Παιδικό δωμάτιο: Ιδέες διακόσμησης για το παιδικό δωμάτιο

Ιδέες για το βρεφικό δωμάτιο.

O πιο εύκολος τρόπος να φτιάξετε ένα φιλόξενο βρεφικό δωμάτιο;

Διαλέξετε ένα θέμα και ξεκινήστε με αυτό.

Τα παρακάτω θέματα για βρεφικό δωμάτιο μπορούν να σας δώσουν κάποιες ιδέες.

**10 ιδέες για θέματα βρεφικού δωματίου.

**

Μοντέρνο: Ένας λιτός, μινιμαλιστικός χώρος μπορεί να αποτελέσει ένα εκλεπτυσμένο βρεφικό δωμάτιο. Για να προσθέσετε εικαστικό ενδιαφέρον, βάλτε μερικές πινελιές χρώματος στους τοίχους ή κάποια φωτεινά αξεσουάρ.

Κοριτσίστικο: εάν θέλετε να φτιάξετε ένα κοριτσίστικο βρεφικό δωμάτιο, προτιμήστε λουλουδένια μοτίβα ως εναλλακτική του υπερβολικού ροζ.

Αγορίστικο: το ναυτικό θέμα είναι μια δημοφιλής τάση για τα αγορίστικα δωμάτια και ένας καλός τρόπος να παρουσιάσετε το παραδοσιακό μπλε με ένα νέο τρόπο.

Φυσική ομορφιά: ένα βρεφικό δωμάτιο με θέμα τη φύση μπορεί να είναι πολύ χαλαρωτικό. Αρκεστείτε όμως στα βασικά: Επιλέξτε γήινα χρώματα, τοποθετήστε πίνακες, μαξιλάρια και ριχτάρια με κατάλληλο τρόπο ώστε να δημιουργούν ένα ήρεμο περιβάλλον.

Λεπτομέρειες με ζωάκια: προσπαθήστε να τοποθετήσετε ένα μόμπιλο με ζωάκια πάνω από την αλλαξιέρα (αρκετά ψηλά ώστε να μην το φτάνει το μωρό). Όταν αλλάζετε την πάνα του μωρού, να λέτε τα ονόματα των ζώων (“Αυτό είναι ένα άλογο και τα άλογα χλιμιντρίζουν!”).

Άλφα σημαίνει αλφάβητο: ένα θέμα με το αλφάβητο προσδίδει ένα εκπαιδευτικό στοιχείο στο υπνοδωμάτιο του μωρού σας. Καδράρετε γράμματα όλων των μεγεθών στον τοίχο του μωρού σας για να προσελκύσετε το ενδιαφέρον του στο αλφάβητο. Δείχνετε τα γράμματα ενώ τραγουδάτε την αλφαβήτα.

Πάρτι με πουά: εάν προτιμάτε ένα πιο χαλαρό αλλά παιχνιδιάρικο μοτίβο, τα πουά είναι μια διασκεδαστική εναλλακτική. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ελάχιστα (π.χ. μόνο στα σεντόνια του) ή παντού, βάφοντας πουά και τους τέσσερις τοίχους.

Χρωματιστές πιτσιλιές: αντί για την παραδοσιακή επιλογή του ροζ ή του μπλε, σκεφτείτε ένα διαφορετικό χρώμα ή σύνολο χρωμάτων. Τα απαλά κίτρινα και πράσινα είναι δημοφιλείς επιλογές.

Διασκέδαση με ήρωες: πάρτε ιδέες από το αγαπημένο σας βιβλίο ή κόμικ για ένα βρεφικό δωμάτιο με θέμα κάποιον ήρωα. Μια όμορφη επιλογή είναι με το λαγό Peter Rabbit. Θα μπορέσετε να βρείτε πολλά αξεσουάρ με τους ήρωες της επιλογής σας για να διακοσμήσετε το δωμάτιο του μωρού σας από τα σκεπάσματα του κρεβατιού μέχρι τη διακόσμηση των τοίχων .

Οικολογικό: σκεφτείτε οικολογικά επιλέγοντας έπιπλα και κλινοσκεπάσματα που είναι φτιαγμένα με υλικά και μεθόδους που σέβονται το περιβάλλον.

Το μωρό σας θα σας ευγνωμονεί μια μέρα! Ακόμα και αν η διακόσμηση δεν είναι το δυνατό σας σημείο, μην ανησυχείτε ͘ τα μόνα πράγματα που χρειάζεται στην πραγματικότητα το μωρό σας, στο δωμάτιό του, είναι μια ασφαλή κούνια και ΕΣΑΣ!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies