Υποστηρίζουμε χαρούμενα, υγιή μωρά σε όλο τον κόσμο

Pampers-UNICEF: Μια δράση που σώζει ζωές.

Μέσω της συνεργασίας τους με τη UNICEF, τα Pampers βοηθούν στην εξάλειψη του μητρικού και νεογνικού τετάνου (MNT), μια ασθένεια που στοιχίζει τις ζωές 58.000 νεογέννητων μωρών το χρόνο, κάτι που αντιστοιχεί σε μια χαμένη ζωή κάθε 9 λεπτά. Ο MNT προσβάλλει οικογένειες στις πιο φτωχές περιοχές του πλανήτη και εμφανίζεται όταν τα νεογέννητα μωρά μολύνονται εξαιτίας ανθυγιεινών πρακτικών κατά τον τοκετό, όπως το κόψιμο του ομφάλιου λώρου με μη αποστειρωμένα εργαλεία. Αν το νεογέννητο μωρό μολυνθεί με τέτανο, η ασθένεια δεν θεραπεύεται. Ειδικά στις αγροτικές περιοχές των αναπτυσσόμενων χωρών όλα σχεδόν τα νεογέννητα που μολύνονται με τέτανο πεθαίνουν, ενώ θα μπορούσε η ασθένεια αυτή να προληφθεί πολύ εύκολα με ένα απλό εμβόλιο.

Τα τελευταία 9 χρόνια, η συνεργασία Pampers-UNICEF έχει επιφέρει αξιοσημείωτα αποτελέσματα:

Έχει γίνει δωρεά 300 εκατομμυρίων εμβολίων.

Έχουν προστατευθεί 100 εκατομμύρια γυναίκες και τα νεογέννητά τους.

Η χρηματοδότηση των Pampers έχει βοηθήσει στην εξάλειψη του μητρικού και νεογνικού τετάνου σε 15 χώρες. Τα Pampers και η UNICEF, μαζί με άλλους συνεργάτες, εργάζονται πλέον σε κάθε χώρα όπου ο ΜΝΤ αποτελεί ακόμα απειλή, βοηθώντας στην προστασίας της ζωής κάθε νεογέννητου μωρού που βρίσκεται ακόμα σε κίνδυνο.

Βρεφικά προγράμματα υγείας σε όλο τον κόσμο.

Από το 2004, το πρόγραμμά μας “Nurturing Children’s Development” σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων του Σινσινάτι έχει εκπαιδεύσει πάνω από 30 γιατρούς από την Κίνα, το Πακιστάν, τη Βραζιλία, το Μεξικό και τη Νιγηρία, βοηθώντας στη βελτίωση των υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας για περισσότερο από 1 εκατομμύριο μωρά σε όλο τον κόσμο. Τα κινητά ιατρεία των Pampers έχουν προσεγγίσει 2 εκατομμύρια σχεδόν οικογένειες, παρέχοντας υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας και ιατρικούς ελέγχους σε μέρη της Αφρικής και της Ασίας. Αυτά είναι λίγα μόνο παραδείγματα των δραστηριοτήτων μας, αλλά ξέρουμε ότι υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα που πρέπει να γίνει, γι’ αυτό δεν σταματάμε εδώ, αλλά συνεχίζουμε.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η γωνία της μαμάς

Συγκατάθεση στη χρήση cookies