέπει να έχουμε: Καθαρές πετσετούλες, τις αγαπημένες Pampers® Premium Care™, τις πιο απαλές πάνες που υπήρξαν ποτέ, τα Pampers® Sensitive™ Wipes, που είναι τα μωρομάντηλα που χρησιμοποιούμε σε κάθε περίπτωση και ένα –τουλάχιστον- καθαρό εσώρουχο, καθώς κατά την αλλαγή πάνας, είναι πολύ πιθανό να συμβεί κάποιο «ατύχημα».

Ακριβώς αυτά είναι που πρέπει να έχουμε και στην τσάντα του νεογέννητού μας, ενώ επιπλέον θα χρειαστούμε ένα μαλακό στρωματάκι που διπλώνει εύκολα και μία καθαρή πάνα-σεντονάκι που θα απλώσουμε από πάνω ώστε να ακουμπήσουμε το μωράκι μας. Έτσι, μπορούμε να ακολουθήσουμε ακριβώς την ίδια ρουτίνα αλλαγής πάνας με το σπίτι μας, όπου και αν βρισκόμαστε.

Τσάντα μωρού

Απαλότητα και φροντίδα για το δερματάκι του μωρού μας

Οι περισσότεροι παιδίατροι συνιστούν πλύσιμο της γεννητικής περιοχής του μωρού μας με άφθονο τρεχούμενο νερό κατά την αλλαγή της πάνας, προκειμένου να αποφεύγουμε ερεθισμούς και κοκκινίλες, κάτι που φυσικά δεν είναι πάντοτε εύκολο, όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού. Όμως, στην περίπτωσή μας τα μαντηλάκια Pampers® Sensitive™ Wipes διασφαλίζουν καθαριότητα με την καλύτερη περιποίηση για το ευαίσθητο δερματάκι του μικρού μας. Είναι απαλά σαν το βαμβάκι, το μαλλί και το νερό, με 0% άρωμα και οινόπνευμα, ενώ με την ειδική για νεογέννητα σύστασή τους, βοηθούν να διατηρηθεί το ισορροπημένο pH της επιδερμίδας και είναι δερματολογικά ελεγμένα, ώστε να χρησιμοποιούνται με πάσα ασφάλεια από την πρώτη ημέρα της ζωής του. Παράλληλα, με το ειδικό σύστημα προστασίας από την υγρασία που διαθέτει η συσκευασία τους δεν υπάρχει κίνδυνος να αφυδατωθούν, όσο καιρό και αν παραμείνουν στην τσάντα!

Εξάλλου, στην καλύτερη περιποίηση του δέρματος του μωρού μας συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο και η πάνα που έχουμε επιλέξει. Η απαλότερη και ιδανική προστασία για το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού μας είναι η σειρά Premium Care από τα Pampers®. Το μωράκι μας χρειάζεται την καλύτερη φροντίδα για την ευαίσθητη περιοχή του, που συχνά αντιμετωπίζει ερεθισμούς και κοκκινίλες, λόγω της υγρασίας που σε κάποιες περιπτώσεις δεν απορροφάται επαρκώς. Οι πάνες Premium Care διαθέτουν εσωτερικό, εξαιρετικά απαλό κάλυμμα που παρέχει την απαλότερη άνεση των Pampers, ενώ απορροφά την υγρασία και τα κακάκια του μωρού, αφήνοντας το δερματάκι να αναπνέει, όπως χρειάζεται. Χάρη στο εσωτερικό κάλυμμα που διαθέτουν δε, ο αέρας κινείται ελεύθερα, βοηθώντας να διατηρείται το δερματάκι του μωρού στεγνό. Με τα ελαστικά τους πλαϊνά εφαρμόζουν με τον καταλληλότερο τρόπο, εκμηδενίζοντας τις διαρροές χωρίς να πιέζουν το μωράκι, ενώ την ίδια ώρα προσαρμόζονται άψογα στη μεσούλα του μωρού και το σχήμα τους είναι φιλικό και για τον ομφαλό του.

Μαμά με νεογέννητο

Παράλληλα, δύο στοιχεία που διαθέτουν τα Pampers Premium Care και τα οποία διευκολύνουν και εμάς τις μαμάδες, είναι πως διαθέτουν δείκτη υγρασίας που μας ενημερώνει πότε χρειάζεται αλλαγή η πάνα του μωρού μας, αλλά και το ότι μπορούμε να τις βρούμε και σε νούμερο 0, ειδικά για τα πολύ μικρά μας μωράκια, τις πρώτες ημέρες της ζωής τους.

Εξυπακούεται δε πως εφόσον το μωρό μας τρέφεται με γάλα σκόνης, θα πρέπει να έχουμε μαζί μας όλα όσα χρειάζεται για να το ετοιμάσουμε όταν έρθει η ώρα του φαγητού, ενώ αργότερα, θα πρέπει να έχουμε πάντα στην τσάντα μας και το ποτηράκι για το νερό του.

Το σίγουρο είναι πως για να νιώθει το μωράκι μας ήρεμο και χαρούμενο, δεν πρέπει να το ενοχλεί τίποτα. Με την απαλή φροντίδα των Pampers® Premium Care™, το ευαίσθητο δέρμα του μωρού μας έχει την ιδανική προστασία από ερεθισμούς, ενώ τα Pampers® Sensitive™ Wipes μας βοηθούν να διατηρούμε το δερματάκι του καθαρό, με όλη την περιποίηση που χρειάζεται. Έχοντας στην τσάντα του μωρού μας τα απαραίτητα, μπορούμε να απολαύσουμε και εμείς και το παιδάκι μας, όποια βόλτα επιθυμούμε!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies