Έλεγχος υγείας του 1ου έτους: τι να περιμένετε

Ο έλεγχος υγείας του πρώτου έτους αποτελεί την ιδανική στιγμή για να αναφέρετε οτιδήποτε σας απασχολεί σχετικά με την υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού σας. Να θυμάστε πως κάθε γιατρός γνωρίζει και είναι

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετωπίζοντας τη διάρροια: βοηθήστε το παιδί σας να ανακουφιστεί

Μια κρίση διάρροιας μπορεί να κάνει το μωρό σας να νιώσει αδύναμο, αφυδατωμένο και αναστατωμένο. Διαβάστε εδώ πώς μπορείτε να το ανακουφίσετε.

Διαβάστε περισσότερα

Δυσκοιλιότητα στα μωρά: θεραπείες για τη δυσκοιλιότητα στα βρέφη

Η δυσκοιλιότητα τείνει να γίνει ένα κοινό πρόβλημα για τα παιδιά μας. Αυτές οι δύσκολες στιγμές μπορεί να προκαλούνται από διάφορους παράγοντες, όπως η διατροφή και τα φάρμακα. Διαβάστε εδώ πώς μπορείτε να

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη μωρού 3 - 9 μηνών: τα στάδια ανάπτυξης του μωρού σας

Μάθετε για τα σημεία-σταθμούς αυτής της περιόδου έντονης ανάπτυξης του μωρού σας και τι πρέπει να ξέρετε για το κάθε στάδιο της ανάπτυξής του!

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά είδη για ένα μωράκι 4-6 μηνών

Μωρουδιακά αξεσουάρ, ρούχα και άλλα πράγματα που χρειάζεται το συνεχώς αναπτυσσόμενο μωρό σας.

Διαβάστε περισσότερα

Εμβολιασμοί: τι να περιμένετε

Μπράβο σας! Έχετε κάνει όλες τις επισκέψεις στον παιδίατρο και όλα τα εμβόλια στο δίχρονο πλέον παιδί σας και έτσι έχετε θέσει τις βάσεις για την καλή υγεία του στο μέλλον. Διαβάστε περισσότερα για τους

Διαβάστε περισσότερα

Το μωρό σας αρχίζει να περπατάει

Τρελαινόμαστε να παρακολουθούμε τα μικρά μας να περπατάνε. Κοιτάξτε πόσο πολύ έχει βελτιωθεί η ισορροπία του. Η ανάβαση στις σκάλες ίσως είναι το επόμενο βήμα. Μάθετε περισσότερα.

Διαβάστε περισσότερα

Ο βήχας στα μωρά και τα νήπια

Μάθετε πώς να καταλαβαίνετε, πότε ο βήχας του μωρού σας είναι σοβαρός και απαιτεί την προσοχή του γιατρού σας, καθώς και άλλες τεχνικές πρόληψης και αντιμετώπισης.

Διαβάστε περισσότερα

Mονόλογοι στην κούνια: όταν το μικρό σας μιλάει στον εαυτό του

Καμιά φορά τα παιδιά μας, μιλάνε στον εαυτό τους όταν είναι μόνα στο κρεβάτι ή σε κάποιον ανύποπτο χρόνο. Τελικά, οι μονόλογοι αυτοί το βοηθούν να κατανοήσει τι συνέβη μέσα στην ημέρα και να επεξεργαστεί νέες

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικοποίηση για μωρά: μαθαίνοντας από τους άλλους

Το "μαμά" και το "μπαμπά' ποτέ δεν ακούστηκαν τόσο γλυκά όσο τώρα. Και πολλά μωρά σε αυτή την ηλικία θέλουν να συνευρίσκονται με άλλα παιδιά, ακόμα κι αν δεν κοινωνικοποιούνται αρκετά. Μάθετε περισσότερα.

Διαβάστε περισσότερα

Οι αγχωμένοι γονείς μπορεί να δημιουργήσουν άγχος στα παιδιά

Πολλοί από εμάς καλούνται να αντιμετωπίσουν κάποια μεγάλη αλλαγή στην εργασία ή στο σπίτι, όπως απόλυση, διαζύγιο ή άλλη απώλεια. Συχνά βοηθάει να αναφέρουμε ένα τόσο έντονο γεγονός στον παιδίατρό μας για να

Διαβάστε περισσότερα

Επισκέψεις στον παιδίατρο: έλεγχος υγείας στον 1 χρόνο

Ήρθε η ώρα για τον έλεγχο υγείας του πρώτου έτους! Σε αυτήν τη γενέθλια επίσκεψη στον παιδίατρο, το μωρό σας θα είναι πιο ζωηρό και θα ανησυχεί λίγο για την εξέτασή του και έτσι μπορεί να είναι λίγο κολλημένο

Διαβάστε περισσότερα

Επισκέψεις στον παιδίατρο: έλεγχος υγείας στους 9 μήνες

Το check-up αυτό θα είναι "συναρπαστικό". Το μωρό σας έχει αρχίσει να είναι αεικίνητο, ενώ οι αυξημένες του δυνατότητες αντίληψης και σκέψης, το κάνουν ακόμα πιο παιχνιδιάρικο! Μάθετε περισσότερα για το

Διαβάστε περισσότερα

Επισκέψεις στον παιδίατρο: έλεγχος υγείας στους 6 μήνες

Το 6 μηνών μωρό σας μεγαλώνει γρήγορα και ετοιμάζει την επόμενή του κίνηση: να κάθεται μόνο του! Μάθετε περισσότερα για το check-up των 6 μηνών.

Διαβάστε περισσότερα

Πότε κάνουν τα μωρά τα πρώτα τους βήματα;

Έχετε έτοιμες τις φωτογραφικές και τα κινητά τηλέφωνα; Σύντομα, τα μωρά μας θα γίνουν και επισήμως νήπια και θα αρχίσουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα! Μάθετε περισσότερα για τα πρώτα βήματα του μωρού σας.

Διαβάστε περισσότερα

Το άγχος του αποχωρισμού: προετοιμάζοντας το μωρό σας να σας αποχωριστεί για λίγο

Όταν το μικρό σας είναι περίπου 7 μηνών, μπορεί να αρχίσουμε να βλέπουμε κάποιο άγχος αποχωρισμού αλλά και επιφυλακτικότητα όταν συναντά "ξένους". Αυτό είναι καλό νέο: η επιφυλακτικότητα απέναντι στους ξένους.

Διαβάστε περισσότερα

Κατανοώντας τι λέει το μωρό σας

Πριν ακόμα αρθρώσει τις πρώτες του λεξούλες, το μωρό σας θα επικοινωνεί μαζί σας με ακατανόητους ήχους, χειρονομίες και κλάματα. Διαβάστε εδώ τι σημαίνουν όλα αυτά.

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές παιδικές ασθένειες: λύσεις και θεραπείες

Είναι δύσκολο να βλέπουμε το παιδί μας να έχει δυνατό βήχα ή να φτερνίζετε συνεχώς. Με υπομονή και μερικές σπιτικές θεραπείες (αλλά και πολλά χαδάκια κι αγκαλίτσες) μπορούμε να το κάνουμε να αισθανθεί καλύτερα.

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνοντας την ομιλία: πώς τα παιδιά μαθαίνουν να μιλάνε

Ένας οδηγός για το τι γλωσσικές δεξιότητες πρέπει να έχει το νήπιό σας ανά ηλικία.

Διαβάστε περισσότερα

Η διάρροια στα βρέφη

Καμιά φορά τα μωρά υποφέρουν από στομαχόπονους που μπορεί να οδηγήσουν σε διάρροια. Διαβάστε εδώ τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε.

Διαβάστε περισσότερα